Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Lepiej brzmi działkowiec.

Niestety , wszystkie znaki mówia o tym że jesli będziesz chciał zachować ważny papier , regularnie na rozkaz bedzie trza sie działkować

Przez wiele , wiele lat ... 

A statystki nadal rosną ...

nie wiem ile dawac na zakład kiedy szkoły opustoszeja , ale ziomki po przeszyłym sezonie zakładac nie chca bo wiekszośc przegrali :D

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Zrobili z ludzi debili a ludzie tak uwierzyli baranom .

Szanowny panie, dlaczego chodzi pan po sklepie bez maseczki?
- A dlaczego pani chodzi w maseczce?
- Żeby chronić siebie i innych
- Chronić przed czym?
- Pan sobie żarty robi!
- W żadnym razie. Czego się pani boi?
- Zakażenia, epidemii - to oczywiste!
- A dlaczego nie boi się pani raka, anginy bądź innej choroby albo tego, że wychodząc ze sklepu zabije panią auto na szosie?
- Czy pan jest poważny?
- Jestem bardzo poważny, niech mi pani logicznie wytłumaczy swój strach przed czymś co powoduje śmiertelność na poziomie 0,1 - 0,3% w stosunku do ogólnej liczby zachorowań, która na dodatek jest zafałszowana? Czy wie pani, że ma takie same szanse umrzeć na Covida jak zginąć na pasach? Jak te niecałe dwa tysiące zgonów ma się trzystu tysięcy zmarłych w Polsce w tym roku?
Konsternacja... milczenie...
- Czy gdyby codziennie słyszała pani w mediach, że angina zabija to bała by się pani bardziej czy mniej?
Milczenie...
Tak wygląda rozmowa z przeciętnym covidowym niewolnikiem
Logika efektu medialnego”

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

To jest tzw wzięcie na huki. Zastanów się Galan kiedy samochód może kogoś pier... na pasach i jakie środki służą aby temu zapobiec. Skoro już mowa o statystyce to jaka jest pewność niezafałszowania ilości trupów na pasach.

Opublikowano

Galan99  skoro sądzisz że ludzie nie boją się raka , nie ma powszechnych badań  przesiewowych w tym kierunku czy nie stosuje się środków ochrony osobistej aby nie narażać się na wywołanie tej choroby to mogę przypuszczać że Twoja wiedza na temat covid-19 jest na podobnym poziomie .

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Zrobili z ludzi debili a ludzie tak uwierzyli baranom .

Szanowny panie, dlaczego chodzi pan po sklepie bez maseczki?
- A dlaczego pani chodzi w maseczce?
- Żeby chronić siebie i innych
- Chronić przed czym?
- Pan sobie żarty robi!
- W żadnym razie. Czego się pani boi?
- Zakażenia, epidemii - to oczywiste!
- A dlaczego nie boi się pani raka, anginy bądź innej choroby albo tego, że wychodząc ze sklepu zabije panią auto na szosie?
- Czy pan jest poważny?
- Jestem bardzo poważny, niech mi pani logicznie wytłumaczy swój strach przed czymś co powoduje śmiertelność na poziomie 0,1 - 0,3% w stosunku do ogólnej liczby zachorowań, która na dodatek jest zafałszowana? Czy wie pani, że ma takie same szanse umrzeć na Covida jak zginąć na pasach? Jak te niecałe dwa tysiące zgonów ma się trzystu tysięcy zmarłych w Polsce w tym roku?
Konsternacja... milczenie...
- Czy gdyby codziennie słyszała pani w mediach, że angina zabija to bała by się pani bardziej czy mniej?
Milczenie...
Tak wygląda rozmowa z przeciętnym covidowym niewolnikiem
Logika efektu medialnego”

Mają się tak, że są to zgony niepotrzebne. 

Jak masz jeszcze jakieś debilne anegdoty , to wal śmiało. 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Galan99  skoro sądzisz że ludzie nie boją się raka , nie ma powszechnych badań  przesiewowych w tym kierunku czy nie stosuje się środków ochrony osobistej aby nie narażać się na wywołanie tej choroby to mogę przypuszczać że Twoja wiedza na temat covid-19 jest na podobnym poziomie .

Nooo 😯 ty za to jesteś łekspert od koronaświrusa na najwyższym poziomie lotów .🤦‍♂️

Opublikowano

Nie pierdziel głupot z rozmową z nauczycielką była na wczasach w Sopocie zaszczepiona złapała zapalenie górnych dróg poszła do medyka a ten od razu Covid . Nauczycielka powiada że zaszczepiona a medyk te szczepionki nic nie dają . Poszła na  kwarantannę 10 dni i testy wykazały że nie ma Covida a jakie było  rozczarowanie że nie covid .

Nie ma już kataru , Anginy nic z przeziębienia tylko od razu covid - szpryca ma być .

Opublikowano (edytowane)

Teraz coś  dla forumowych "ekspertów" ,  "znafców " i "macantów tematu " ,

jakieś sensowne wyjasnienie ?? 

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/europa/news-koronawirus-w-wielkiej-brytanii-najwyzsza-od-pol-roku-liczba,nId,5468073#crp_state=1

"Do tej pory przynajmniej pierwszą dawkę szczepionki otrzymało 88,8 proc., a obie - 80,1 proc. mieszkańców Wielkiej Brytanii powyżej 16. roku życia"

Pewnie za chwile w GB wymra te wszystkie "szury" ...

o ochcho "mozliwy" (pewny ) . lockDAŁN , a miało nie być nigdy wiecej , ostania pros....

