Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Roki212 napisał:

Noście maseczki :P

To jest sk***ysynstwo i tyle... Człowiek nic nie zrobił niezgodnego z prawem.. 

To jest właśnie państwo które jest silne wobec słabych i bezbronnych..... Gdzie ci ludzie mają wstyd i szacunek do człowieka który nic nie zrobił.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Człowieku u nas prawo nie pozwala bo przepis mówi o chorych i zarażonych a nie o wszystkich... Trzeba stan wyjątkowy wprowadzić... Nie kapujesz tego? 

Tak jestem pewien że nie podejmuje się interwencji która jest bezpodstawna i tyle 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Nie mają te zalecenia   oparcia w przepisach..... Kapujesz to? Zalecenie nie jest bezwzgladnym nakazem i policja nie ma prawa tak się zachowywać.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Tłumacz sobie jak tylko to chcesz dla mnie taka interwencja nie jest adekwatna do zaistniałej sytuacji 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Wysiadając z samochodu trzeba mięć już założoną maseczkę co się nie rozumie są takie zalecenia co ci ludzie nie rozumieją Polskiego języka .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Cała Europa nie ma tego w przepisach wiec problem jest tylko w Polsce .

Człowieku czemu jesteś takim niedoukiem ?... 

Opublikowano

W większość krajów Europy obowiązuje nakaz noszenia maseczek w przestrzeni publicznej. Zakrywanie ust i nosa wymagane jest najczęściej w sklepach i transporcie zbiorowym. Zasady mogą się różnić nawet wewnątrz jednego kraju; za ich lekceważenie grożą grzywny.

https://forsal.pl/swiat/artykuly/7781949,w-ktorych-krajach-europy-noszenie-maseczek-obowiazkowe-brak-grozi-grzywna.html

To poczytaj i nie opowiadaj bajek że nie trzeba .

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ogarek napisał:

Nie mają te zalecenia   oparcia w przepisach..... Kapujesz to? 

Ja tam wole po dobroci wszystko załatwiać i się dogadywać, poszyłem pomagać przy budowie świetlicy i inni tez choć nie moja i nie innych i rozwaliłem nogę ale już się zagoiła. Jak i inni to i ja, a nie będę rzucał się jak gówno w klozecie przecież  mi się nie wychlupie jak pomogę i tak trzeba.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Czyli jednak niektórzy potrzebują ustawy regulującej zmianę gaci .Bo przecież nie ma jej jeszcze .

Jeśli czegos nie ma to to nie obawiazuje i tyle... Kapujesz to?.. To rzad nie odrobil lekcji i nie zmienia gaci tylko pierdzi w stołki... 😋

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, galan99 napisał:

Wysiadając z samochodu trzeba mięć już założoną maseczkę co się nie rozumie są takie zalecenia co ci ludzie nie rozumieją Polskiego języka .

Galan wiesz że  to jest nie zgodne z konstytucją i nie ma podstawy prawnej ? A co do takiej interwencji do jednego gościa i przyjeżdża tyle suk jak do zadymy w dyskotece to szkoda gadać🤦‍♂️ 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Chcieli się wykazać mandat by wypisał za brak koleś by odmówił i tyle jeśli się nie zgadza, a nie przyleciało tylu i wywleki jak psa z auta za brak maseczki temu dla mnie interwencja nie adekwatna do zaistniałej sytuacji...

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Kurla co za nieuki... nie rozumieją prostych spraw 

No co poradzisz. 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Co ma do tego konstytucja i prawo jak trzeba to trzeba, zdrowy rozsądek najważniejszy a nie takie rzucanie się, ze się wie lepiej i tak każdy to kupa mięsa i każdy umrze  i poco się kłócić i rzucać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Masz rację bo po co nosić maseczki jak i tak wuja dają. 😞

Edytowane przez PRIMO