Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lekarze sami nie wiedzą jak najlepiej walczyć z covidem  i to nie tylko w Polsce ,  pomysły są różne który będzie najskuteczniejszy i czy wybraliśmy ten najlepszy to się okaże .  Lekarze też są ograniczeni , nie mogą stosować metod nie przebadanych , tu pojedyńcze przypadki nie mają znaczenia . W  histori  medycyny wielokrotnie  były stosowane na szeroką skalę praktyki które po czasie  okazały się katastrofą

Opublikowano
7 minut temu, ws71 napisał:

Chiny  to jest przykład jak by należało postąpic,czyli Wuhan zamknięte praktycznie 30mln miasto na 14 dni, bez prawa opuszczania mieszkania,opuszczenie mieszkania po 14 dniach tylko jak wynik był negatywny, przymusowa aplikacja w telefonie monitorujaca każdy Twój krok[ do tego snajperzy mający prawo odstrzelić każdego cywila w czasie 14 dniowego  zamknięcia miasta] i teraz odpowiedz Sobie czy w Europie przeszedł by taki numer

Wuhan ok. A dlaczego nie całe Chiny były zamknięte w sposób który odpisałeś? 

Myślę  że  gdyby choroba była tak zjadliwa ludzi nie trzeba by było  straszyc i zamykać, bali by się sami wychodzić żeby się nie zarazić.

Opublikowano

Ta chyba w 3 miesiące pandemia u nich wyparowala. Teraz nic nie słychać. Nie mają czasu trzeba maski uniformy i respiratory dybac dla UE puki zbyt jest 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mszk8a napisał:

Więc ja odpowiadam panu dworczykowi: Tak zus i krus może poczekać na składkę uezpieczeniową, a państwo na podatki!!!

Jestem za, na czas kovida powinni  również oddać połowę pensji poselskich na leczenie ludzi.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wuhan ok. A dlaczego nie całe Chiny były zamknięte w sposób który odpisałeś? 

Myślę  że  gdyby choroba była tak zjadliwa ludzi nie trzeba by było  straszyc i zamykać, bali by się sami wychodzić żeby się nie zarazić.

Całe Chiny w sumie stały miedzy 15 lutym a 15 marca 2020, tylko że cwaniaki dla świata twierdzili że to z okazji ich Nowego Roku, dopiero w kwietniu się wydało jak tam było naprawde[niektóre agencje wywiadowcze twierdzą że mimo tego i tak 20mln Chińczykó pożegnało się z tym światem bezpowrotnie], a niektóre regiony były na takich samych obostrzeniach jak Wuhan

• Like 1
Opublikowano

A co mają do powiedzenia epidemiolodzy z WIHE kilkadziesiąt lat temu odbywają służbę wojskowa byłem prawie stałym bywalcem w instytucie w tamtym czasie pracowało tam wielu specjalistów wysokiej klasy. Teraz wśród pseudo doradców naszych zadzacych nie widziałem przedstawiciela tego ośrodka. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Filin1 napisał:

A co mają do powiedzenia epidemiolodzy z WIHE kilkadziesiąt lat temu odbywają służbę wojskowa byłem prawie stałym bywalcem w instytucie w tamtym czasie pracowało tam wielu specjalistów wysokiej klasy. Teraz wśród pseudo doradców naszych zadzacych nie widziałem przedstawiciela tego ośrodka. 

Nic nie mają do powiedzenia, bo rozwalili ekipę na początku epidemii, tak jak i laboratorium w Puławach. Teraz to trochę pozbierało się do kupy ale porządki na zdrowie im nie wyszły.

Opublikowano

Z deszczu pod rynnę. Dalej naród wierzy że albo po albo pisiu i od lat ten sam nr przechodzi .bawią się narodem nawet w pandemji bez skrupułów. 

Opublikowano (edytowane)

COVID Angielski już się pomału nudzi to teraz Brazylijski  bardziej zjadliwy od Angielskiego .

W szpitalach brak leków , respiratorów sytuacja jest tak poważna lekarze już mówią że jest to już wariant COVID - 20 .

https://www.facebook.com/pressmaniapoland/photos/a.2652336424994597/3122539631307605/

Później będzie następna odmiana wirusa, następne szczepionki i paszporty szczepionkowe uzupełniane niczym przeglądy w dowodzie rejestracyjnym samochodu. Taki jest scenariusz.

Nie ma co liczyć, że obostrzenia potrwają tylko dwa tygodnie. Przygotujmy się na przedłużony lockdown .

Nie ma więc wyjścia – trzeba uzbroić się, kolejny raz, w cierpliwość. Wszystkie oczy będą też zwrócone na województwo warmińsko-mazurskie, gdzie zaostrzenie obostrzeń wprowadzono w pierwszej kolejności. Jeżeli tam zanotujemy wyraźny spadek zachorowań, będzie to optymistyczny sygnał dla reszty kraju.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A mnie coś dopadło. Kichanie co parę sekund, gardło boli, głową boli, katar, lekki kaszel i napady gorąca. Czy to covid?

Opublikowano

Pracuje na etacie gdzie zakład zatrudnienia około 300 osób różne rzeczy się widzi. W tamtym tygodniu gość dzień po kwadracie ( był na l4 ) przyszedł do roboty tak samo inspektor bhp w piątek pod respiratorem dziś na stanowisku pracy. I oni nie zagrażają ? Choć ja nie wierzę w całą tą epidemie to życzył bym sobie żeby zamkli zakład na 2 tygodnie jak w tamtym roku. 

Opublikowano
25 minut temu, danielursus3p napisał:

A mnie coś dopadło. Kichanie co parę sekund, gardło boli, głową boli, katar, lekki kaszel i napady gorąca. Czy to covid?

Gdzieś czytałem że z takimi objawami odrazu na covida się zgłaszać 😬 mnie podobne objawy kilka dni mordował ale bez dreszczy, teraz już wracam do normy.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Gdzieś czytałem że z takimi objawami odrazu na covida się zgłaszać 😬 mnie podobne objawy kilka dni mordował ale bez dreszczy, teraz już wracam do normy.

Grzesiu ja się nie boję. Trochę mnie tylko wnerwia to. Poszedłbym do lekarza dali by antybiotyk raz dwa pięć i po chorobie. Niestety nie mogę sobie pozwolić w tej chwili na kwarantanne. 

Opublikowano
43 minuty temu, danielursus3p napisał:

Teraz jak zadzwonisz do lekarza to od razu na test skieruje. Kogoś trzeba testować. Jak wygraliśmy w pandemji to przykład z rodziny e recepta na antybiotyki i leki ,l4 i siedzieć w domu bo paragrypa i testowanie nie było potrzebne 

Opublikowano
59 minut temu, danielursus3p napisał:

Grzesiu ja się nie boję. Trochę mnie tylko wnerwia to. Poszedłbym do lekarza dali by antybiotyk raz dwa pięć i po chorobie. Niestety nie mogę sobie pozwolić w tej chwili na kwarantanne. 

Ja to rozumiem, możesz przez telefon poprosić swojego lekarza o jakiś antybiotyk. 

36 minut temu, galan99 napisał:

Leczą, Bodnar leczy cały czas, teraz na Polsacie jest reportaż z nim.