Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

propagandowy dydaktyzm potrafi przekraczać granice absurdu
https://gwiazdy.wp.pl/cezary-zak-jest-ozdrowiencem-chce-sie-zaszczepic-na-koronawirusa-6591241218075424a

może jednak "Panie komediancie" pozwólmy pierwsze partie szczepionek przeznaczyć dla tych którzy ich naprawdę potrzebują bo to jest wyścig z czasem dla wielu a niejeden na fali antyszczepionkowej sraczki gotów miejsca w kolejce ustąpić podobnym napaleńcom

swoją drogą to teraz rozumiem dlaczego tak wiarygodnie odgrywa role półgłówków.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

od dzisiaj nowy serial w tv-"jak oni sie szczepia " a w konkurencyjnej stacji "szczepienie z lodowki" jeden bedzie szczepil drugiego a jury bezdzietnych lambadziar z fb bedzie oceniac skutecznosc....

pelnoletnich obywateli jest ponad 30 milionow z tego ze 2 za granica wiec chwile spektakl potrwa.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe informacje można  wyczytac w google o producencie szczepionki Pfizer😯 nie rozumiem jak firma która ma wyroki za działalność przestępczą może tworzyć i sprzedawać globalnie szczepionki czy leki🤦‍♂️ Niemcy migają się od szczepień pretekstem ma być nieodpowiednia temp. Transportu szczepionek.

Napisze ktoś czy są wyniki testów klinicznych tej szczepionki na kobietach w ciąży, osób chorych na cukrzycę, raka, itd.? Założenie jest że  wszyscy do szczepienia😬

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

a ja gdzie mam się zgłosić po szczepionkę, bo bym reflektował?🤔

Opublikowano

a na co czekać? trza się szczepić, to wtedy skończy się ten cyrk z maseczkami i innymi głupotami.

Opublikowano
22 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pomalu @pafnucy poczekaj zobaczym co będzie jak się prezesy zaszepio🤓

Ja to nie pójdę, chyba że za parę lat jak Ci poszczepieni nie będą mieli żadnych negatywnych skutków i na nic po szczepionce nie będą chorować.

• Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, traktor11 napisał:

No widzisz Kolego i po co  szarpanie sobie  nerwów trzeba podchodzić do tego trochę racjonalnie według prawa niech rząd wie że Naród nie jest nie douczonym motłochem i potrafi znać prawo nie jak za Komuny wciskano nam ciemnotę i dalej tak to jest utarte bo przecież prawie wszyscy z Wiejskie wykształcili się za czasów komunistycznych na czele z Panem prezesem  .

Z tym że naród zna prawo się nie zgodzę (jednostki tak )gdyby ogół znał prawo życie toczyło by się zupełnie innym torem -do poznania prawa nie wystarczy nawet 5 lat studiów prawniczych .A to że kilka osób z tak zwanej opozycji potrafi się poruszać po przepisach i ich interpretacjach do tego  tylko czeka aby mieć argument do wszczynania kolejnych buntów i nagłaśniania  (do czego mają prawo ) Więc daleko naszemu narodowi do znajomości przepisów i prawa skoro większość nie potrafi zrozumieć rachunku za prąd i umowy na telefon. BO CAŁEGO PRAWA NIE ZNA NIKT - nawet sędziowie w trakcie rozprawy mają kodeks przy sobie i czytają artykuły przytaczane przez strony .               A umiejętność przeczytania artykułu jego zrozumienia i interpretacji  dodać jeszcze trzeba  wytrwałość odszukania wyroków sądów wyższej instancji TO JEST ZNAJOMOŚĆ PRAWA .Więc taki banał że naród zna prawo można wsadzić między bajki. Natomiast to że naród w prosty sposób daje sobą manipulować  przez jednych drugich i kolejnych to fakt nie do obalenia a wszystkim chodzi o kasę ( może kilku ma inną myśl ale niewielu)

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

fajne podejście macie.

Nie fajnie tylko czystorozsądkowe bo jak można się zaszczepić czym nie przebadanym kliniczne i testowanym. 

Opublikowano
pafnucy napisał:

fajne podejście macie.

wypnij zad mam szczepionkę dla krów to Ci zaplikuje 🤪 strzykawę z grubą igłą 😁 bez podtekstów proszę 😝

PRIMO napisał:

fajne podejście macie.

Nie fajnie tylko czystorozsądkowe bo jak można się zaszczepić czym nie przebadanym kliniczne i testowanym. 

te szczepienia to nie do końca takie nie przetestowane szczepionka jest na bazie tej na grypę

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

te szczepienia to nie do końca takie nie przetestowane szczepionka jest na bazie tej na grypę

Ale to jest całkiem coś innego i nie wiadomo jakie mogą być skutki uboczne. 

z takim podejściem to wirus może zostać na dłuuuuugo.

Ty myślisz że jedna dawka załatwi sprawę na amen?

Nic bardziej mylnego. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja to nie pójdę, chyba że za parę lat jak Ci poszczepieni nie będą mieli żadnych negatywnych skutków i na nic po szczepionce nie będą chorować.

Masz rację w Niemczech 8 osobom podali 5 krotną większą dawkę niby to pomyłka - po huju pomyłka testują Szkopy co będzie się działo  po takiej dawce .

Nic się nie dzieje bez przyczyny .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Ty myślisz że jedna dawka załatwi sprawę na amen?

Nic bardziej mylnego.

podobno dwie.

czyli nic nie robić? czekać i liczyć na cud?

Opublikowano
34 minuty temu, pafnucy napisał:

a na co czekać? trza się szczepić, to wtedy skończy się ten cyrk z maseczkami i innymi głupotami.

będą jeszcze większe protesty

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nic się nie dzieje bez przyczyny .

znaczy??

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, RU68 napisał:

Z tym że naród zna prawo się nie zgodzę (jednostki tak )gdyby ogół znał prawo życie toczyło by się zupełnie innym torem -do poznania prawa nie wystarczy nawet 5 lat studiów prawniczych .A to że kilka osób z tak zwanej opozycji potrafi się poruszać po przepisach i ich interpretacjach do tego  tylko czeka aby mieć argument do wszczynania kolejnych buntów i nagłaśniania  (do czego mają prawo ) Więc daleko naszemu narodowi do znajomości przepisów i prawa skoro większość nie potrafi zrozumieć rachunku za prąd i umowy na telefon. BO CAŁEGO PRAWA NIE ZNA NIKT - nawet sędziowie w trakcie rozprawy mają kodeks przy sobie i czytają artykuły przytaczane przez strony .               A umiejętność przeczytania artykułu jego zrozumienia i interpretacji  dodać jeszcze trzeba  wytrwałość odszukania wyroków sądów wyższej instancji TO JEST ZNAJOMOŚĆ PRAWA .Więc taki banał że naród zna prawo można wsadzić między bajki. Natomiast to że naród w prosty sposób daje sobą manipulować  przez jednych drugich i kolejnych to fakt nie do obalenia a wszystkim chodzi o kasę ( może kilku ma inną myśl ale niewielu)

..biegłość i pasja to cechy pożądane w tym zawodzie; mam kolejną sprawę do opisania i wyjaśnienia w sądzie, prawnik już czeka pewnie z niecierpliwością, jak mu obiecałam; gmina kosztów nie chce ponosić to się szarpnę a dopiero co natrafiłam na przydatną, świetnie zachowaną mapę z wykopalisk. z XIX/XX w

Edytowane przez Ywa