Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, V12 napisał:

A pozatym . wezmy sobie temat przymusu dla medykow . Jak to mozliwe ze medyk wyksztalocony  odpraktykowany , odrzuca takie zdobycze ludzkosci , przecie to powinno byc 120% wyszprycowanych a po 3 i kolejne daweczki z wywalonym jezorem , 

A tu przymus , obowiazek dla takie grupy zawodowej z pierwszej lini frontu . cos sie kupy nie trzyma 

Lekarze to też ludzie , mają takie same problemy , wierzą  w takie same nadprzyrodzone zjawiska i teorie spiskowe . Wykształcenie i wiedza nie chroni w pełni przed wiarą w to , że się coś wie lepiej od innych .

Opublikowano
22 godziny temu, Leszy napisał:

Coś ty tam robił w tych trawach czy zaroślach? Chociaż warto było? 

Karczowanie nieużytku 

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

Dla niezdecydowanych powinna być wyznaczona data po której szczepionka będzie odpłatna to chyba 70$ plus 160 zł weryfikacja i samo szczepienie wtedy niektórzy zacną myśleć  Bo to co  za darmo  to niewiele warte   

Tylko co ciekawe ci zaszczepieni jakoś boją się tych niezaszczepionych... to czego się bać skoro zaszczepiony tą cudowną szczepionką 9_9 nich dadzą 500+ dla zachęty dla zaszczepionego to może szybciej im pójdzie. A co do myślenia to tak samo idzie w drugą stonę że są tacy co przestali już myśleć tylko pytanie czy przestali przed czy już po zaszczepieniu

6 minut temu, RU68 napisał:

Nie zaszczepiony medyk to nieuk i debil

To mądry człowiek dokonujący samodzielnie wyboru...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

Wykształcenie i wiedza nie chroni w pełni przed wiarą w to , że się coś wie lepiej od innych .

To co ma dawać pewnosc ze cos jest dobre ?? i ma sens ??? chyba wiedza i doswiadczenie  

Teorie , to co dzieje 2 lata temu bylo dla was teoria 🤣

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

To co ma dawać pewnosc ze cos jest dobre ?? i ma sens ??? chyba wiedza i doswiadczenie  

Jak widać im wiedzą o skuteczności szczepień w walce z chorobami wirusowymi nie pomogła . 

Opublikowano

A pozostali wymrą tak jak dinozaury tak działa ewolucja po co w to ingerować i prosić  błagać -nie to nie opodatkować pochówek  ja bym z tego jeszcze zrobił biznes 

wolny wybór jest 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, peugeot napisał:

Jak widać im wiedzą o skuteczności szczepień w walce z chorobami wirusowymi nie pomogła . 

Szczegolnie na grype ma skutecznosć , to juz ja z autopsji i znajomych znam skutecznosc 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tylko dlaczego w imię tego wolnego wyboru mam płacić za wszystkie podwyżki ?a jak jeszcze z 2 x lookdown to część społeczeństwa tego nie wytrzyma a bauery już jęczą ze nawozy trochę droższe

Opublikowano
26 minut temu, RU68 napisał:

Niektórzy  na razie zdrowi filozofują i cwaniaczą a jak za chorują domagają się swoich praw a pod respiratorem już są cicho i znacząca większość już nigdy nie podyskutuje tak że ostrożnie bo to podobnie jak bohaterowie na wycieczkach bez żony - bohater do odznaczenia a w domciu nie do poznania na paluszkach  po cichutku 

Nie cwaniakują, tylko jak można ufać jakiemuś chemicznemu związkowi który powstał w pół roku 🤔 cudownemu , ja tego narazie nie kupuje

Opublikowano (edytowane)

W sumie nadzieja daje skrzydla . 

Nikt nie zabrania twierdzic ze jak sie szprycniesz to przyczyniasz sie do konca , ale czego ??? Zmian gospodarczych nie zatrzymasz

Ze ceny rosna ??. Tak ma byc 🤣

Edytowane przez Gość
Opublikowano
37 minut temu, RU68 napisał:

Niektórzy  na razie zdrowi filozofują i cwaniaczą a jak za chorują domagają się swoich praw a pod respiratorem już są cicho

W tej chwili to zaszczepieni strugają kozaków. 😩

Opublikowano
16 minut temu, V12 napisał:

Szczegolnie na grype ma skutecznosć , to juz ja z autopsji i znajomych znam skutecznosc 

Na grypę rzeczywiście skuteczność szczepionki jest różna ( 40-70% )  , główny powód to szybkość mutacji .  Ale nie wszystkie wirusy mutują w takim tempie   co powoduje wysoką skuteczność szczepień . 

