Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Kto śpi ten spi a inni spać nie mogą bo niecącą kupić lub tanio lub pogoda zła.

to samo, tylko inaczej, nauczycieli tyczy.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Jakoś nauczycieli nie lubię bo to lenie są najgorsze, 9 miesięcy pracują a może i krócej a za resztę roku płacą a teraz siedzą w domu i tylko zadadzą i nie muszą się z dzieciakami użerać i to samą kasę zgarną.

Ależ Ty pier**lisz głupoty. Jak taka za***ista robota, to czemu nie poszedłes na nauczyciela

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, traktor11 napisał:

Kurde tak się nakręcacie tym korona wirusem że hej on był od zawsze tylko że ewoluował a obecny szczep istniał już w 2013 r

W latach 60. naukowcy odkryli dokuczliwą infekcję dróg oddechowych o nazwie 229E. Był to początek badań nad wirusami powodującymi przeziębienie. Do połowy XX wieku naukowcy opracowali techniki izolowania niektórych wirusów, ale ich badania pozostawiały wiele szczepów nierozpoznanych - około 35 proc. osób z przeziębieniami miało wirusy, których specjaliści nie byli w stanie zidentyfikować. 

Obecnie wyróżnia się siedem gatunków korona wirusów wywołujących infekcję u człowieka

ludzki korona wirus 229E

ludzki korona wirus OC43

ludzki wirus SARS 

ludzki korona wirus NL63

ludzki korona wirus HKU1

ludzki korona wirus bliskowschodniego zespołu oddechowego 

ludzki korona wirus SARS-CoV-2

Bardziej ludziom chodzi o te popierdolone restrykcje. 

Opublikowano

https://www.facebook.com/photo?fbid=891914161600075&set=a.122970051827827

To jest odmiana grypy te wirusy tylko nie lecza dziady tylko kwarantanna i telefoniczna porada za tym ludzie chorują .

https://www.facebook.com/106823384151455/photos/a.106837334150060/277740097059782/

Mądry człowiek, doskonale zdaje sobie sprawę z konsekwencji przyjęcia jakiegoś preparatu ,no i jeszcze nie do końca udało się pranie mózgu .

Ze starszymi poszło Wam łatwo bo starość jest tak dziecinna i naiwna , ze można wszystko powiedzieć a oni uwierzą .

Opublikowano

Te wszystkie o ostrzenia są potrzebne jak to powiedział jeden z tych niby ekspertów by wygenerować u społeczeństwa potrzebę przyjęcia szczepionki. Ja nie mam zamiaru się szczepić, od czterdziestu lat nie miałem żadnych szczepień i jestem zdrowy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.03.2021 o 20:03, Filin1 napisał:

Te wszystkie o ostrzenia są potrzebne jak to powiedział jeden z tych niby ekspertów by wygenerować u społeczeństwa potrzebę przyjęcia szczepionki. Ja nie mam zamiaru się szczepić, od czterdziestu lat nie miałem żadnych szczepień i jestem zdrowy. 

Grypa grypa wirusy koronowe zawsze były ale zrobili z tego nagonkę najpierw lekarzy za czeli testować szybkimi testami wymyślili je w 5 minut .

Tak ogłupili naród zamknęli szpitale ludzie pozbawieni opieki a grypę można wyleczyć w 90 % w domu .

Co dalej z pandemią w Polsce? Ekspert: Być może będziemy musieli szczepić ponownie

- Może być tak, że za jakiś czas będziemy musieli szczepić ponownie, bo pojawią się nowe warianty koronawirusa. Liczba osób, które chorowały na początku pandemii, a teraz znów się zarażają jest coraz większa - mówi prof. Tyll Krüger, który zajmuje się modelowaniem rozwoju pandemii. Ale jednocześnie pociesza, że jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to w okresie wakacyjnym będziemy mogli trochę odetchnąć.

"Na świecie notuje się coraz więcej przypadków osób, które chorowały podczas pierwszej fali pandemii, a teraz znów chorują. Część z tych osób umiera. Może być tak, że za jakiś czas będziemy musieli szczepić ponownie" - alarmuje prof. Krüger

BĘDĄ SZCZEPIĆ CO ROKU TYCH SAMYCH JAK NA GRYPĘ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

a w 1920 r gdy na hiszpanke umarlo kilkadziesiat milionow ludzi-przy populacji 3 razy mniejszej-to kto to zaplanowal ??

a dzume -wymarlo ok 1/3 populacji europy to czyj to byl plan ??

Opublikowano

Na tą hiszpankę to z opowieści słyszałem,że cała wioska obok wymarła i ze Śląska ludzi przesiedlili. Żadna dziewczyna nie mogła wyjść za mąż spoza wioski, taka wioska smerfów była 🤷‍♂️

Opublikowano

do nas pod krakow ludzi spod rzeszowa sprowadzali po epidemii cholery, do jednje wsi sprowadzili szlachte ktora z ludem sie nie bratala,to do dzisiaj sa tacy mutanci ze glowa mala- baby maja d*py jak herefordy 🤣, babcie  do kosciola zgiete  wpol chodza.

galan kto taka epidemie wymyslil w 1840 r ?? 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

do nas pod krakow ludzi spod rzeszowa sprowadzali po epidemii cholery, do jednje wsi sprowadzili szlachte ktora z ludem sie nie bratala,to do dzisiaj sa tacy mutanci ze glowa mala- baby maja d*py jak herefordy 🤣, babcie  do kosciola zgiete  wpol chodza.

Przez co? Przez pochodzenie szlacheckie czy chów wsobny? Co masz na myśli? 

Opublikowano

oczywisciwe jedno spowodowalo drugie- u nas swojskiej szlachty bylo bardzo malo, a z chlopami nie chcieli sie "bratac"-zeby to tak kulturalnie ujac- az do lat 70 XX w, chodzilo tez o majatki i mentalnosc, do dzisiaj po wygladzie,mowie i ubiorze poznasz ich od razu. tam kazdy z kazdym spokrewniony,weseliska dla najblizszej rodzimy na 200-300 osob a potem sa roczniki w ktorych we wsi ponad 300 domow nie ma jednego dziecka w roku, jedyne w gminie specjalny oddzial szkolny tam jest usytuowany.

Opublikowano

Ja tam myślałem, że to specyfika każdej wsi. Osobiście wujków i wszelakich krewnych w okolicy mam tyle, że można się pogubić. Do tego w rodzinie mamy i taty znajdę te same nazwiska.  Na wszystkie wesela chodzi prawie zawsze ta sama ekipa. Mamy kuzynki są pożenione z ojca kuzynami. Nie jest to jakieś bardzo bliskie pokrewieństwo, ale ludzie na wsi u nas zawsze znajdą jakieś wspólne pochodzenie. Ja na szczęście żonę z daleka mam, więc dzieci będą może miały efekt heterozji. 😜