Edytowane przez V12
Opublikowano
31 minut temu, PRIMO napisał:

Nooo 😯 ty za to jesteś łekspert od koronaświrusa na najwyższym poziomie lotów .🤦‍♂️

Nie , nie jestem . Ale jeśli Galan99 pisze moim zdaniem nieprawdę to staram się to pokazać i nie chodzi tu o covid-19 .

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, peugeot napisał:

Nie , nie jestem . Ale jeśli Galan99 pisze moim zdaniem nieprawdę to staram się to pokazać i nie chodzi tu o covid-19 .

Nooo ty to zawsze prawdę piszesz że aż żal 4 litery ściska. 😩🤦‍♂️

Opublikowano
V12 napisał:

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/europa/news-koronawirus-w-wielkiej-brytanii-najwyzsza-od-pol-roku-liczba,nId,5468073#crp_state=1

"Do tej pory przynajmniej pierwszą dawkę szczepionki otrzymało 88,8 proc., a obie - 80,1 proc. mieszkańców Wielkiej Brytanii powyżej 16. roku życia"

o ochcho "mozliwy" (pewny ) . lockDAŁN , a miało nie być nigdy wiecej , ostania pros....

Aaaa chodzi Ci o skuteczność szczepień czy pandemię, której niema?

Opublikowano
4 godziny temu, V12 napisał:

skonczyles czasami jakas politechnike albo i dwie ??

jesli nie, to sprawdz ile to jest te pozostale 12 % mieszkancow, do tego dodaj kilka-kilkanascie procent tych zaszczepionych na ktorych szczepionka nie dziala -dodaj te liczby, nastepnie podziel przez srednia umieralnosc dzienna  i oblicz za ile lat wymra.....

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

skonczyles czasami jakas politechnike albo i dwie ??

jesli nie, to sprawdz ile to jest te pozostale 12 % mieszkancow, do tego dodaj kilka-kilkanascie procent tych zaszczepionych na ktorych szczepionka nie dziala -dodaj te liczby, nastepnie podziel przez srednia umieralnosc dzienna  i oblicz za ile lat wymra.....

Witam witam , cos sie Kolego mało udzielasz w temacie :)

Zmartwię Cie ,  jak to  Ty lubisz zabawnie nazywać "szury" rzadko ( jak im do czegos nie potrzebny wcale  )  chodzą na testy ... wiec może oblicz kto spiętrzy nastepna fale

PS , i chyba nie 12% a 19,9 % przecie po jednej sie nie liczy ...

Edytowane przez V12
Opublikowano

dalem ci proste zadanie z matematyki -zadales pytanie wiec ja ci dalem mozliwosc na to zebys sobie sam na nie odpowiedzial-mi mozesz nie uwierzyc ale jak sam sobie policzysz to chyba nie bedziesz tego kwestionowal.

gdy bedziesz chcial ze mna na forum dyskutowac to najpierw sprawdz prognoze pogody dla krakowa ,gdy nie pada to mam co robic w polu. chyba ze niedziela albo swieto. z tego co tu pisza to chyba jestem jednym z wiekszych "baorow" do tego uslugi i dniowka zleci.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

gdy bedziesz chcial ze mna na forum dyskutowac 

mysle że na inne tematy to bym nawet flaszkę wypili ( o ile nie stronisz od alko ) , ale w tym to raczej mamy inny punkt widzenia ( może to kwestia że dzieli nas połowa PL )  co sie wyprawia 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, peugeot napisał:

Najprawdopodobniej mylisz się , piszę to co dla większości ludzi jest przyjętą zasadą ,ustaloną na podstawie doświadczeń , obserwacji i która sprawdza się najlepiej  .

Może mylę może nie ale to mały szczegół. 

Jaka zasada 😯 piep🤬ą  w mediach covid covid covid covid i ludzie uwierzyli tak jak ty a wystarczy wyłączyć TVi i trochę pogłówkować a okaże się że ten cały covid nie jest taki zjadliwy jak go media z politykami kreują w wiadomym celu 🧪💉🧬🧫

Opublikowano

Niech mi ktoś powie co to za mineta się szfenda po tematach i szuka zaczepki?🤨

Opublikowano
20 minut temu, PRIMO napisał:

Może mylę może nie ale to mały szczegół. 

Jaka zasada 😯 piep🤬ą  w mediach covid covid covid covid i ludzie uwierzyli tak jak ty a wystarczy wyłączyć TVi i trochę pogłówkować a okaże się że ten cały covid nie jest taki zjadliwy jak go media z politykami kreują w wiadomym celu 🧪💉🧬🧫

Widziałeś wczoraj na meczu jaki zjadliwy? Dystans maski wszystko na tip top🙆‍♂️ zaszczepionych prawie nie przybywa to niedługo będą umierać na ulicy😑 albo lokdałn🤨

• Like 1
Opublikowano

byl juz taki mecz ktory rozniosl wirusa po calej europie..

wiekszosz niezaszczepionych szurow o ludzie biedni, ciemni, mieszkajacy na zadupiu wiec na stadiony nie chodza...

37 minut temu, V12 napisał:

mysle że na inne tematy to bym nawet flaszkę wypili ( o ile nie stronisz od alko ) , ale w tym to raczej mamy inny punkt widzenia ( może to kwestia że dzieli nas połowa PL )  co sie wyprawia 

ja ma podobny punkt widzenia o swirusie-sam wirus to pikus, prawdziwym problemem jest to ze dla sluzby zdrowia to pan pikus.. kto tego nie rozumie jest idiota..