Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, damianzbr napisał:

Ale ja naprawdę nie dostrzegam tam prowokacji.

Masz prawo, tak samo jak ja mam prawo do swojego stanowiska w tej sprawie.

... Święta trójca w jednej osobie😏

Może nie potrzeba wcale Koronawirusa który nas wykończy co?  Sami damy sobie świetnie radę, poprzez zawiść, egoizm, nienawiść... Trzeba się uspokoić i porozmawiać, bo kłutnie prowadzą do nikąd i nikt ich nie będzie pamiętał. 

PS. Panie Danielu nie porównuj się pan do moda... Bo nic nie jest jeszcze przesądzone 😉😄

Edytowane przez tess
Opublikowano
7 godzin temu, damianzbr napisał:

A czemu by nie? I jakich okolicznościach wpadłeś na tak oryginalny pomysł??

W pięknych okolicznościach przyrody.🤣 Tak sobie wyobraziłem potęgę Orlenu zasilającą w płyn do dezynfekcji niemiecki, schorowany, sponiewierany naród.

Można by też jakiś statek wysłać do Wielkiej Brytanii z bratnią pomocą w postaci kontenerów z tym płynem. 

Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Ale ja naprawdę nie dostrzegam tam prowokacji. Ta odpowiedź jest poprawną reakcja generała na zaczepki jakich doświadczył. Bardzo dobrze postawił pytanie, dzięki temu  obnażył hipokryzję agresora który w sprzedaży płynu do D upatruje niechlubną próbę się bogacenia, która moim i wielu zdaniem jest co najwyżej szlachetnością w ramach zdrowego rozsądku, bo chyba nikt nie sądzi że damy im ten płyn za darmo. Wystarczy tanio, ale nie za darmo.

Zresztą bilans jest taki, że to zetorki ma kwarantannę od AF a nie generał którego tess oskarżyła o prowokowanie. Także zdania jej jak widzimy nie podziela ani moderator, ani ja.

Orlen ma zamiar wejść na niemiecki rynek. A dokładniej zrobić tam tak zwany rebrending czyli zacząć sprzedawać paliwa nie pod nazwą Star a własnie Orlen. Może z tym płynem chcą tez pomóc. Ale to przede wszystkim biznes. Nawet jak Niemcom taniej sprzedadzą to obniżkę ceny potraktują jako koszta promocji. Dlatego tez akcja z Kubicą i DTM i tym podobne. Wszystko jest związane z wejściem marki Orlen do Niemiec. Także ja myślę, że w wersji obu stron jakaś prawda jest.

• Thanks 1
Opublikowano
48 minut temu, tess napisał:

Masz prawo, tak samo jak ja mam prawo do swojego stanowiska w tej sprawie.

... Święta trójca w jednej osobie😏

Może nie potrzeba wcale Koronawirusa który nas wykończy co?  Sami damy sobie świetnie radę, poprzez zawiść, egoizm, nienawiść... Trzeba się uspokoić i porozmawiać, bo kłutnie prowadzą do nikąd i nikt ich nie będzie pamiętał. 

PS. Panie Danielu nie porównuj się pan do moda... Bo nic nie jest jeszcze przesądzone 😉😄

Prawo  masz   ale  racji  nie masz. Bardzo  dobrze  że  moderator   dał  niekulturalnym  osobą  7 dniową  kwarantannę. Ale  pewnie  zetorek  nie  wytrzyma  na kwarantannie  i  objawi  się  pod  nowym nickiem  

Opublikowano
22 godziny temu, jacek1296 napisał:

A co ten kretyn wie o przedsiębiorczości? O burdach i marszach pseudonarodowców to tak.

O widzę znawca, doktorat robiłeś w tvn?

• Like 2
Opublikowano

ja mam działalność pod tunelami , kwiaty i praktycznie z dnia na dzień jest coraz gorzej, jak tak dalej pójdzie to odbebniam bankructwo. już zwolniłem 4 osoby z roboty bo to co się dzieje jest bez sensu, nie ma za co zapłacić zusu i innych danin 🙆

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Prawo  masz   ale  racji  nie masz. Bardzo  dobrze  że  moderator   dał  niekulturalnym  osobą  7 dniową  kwarantannę. Ale  pewnie  zetorek  nie  wytrzyma  na kwarantannie  i  objawi  się  pod  nowym nickiem  

Kurcze... Dzięki, że mi to wytłumaczyłeś... 😂😂😂🤗 Ale na przyszłość tego nie rób 🤣 ja wiem co mam, a czego nie mam😋 a mnie nie sprowokujesz😎

Zresztą cały czas zapodajesz nie na temat... Może... Ehhh szkoda czasu i energii. 

