Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No strach się bać. Jak nie ogłoszą czwartej fali to na dwa wesela będzie trzeba iść 🥴

Opublikowano
38 minut temu, Ywa napisał:

Nie masz żadnej pewności, ani ja. Zostałam tylko poinformowana przez sąsiadów o tym fakcie przyczynowo- skutkowym w ten sposób, że dziś jest pogrzeb. Nie znam szczegółów. Może u nas ludzie są bardzo uprzedzeni; ???????????; tajemnica lekarska obowiązuje.

No tak pytam czy coś więcej wiesz ,ale ok .

Opublikowano

sekcja zwlok moze byc jedynym dowodem- zmarlemu w takim wieku na pewno robili.co roku umiera prawie 500 tys polakow wiec to ze ktos sie zaszczepil i umarl nekoniecznie musi miec zwiazek..

od paru tygodni calutki dzien polska wschodnia kierowana gps ciagnie przez nasze strony do energylandi, na bank z powrotem wioza swirusa- biorac pod uwage liczbe zachorowan i smierci wirus krazy w powietrzu bez przerwy i czeka na swoj czas.

6464 -wlasnie dochodzi do siebie po operacji moze tu go zaprosicie do dyskusji na temat wirusa ?? jakos w temacie-nie wiedziec czemu o pogodzie- z nim nie dyskutujecie,,, czemu nie podzielicie sie swoimi madrosciami z kims kto uciekl spod kosy ???? w porownaniu z nim to mnie tylko lekko kostucha postraszyla.

7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Jak wiadomo jestem sceptycznie nastawiony do tej szczepionki , ale skąd pewność i że to reakcja po drugiej dawce szczepionki zabiła tego 36 latka ? .

je tez mam sceptyczne nastawienie do szczepionki-podobnie jak do innych lekarst, wystrczy przeczytac ulotke byle aspiryny czy paracetamolu,ktory mozna kupic w kazdym sklepie-ile maja skutkow ubocznych , ile chorob od zazywania lekarst mozna sie dorobic,  ilu liudzi od ich zazywania zmarlo..

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

je tez mam sceptyczne nastawienie do szczepionki-podobnie jak do innych lekarst, wystrczy przeczytac ulotke byle aspiryny czy paracetamolu,ktory mozna kupic w kazdym sklepie-ile maja skutkow ubocznych , ile chorob od zazywania lekarst mozna sie dorobic,  ilu liudzi od ich zazywania zmarlo..

O i tu fajnie kolega ma podejście takie jak ja  . I po co od foliarzy wyzywac jak można pogadac merytorycznie :)

Tyle że pewnie jak hukną o przymusie , albo że sie nie wejdzie np do kawiarni to machnie reką co bedzie to bedzie 

Ja natomiast nigdy tego nie przyjmę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jak mnie leb napierdala umiarkowanie-to sobie siade ,wypije kawe, albo poloze sie na chwile i nie biore tabletki. ale gdy bloi bardzo a mam robote to biore mimo swiadomosci ze sa szkodliwe i moga wywolac rozne powiklania..

tak samo jest ze szczepnieniem-trzeba zrobic bilans zyskow i strat z jedenj stony bolaca reka a z drugiej zniszczone gardlo od rury respiratora-zapytaj 6465 co by wybral.

uklucie igly nawet razy 2 czy 3 a 5 nieprzespanych dni i nocy z dreszczami,goraczka,bolacymi miesniami i kosciami, na kolanach pewnie by jajecznice usmarzyl. 

wam sie wydaje ze nigdy nie staniecie przed takim rozliczeniem- byc moze ,macie szczescie i nie bedziecie chorowac a gdy okaze sie inaczej to piszcie smialo w czasie choroby bedziecie mieli duzo czasu..

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

jak mnie leb napierdala umiarkowanie-to sobie siade ,wypije kawe, albo poloze sie na chwile i nie biore tabletki. ale gdy bloi bardzo a mam robote to biore mimo swiadomosci ze sa szkodliwe i moga wywolac rozne powiklania..

co będziesz tłumaczył bojącym się igły.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

uklucie igly nawet razy 2 czy 3 a 5 nieprzespanych dni i nocy z dreszczami,goraczka,bolacymi miesniami i kosciami, na kolanach pewnie by jajecznice usmarzyl. 

Za kilka lat a moze nascie  bedziemy widzieć bilans zysków i strat 

Naprawdę myslisz że m.in tacy ja jak kruszą kopie i ból reki gorączkę :D ??? 

Ja bilans zrobiłem w marcu 2020 dokładnie przewidziałem taki rozwuj wydarzeń , a to nawet nie poł metek... generalnie jestem w materii pesymistą 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

co będziesz tłumaczył bojącym się igły.

Ooo 😯 patrzta następny bohater się znalazł. 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

no jest nas kilku... :D

I z czego ty się tak cieszysz 🤨 ?

Dałeś się zastraszyć i poleciałeś z podkulopodkulonym ogonem się szczepić a teraz strugasz nie wiadomo kogo. 

Opublikowano

A mało to z mediów wylewało się i nadal wylewa kłamstw na temat świrusa. 

Ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć tylko łykają wszystko na zimno jak pelikany. 

