Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Esab200 napisał:

Pracuje na etacie gdzie zakład zatrudnienia około 300 osób różne rzeczy się widzi. W tamtym tygodniu gość dzień po kwadracie ( był na l4 ) przyszedł do roboty tak samo inspektor bhp w piątek pod respiratorem dziś na stanowisku pracy. I oni nie zagrażają ? Choć ja nie wierzę w całą tą epidemie to życzył bym sobie żeby zamkli zakład na 2 tygodnie jak w tamtym roku. 

Skoro nie wierzysz to po kiego grzyba zamykać zakład na coś co nie istnieje?,trochę to nielogiczne

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

COVID Angielski już się pomału nudzi to teraz Brazylijski  bardziej zjadliwy od Angielskiego .

W szpitalach brak leków , respiratorów sytuacja jest tak poważna lekarze już mówią że jest to już wariant COVID - 20 .

https://www.facebook.com/pressmaniapoland/photos/a.2652336424994597/3122539631307605/

Później będzie następna odmiana wirusa, następne szczepionki i paszporty szczepionkowe uzupełniane niczym przeglądy w dowodzie rejestracyjnym samochodu. Taki jest scenariusz.

Nie ma co liczyć, że obostrzenia potrwają tylko dwa tygodnie. Przygotujmy się na przedłużony lockdown .

Nie ma więc wyjścia – trzeba uzbroić się, kolejny raz, w cierpliwość. Wszystkie oczy będą też zwrócone na województwo warmińsko-mazurskie, gdzie zaostrzenie obostrzeń wprowadzono w pierwszej kolejności. Jeżeli tam zanotujemy wyraźny spadek zachorowań, będzie to optymistyczny sygnał dla reszty kraju.

gadasz jak z telewizorni, ale wszystkie ustawy do kosza tera bo tam cowid-19 a tu o 20 już straszo

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Cebulj napisał:

Panowie co tu jest na szyi co na niebiesko pomalowane tarczyca przelyk czy krtan

received_439384263983551.jpeg

a pocoś malował. pokaż oryginał :) 

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Grzesiu ja się nie boję. Trochę mnie tylko wnerwia to. Poszedłbym do lekarza dali by antybiotyk raz dwa pięć i po chorobie. Niestety nie mogę sobie pozwolić w tej chwili na kwarantanne. 

musisz dobrą sete jebnąć a potem druga i przejdzie :) 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

ŁOOO KUŹWA! znowu fotki?

jakiś gówniany zarost jak na te 22 lata. :D

Opublikowano
12 minut temu, Cebulj napisał:

No ja w zasadzie nie mam brody

tak jak i 22 lat.

nie wiem co chłopak odwalasz tutaj, ale przeginasz czasami.

Opublikowano (edytowane)

Nie mi tylko jest takich 2 dalszych sąsiadów co się lubią .

Już od kwietnia szczepienia mają ruszyć z kopyta – zapowiada rząd i szykuje zmiany. Jak ustalił Fakt, by szczepionki można było podać jak największej liczbie ludzi, mają powstać dodatkowe punkty szczepień m.in. w remizach, a nawet przy centrach handlowych. Czy jednak znajdzie się wystarczająca liczba rąk do wykonywania zabiegów?

Brytyjski wariant COVID-19 w największym stopniu odpowiada za trzecią falę koronawirusa w Polsce. Jest znacznie groźniejszy niż ten podstawowy, ale zdaniem prof. Wysockiego, jeszcze bardziej niebezpieczne są warianty brazylijski i południowoafrykański. Specjalista chorób zakaźnych zaznaczył też, że powielkanocne powroty z krajów afrykańskich mogą spowodować obecność tych szczepów w Polsce.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
40 minut temu, Cebulj napisał:

No ja w zasadzie nie mam brody

A co mosz🤔

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

gadasz jak z telewizorni, ale wszystkie ustawy do kosza tera bo tam cowid-19 a tu o 20 już straszo

Kamysz mówił że bedzie 21 i 22 niebawem🙆‍♂️

Opublikowano
8 godzin temu, marulekk napisał:

a pocoś malował. pokaż oryginał :) 

musisz dobrą sete jebnąć a potem druga i przejdzie :) 

Tak zrobiłem. Ni ma czasu bo by wyleżał i by przeszło. 

Opublikowano
10 godzin temu, pafnucy napisał:

tak jak i 22 lat.

nie wiem co chłopak odwalasz tutaj, ale przeginasz czasami.

Mówiłem już widzę ze masz słaba pamięć ze mam twarz baby face i żadna mnie nie chce. A co do koron idę na szczepienia

Opublikowano

15 godzin temu, Esab200 napisał:

Pracuje na etacie gdzie zakład zatrudnienia około 300 osób różne rzeczy się widzi. W tamtym tygodniu gość dzień po kwadracie ( był na l4 ) przyszedł do roboty tak samo inspektor bhp w piątek pod respiratorem dziś na stanowisku pracy. I oni nie zagrażają ? Choć ja nie wierzę w całą tą epidemie to życzył bym sobie żeby zamkli zakład na 2 tygodnie jak w tamtym roku. 

spod respiratora do pracy w 3 dni ???  takie cuda tylko w polsce 😛

Opublikowano

Warto obejrzeć wywiad dr Bodnar z wczoraj jest na yutub. Ciekawe spojrzenie i podejście 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

O ile "przypadkiem" nie będzie miał wypadku lub nie popełni samobójstwa, wchodząc komuś w interes 😐

Nie myślę że badania potrwają z rok. Jakoś się poszczepi choćby placebo, a potem wyniki się zamiecie pod dywan 

Opublikowano
25 minut temu, Esab200 napisał:

Dlaczego tak sądzisz ? 

Po kwarantannie to normalne że jeśli nie ma wirusa to  idzie do pracy  .N

Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się że dwa czy trzy  dni po odłączeniu od respiratora  to większość ludzi nie jest w stanie  mówić , a szanse na przeżycie chorych na covid-19 podłączonych do respiratora są małe ( w USA umiera 88. % ) .Moim zdaniem  jeśli faktycznie był podłączony do respiratora to jego płuca są poważnie uszkodzone i rehabilitacja trwała by znacznie dłużej .

Opublikowano

Chłopie co ty myślisz że życie w mieście na osiedlu x jest takie taniutkie ? Tam trzeba za***rdalać żeby na opłaty wyrobić. Na kwarantannie czy l4 masz płacone 80 % bez premi i weź se pozwól na siedzenie w domu ? Ludzie z miasta jak mają grypę to idą na 1-2 dni urlopu byle z wypłaty nie uciekło.