Zetorlublin... Pisałam już o tym... Będzie masakra😶😥

Opublikowano
tess napisał:

1 godzinę temu, Generał napisał:

Kurcze... Dzięki, że mi to wytłumaczyłeś... 😂😂😂🤗 Ale na przyszłość tego nie rób 🤣 ja wiem co mam, a czego nie mam😋 a mnie nie sprowokujesz😎

Zresztą cały czas zapodajesz nie na temat... Może... Ehhh szkoda czasu i energii. 

Zetorlublin... Pisałam już o tym... Będzie masakra😶😥

niestety dla mnie oznacza to bankructwo i likwidacja gospodarstwa, nie ma szans abym podniósł się po takim ciosie na następny rok bez rekompensaty

Opublikowano

Ja chyba w poniedziałek ostatni dzień w pracy. Od wtorku wakacje. Zus ma być odroczony, jakieś rekompensaty pensji ale co bedzie ciężko stwierdzić. Trzeba być dobrej myśli ale do maja pewnie będzie armagedon. Najgorszę że większość płatności z dnia na dzień stanęło i faktycznie nie ma za co wypłat zrobić.

Tradycyjne rolnictwo jest w tyle lepszej sytuacji , że ludzie jeść muszą. Ale będą moim zdaniem jeść w najbliższym czasie zdecydowanie taniej, oszczędniej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

to Pafnucy na feriach?, ale jaja

Tak  7 dniowych

Opublikowano
2 godziny temu, zetorlublin7341 napisał:

ja mam działalność pod tunelami , kwiaty i praktycznie z dnia na dzień jest coraz gorzej, jak tak dalej pójdzie to odbebniam bankructwo. już zwolniłem 4 osoby z roboty bo to co się dzieje jest bez sensu, nie ma za co zapłacić zusu i innych danin 🙆

Wspólczuję ale tak to jest  niejeden biznes padnie a nie jeden rozkwitnie życie nie znosi pustki

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

są jakieś badania czy zarażenie nowe są z terytorium RP  czy przywleczone ? bo w radio mówili że  dzisiejsze nowe osoby zarażone przyjechały z włoch i niemiec

Różnie jest. Wciąż samolotami i samochodami wracają ludzie. Część jest przywieziona z zagranicy a część zaraża się tutaj.

Opublikowano
4 minuty temu, Sean napisał:

Uważam że kara powinna być egzekwowana w trybie natychmiastowym, bo nie dosyć że przywlekli to świństwo z zagranicy to mają w d*pie zakazy i dalej to roznoszą.

https://tvn24.pl/najnowsze/koronawirus-w-polsce-szkoly-zamkniete-do-wielkanocy-30-tysiecy-zlotych-kary-za-zlamanie-kwarantanny-4376589

o a to wczoraj Mirro pisał w temacie polityki lub tu o tych karach , zdziwiło Jego dlaczego zołnierze maja amunicje ostra zamiast slepaków 🤣

Opublikowano

A jak ma się nie zarażać jak zarażeni przyjechali, zarazili rodzinę, a ci jeszcze innych.

Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

Uważam że kara powinna być egzekwowana w trybie natychmiastowym, bo nie dosyć że przywlekli to świństwo z zagranicy to mają w d*pie zakazy i dalej to roznoszą.

https://tvn24.pl/najnowsze/koronawirus-w-polsce-szkoly-zamkniete-do-wielkanocy-30-tysiecy-zlotych-kary-za-zlamanie-kwarantanny-4376589

To żadna kara kula  jak w Chinach byłaby dyscyplina publiczna bo będą łamać cały czas cwaniaków nie brakuje .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

o a to wczoraj Mirro pisał w temacie polityki lub tu o tych karach , zdziwiło Jego dlaczego zołnierze maja amunicje ostra zamiast slepaków 🤣

W krajach gdzie nadal mają ludzie wszystko w d*pie, może trzeba by użyć ostrej amunicji, a przynajmniej wprowadzić godzinę policyjną, a nie niby jest wojsko na ulicach i grzecznie namawia do pozostania w domu, a takie bezmózgowce i tak na to srają.

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

Nigdy w wojsku nie było ślepaków,