Opublikowano

Ostatnio słyszałem że jak nie zaszczepisz się to nawet zatrzymają 500+ jak ktoś bierze. To jest wedlug mnie zastraszanie ludzi a jeszcze trochę poczekamy to wymyśla że diory sklepu nie wejdziesz jak nie będziesz miał szczepienia. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, PRIMO napisał:

Dałeś się zastraszyć i poleciałeś z podkulopodkulonym ogonem się szczepić a teraz strugasz nie wiadomo kogo

nie pisz tak. ja napisałem czemu się zaszczepiłem. nikogo nie namawiam, ani pewien nie jestem czy szczepionka działa/. po prostu ludzie odrobinę chorujący, odrobinę inaczej podchodzą do pewnych spraw, niż ludzie zdrowi.

od samego początku nie stosowałem się do zaleceń.

ale zaszczepiłem się, bo tak mi pasowało. i to nie było ze strachu. z czystego wyrachowania. cały czas mm styczność ze słuzbą zdrowia

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, artek27 napisał:

Ostatnio słyszałem że jak nie zaszczepisz się to nawet zatrzymają 500+ jak ktoś bierze. To jest wedlug mnie zastraszanie ludzi a jeszcze trochę poczekamy to wymyśla że diory sklepu nie wejdziesz jak nie będziesz miał szczepienia. 

Jak dla mnie to cały socjal powinni zabrać nie zależnie czy szczepiony czy nie ,jak zdrowy i może pracować. A z wejściem do sklepu to segregacje popieram. Masz pieniądze to wchodzisz 😉

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

nie pisz tak. ja napisałem czemu się zaszczepiłem. nikogo nie namawiam, ani pewien nie jestem czy szczepionka działa/. po prostu ludzie odrobinę chorujący, odrobinę inaczej podchodzą do pewnych spraw, niż ludzie zdrowi.

od samego początku nie stosowałem się do zaleceń.

ale zaszczepiłem się, bo tak mi pasowało. i to nie było ze strachu. z czystego wyrachowania. cały czas mm styczność ze słuzbą zdrowia

No sorry ale ja Tak to odbieram. 

W mediach ciągle szczepcie się bo to uchroni przed zakażeniem i bezmuzgi a raczej ameby polecieli się szczepić mimo tego że rządzący jak i medycy nie biorą odpowiedzialności za skutki uboczne po szczepieniach. 

3 minuty temu, HF86 napisał:

Jak dla mnie to cały socjal powinni zabrać nie zależnie czy szczepiony czy nie ,jak zdrowy i może pracować. A z wejściem do sklepu to segregacje popieram. Masz pieniądze to wchodzisz 😉

Ot to to. 👍

Opublikowano
12 minut temu, artek27 napisał:

To by było dobre jak by wprowadzili. Własny elektorat by ich usmażył na grillu. 😜 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, jacus napisał:

wam sie wydaje ze nigdy nie staniecie przed takim rozliczeniem- byc moze ,macie szczescie i nie bedziecie chorowac a gdy okaze sie inaczej to piszcie smialo w czasie choroby bedziecie mieli duzo czasu..

Myślę że co najmniej raz przeszedłem covid w maju 2020 , miałem gorączke 40 stopni i ogólnie bóle mięśni itd , jednodniowa kuracja w łóżku a drugiego dnia do roboty i na jesieni coś też było , a @6465 czyli Tomkowi już nie raz mówiłem że wierzę i życzę powrotu do zdrowia  ale nadal uważam że są to uwarunkowania indywidualne , jak prawie w każdej chorobie każdy osobnik przechodzi inaczej 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Myślę że co najmniej raz przeszedłem covid w maju 2020 , miałem gorączke 40 stopni i ogólnie bóle mięśni itd , jednodniowa kuracja w łóżku a drugiego dnia do roboty i na jesieni coś też było , a @6465 czyli Tomkowi już nie raz mówiłem że wierzę i życzę powrotu do zdrowia  ale nadal uważam że są to uwarunkowania indywidualne , jak prawie w każdej chorobie każdy osobnik przechodzi inaczej 

Pisałem kilka postów wyżej że "eksperci" szacują że 20 % populacji nawet to nie tyka . Ja im nie wierzę bo twierdzę po obserwacji okolicy i relacjach tych z którymi mam na codzień a i oni maja swoich znajomych etc. 

Że jest to o wiele więszy procentowo odsetek niz 20 % 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
46 minut temu, PRIMO napisał:

A mało to z mediów wylewało się i nadal wylewa kłamstw na temat świrusa. 

Ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć tylko łykają wszystko na zimno jak pelikany. 

Co masz na myśli? Dlaczego dzielisz ludzi? Sczepienie to każdego indywidualny wybór. 

Opublikowano
1 minutę temu, tess napisał:

Sczepienie to każdego indywidualny wybór. 

Na razie ten , błogi stan trwa .

ale robi się coraz ciemniej . I byc może to nie będzie mój wybór... a kogoś kto ma w d*pie moje dobro i zdrowie ...

Opublikowano

Rozumiem obawy ludzi z różnymi chorobami itd... Ale zdrowych to nie rozumiem. Nie chcę znowu przechodzić tego braku smaku i węchu- jeśli szczepienie ma mnie uchroć to oczywiście się zaszczepiłam i nie ma co panikować.