Opublikowano
5 minut temu, peugeot napisał:

Na grypę rzeczywiście skuteczność szczepionki jest różna ( 40-70% )  , główny powód to szybkość mutacji .  Ale nie wszystkie wirusy mutują w takim tempie   co powoduje wysoką skuteczność szczepień . 

Tez czas wszystko wyjasni , broszury czytac umiem ale im wierze w 50 % . i tyczy sie to kazdej dziedziny zycia i kazdego produktu ktory wyprodukowal czlowiek .

Reklama to socjotechnika ktorej nie kupuje . w kazdej dziedzinie 

Opublikowano
27 minut temu, V12 napisał:

Tez czas wszystko wyjasni , broszury czytac umiem ale im wierze w 50 % . i tyczy sie to kazdej dziedziny zycia i kazdego produktu ktory wyprodukowal czlowiek .

Reklama to socjotechnika ktorej nie kupuje . w kazdej dziedzinie 

Mimo że masz 50 % pewności to jednak podejmujesz różne decyzje  . Są sytuacje wymagające szybkich działań  i ta obecna moim zdaniem  takich wymaga . 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, peugeot napisał:

Mimo że masz 50 % pewności to jednak podejmujesz różne decyzje  . Są sytuacje wymagające szybkich działań  i ta obecna moim zdaniem  takich wymaga . 

Tak w zakresie , rzeczy materialnych to 20% starczy pieniadze to rzecz nabyta , jak samo jak dobra materialne . zresza szczescie daja zakupy nie pieniadze 

Ale jesli chodzi o organizm tu nie ma pomylek zla dycyzja moze byc nie odwracalna lub bolesna . .

przy usowaniu gornego zeba 8 wydalem okolo 600 zl na same badania mimo ze zapewniali mnie ze przetoka zatokowa to rzadkie powiklanie ale chcialem im dac dzieki temu wskazowki zeby nie zrobili mi kuku . po prostu nie mam zaufania do branzy med .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, peugeot napisał:

Bez zaufania niewiele byśmy osiągnęli , całe życie społeczne na tym się opiera . 

Moze w kregach rodziny , przyjaciól i ogolnie dobrych ludzi .

Reszta to byznes i siec powiazan i tak od wieków . nic bez celu i darmo na tym padole 

To ze ktos wykonuje swoja prace nie nazywam zaufaniem , ma za to placone i jak bedzie robil to byle jak straci zatrudnie albo wlasnie tak zwane zaufanie klijetow 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Z tym się zgodzę że wszystko to biznes z tym wyjątkiem że wszystko bez dzielenia na rodzinę przyjaciół itd .Bo wszyscy są zależni od siebie i mają wpływ na podejmowanie decyzji -człowiek to zwierzę stadne z bardzo nielicznymi wyjątkami

Opublikowano
11 godzin temu, V12 napisał:

Moze w kregach rodziny , przyjaciól i ogolnie dobrych ludzi .

Reszta to byznes i siec powiazan i tak od wieków . nic bez celu i darmo na tym padole 

To ze ktos wykonuje swoja prace nie nazywam zaufaniem , ma za to placone i jak bedzie robil to byle jak straci zatrudnie albo wlasnie tak zwane zaufanie klijetow 

Z tym zaufaniem to o co innego chodzi. Zamawiasz towar to ufasz że go dostaniesz. Jak traktujesz każdego kontrahenta jak potencjalnego oszusta to ciężko cokolwiek zrobić. 

Opublikowano

Niestety kiedyś uważałem handlowca za partnera dziś gdy poznałem ich na wylot niestety to banda krętaczy i oszustów gdzie liczy się tylko kasa a ty wierzysz w zaufanie .Ja mam zaufanie do handlowca który nie ukrywa że chodzi o jak największy zysk bo tylko to jest faktem . Każde pow oływanie się na długoletnią współpracę to krętactwo jak będie gdzie indziej ciut lepiej to cię oleje -zresztą rolnicy tacy sami a nawet gorsi bo jeszcze przy tym skomlą  i jęczą  

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Leszy napisał:

Z tym zaufaniem to o co innego chodzi. Zamawiasz towar to ufasz że go dostaniesz. Jak traktujesz każdego kontrahenta jak potencjalnego oszusta to ciężko cokolwiek zrobić. 

Zakładam że go dostane , w innym wypadku mam w teorii obrone prawna i droge przez męke ale w sumie mam . Druga sprawa staram sie rzadko płacic z góry to kolejne zabezpieczenie .

I tu dochodzimy do kosci nie zgody w tym temacie , za to cos NIKT nie bierze odpowiedzialności co bedzie to bedzie , nikt nie zna długofalowych skutków 

Więc naprawdę nawet zwykli ludzie którzy szczekaja za przymusem , macie tak wielkie jaja i grube konta  żeby wziąć odpowiedzialnośc za czyjeś zdrowie w długofalowych nie znanych skutkach ?? 

Chcecie idziecie , mam to w czarnym rowie , ale prosze nie robic z siebie ofiar że niby ci co nie przyjeli sa dla was zagrozeniem , plus szczekanie za przymusem że niby ja wziołem a to ty tez , ludzie to nie gęsi że jeden idzie za drugim 

To nie przez nas sa lock (DOWNY) , bo grupa społeczeństwa co nie robi w spodnie , na hasło corono pracował i pracuje normalnie , ta grupa była przeciwna blokada , nie nabijała tez statystyk , że zdrowy człowiek jest nagle chory , wiele twierdzi że powienni sie zająć objawowymi a zdrowym dac zyc 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niestety kiedyś uważałem handlowca za partnera dziś gdy poznałem ich na wylot niestety to banda krętaczy i oszustów gdzie liczy się tylko kasa a ty wierzysz w zaufanie .Ja mam zaufanie do handlowca który nie ukrywa że chodzi o jak największy zysk bo tylko to jest faktem . Każde pow oływanie się na długoletnią współpracę to krętactwo jak będie gdzie indziej ciut lepiej to cię oleje -zresztą rolnicy tacy sami a nawet gorsi bo jeszcze przy tym skomlą  i jęczą  

Tu piszesz o lojalności. Tej rzeczywiście nie uświadczysz. Z zaufaniem też nie można przesadzać, ale jednak cały handel na jakimś zaufaniu się opiera. 

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Tu piszesz o lojalności. Tej rzeczywiście nie uświadczysz. Z zaufaniem też nie można przesadzać, ale jednak cały handel na jakimś zaufaniu się opiera. 

Handel to jedno wielkie złodziejstwo a wszelki skup czy zbóż czy żywca to przodownicy tego procederu .Badania jakości i parametrów to jest to jest to a sprzedaż żywca na wagę poubojową bez ważenia samochodu a następnie ocena mięsności to szczyt tej piramidy zaufania!!!

5 godzin temu, V12 napisał:

Zakładam że go dostane , w innym wypadku mam w teorii obrone prawna i droge przez męke ale w sumie mam . Druga sprawa staram sie rzadko płacic z góry to kolejne zabezpieczenie .

I tu dochodzimy do kosci nie zgody w tym temacie , za to cos NIKT nie bierze odpowiedzialności co bedzie to bedzie , nikt nie zna długofalowych skutków 

Więc naprawdę nawet zwykli ludzie którzy szczekaja za przymusem , macie tak wielkie jaja i grube konta  żeby wziąć odpowiedzialnośc za czyjeś zdrowie w długofalowych nie znanych skutkach ?? 

Chcecie idziecie , mam to w czarnym rowie , ale prosze nie robic z siebie ofiar że niby ci co nie przyjeli sa dla was zagrozeniem , plus szczekanie za przymusem że niby ja wziołem a to ty tez , ludzie to nie gęsi że jeden idzie za drugim 

To nie przez nas sa lock (DOWNY) , bo grupa społeczeństwa co nie robi w spodnie , na hasło corono pracował i pracuje normalnie , ta grupa była przeciwna blokada , nie nabijała tez statystyk , że zdrowy człowiek jest nagle chory , wiele twierdzi że powienni sie zająć objawowymi a zdrowym dac zyc 

Że nie gęsi zgadza się ale jedne gęsi boją się wirusa a drugie gęsi boją się szczepionki i czyj strach ważniejszy i bardziej uzasadniony ? podaj mi ile osób zmarło albo miało dotkliwy objaw poszczepienny ? A przymusu nie powinno być ale po zakończeniu szczepień bezpłatnie leczył bym tylko zaszczepionych a ci co się swiadomie podkładają bo mają taką fantazję niech płacą -dlaczego mam się składać na leczenie kogoś kto w swoim uporze naraża się świadomie na zagrożenie .W tym kraju rządzący nie mają jaj bo liczą słupki poparcia  we Francji Makron ma starą babę ale i jaja potrafi zdecydować i wziąć odpowiedzialność za decyzja