Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ywa napisał:

bardzo jestem polityczna niestety. Maseczki to pewien symbol, na pewno nie chronią-więc po co ten kabaret?

Ja prdl Ta w kółko to samo. Kto twierdzi, że chronią? Tak ciężko zrozumieć, że w pewnym stopniu zapobiegają  rozprzestrzenianiu się wirusa? Na dziś nie ma innego sposobu i trzeba się dostosować, choćby dlatego, że- jak tu pisał inny kolega- inni się boją. 

Dziś się właśnie dowiedziałem, że moi sąsiedzi pracujący w Niemczech są zakażeni. Jeden w szpitalu w ciężkim stanie, trzech ma lżejsze objawy i jest na, kwarantannie, a jeszcze w zeszłą sobotę rozmawiałem z jednym🤕 Obawiam się tym bardziej, że moja mama ma pochp, a sprzedawczyni w lokalnym sklepiku z maseczką na szyi, nabija się z klientów. Inny nawiedzony chodzi po wsi z misją, że to próba odciągnięcia ludzi od Boga, żeby nie chodzili do kościoła. Że też wszędzie znajdą się takie oszołomy jak Oni/Ty

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No i proszę. Pinokio mówił, ze koronawirus jest w odwrocie i nie trzeba się go bać. A teraz gdy się zaczęło palić koło tyłka prosi opozycję o spotkania i pomysły. Wszyscy wiedzieli, ze jesienią będzie druga fala. Ale Pinokio mówił, ze jest w odwrocie. Zamiast latem zajmować się przygotowaniem do szeroko zapowiadanej drugiej fali rząd i pis zajmował się sobą i wojną o stołki. A teraz zagląda w oczy widmo Włoch i Hiszpanii z wiosny tego roku.

Opublikowano

Nie ma żadnej drugiej fali. Cały czas jest krzywa rosnąca, co potwierdzają codzienne dane. 

Opublikowano

Jak zwał tak zwał. Jedno jest pewne dzienny przyrost zachorowań jest dużo dużo większy niż wiosną. I to wszystko było zapowiadane już wiosna. Więc zamiast ludzi bajerować, ze jest epidemia w odwrocie i nie trzeba się bać rząd powinien się szykować na jesień do tego co wszyscy wiedzieli, że nastąpi.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, hubertuss napisał:

Jak zwał tak zwał. Jedno jest pewne dzienny przyrost zachorowań jest dużo dużo większy niż wiosną. I to wszystko było zapowiadane już wiosna. Więc zamiast ludzi bajerować, ze jest epidemia w odwrocie i nie trzeba się bać rząd powinien się szykować na jesień do tego co wszyscy wiedzieli, że nastąpi.

Nie ma kasy w budżecie i trzeba pracować aby podatki wpływali a rzad wie ze niema odwrotu i ze każdy musi to przechorować żeby wrecie nastał spokój i to wszystko się skończyło, czym wszyscy to prendzej przejdą wtedy to się skończy.

Zresztą widzę ze to coś jest na wzór grypy czyli wiosna i jesień najwięcej zachorowań,

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Prawie dopadł 😅 przez matkę moją. Chciała wczoraj do mamusi a mojej babki jechać, ale wyszło wycielenie jałówki z przekręceniem macicy i zeszło trochę i nie pojechaliśmy. Wieczorem dzwonią że znaleźli u dziadka covida bezobjawowego. U dziadka 87 lat spadło żelazo, ciśnienie skacze góra dół pogotowie zabrało go do szpitala. W szpitalu zrobili testa i covid wyszedł 🤔 Prześwietlenie zrobili płuc,,jakieś" zmiany znaleźli 🤔(nosz k***a u prawie 90 latka płuca mają być bez skazy żadnej) antybiotyk przepisali i do domu bo zapełniony szpital. Ch*j z ciśnieniem covida znaleźli antybiotyk przepisali bez powodu, bo dziadek ani kaszlnie ani gorączki nie ma nawet poniżej 36,6 miał. Dziś mieli dzwonić do lekarza rodzinnego bo tak im powiedzieli. I sami się śmieją z tego teraz a do świrusa podchodzili jak niektórzy tutaj,,na poważnie" teraz kwarantanne będą mieli we troje 😅 przez jałówke my uchowaliśmy się przed KWARANTANNĄ. Więc jak tu wieżyć w straszną pandemie. Nie chcesz być chory nie daj się testować. Ale jeśli nie daj Bóg dziadek ⛪⚰️🙏 to już w TV o jedną ofiarę cowida więcej. Ale to że ciśnienie i złe wyniki krwi w szpitalu zbagatelizowali to już tylko rodzina będzie wiedzieć.

Opublikowano

A nie przyszło ci do głowy, ze ciśnienie może skakać przez koronę? Pandemia jest faktem i trzeba w nią wierzyć. Oby dziadek wyżył bo inaczej nie będzie powodów do śmiechu. Zwłaszcza, ze wirus nasila się po paru dniach od zakażenia. Ale też i ludzie starsi są w stanie go przeżyć. Tak jak ludzie młodzi są w stanie na niego umrzeć lub odnieść poważny uszczerbek na zdrowi. A ze szpitala do domu wywalili bo się boją pozapychać szpitale. Więc kogo mogą do domu odsyłają.

Opublikowano

nie takie pandemie byly i swiat toczyl sie dalej- zawsze jakies zawirowania byly, ludzie oskarzali innych o czary, uciekali roznoszac zaraze wszedzie, przyszla  poszla i do nastepnej.

czego nie rozumiecie z II fali- robili 4 tysiace testow bylo 400 chorych, robia 40 tys jest 4 tysiace........ statystyka jest prosta no nie ?? 

Opublikowano

Rząd w sumie do pandemi się przyczynił, jak by nie bon turystyczny to by ludzie nie jeździli. 

Tak na poważnie pierw zamknęli wszystko i jak się okazuje nic to nie dało oprócz strat w budżecie państwa nic się nie zadziało. 

Dziadek niby umarł na wirusa. 

Poszedł do szpitala w piątek w południe a w sobotę wieczorem już zmarł. 

Oficjalnie na nie wydolność krążenia, miał też dwa testy zrobione, pierwszy negatywny, drugi pozytywny, miał mieć trzeci ale nie dożył. 

Ciało po śmierci było traktowane z procedurami covid 19, na akcie zgonu nie ma o tym nic. 

Dziadek zmarł w sobotę a sanepid zadzwonił dopiero we wtorek. Pytali się czy już jest po pogrzebie i jak się czują domownicy, no i najśmieszniejsze pani spytała co jest wpisane w akcie zgonu. 

To są jakieś jaja, jest pandemia a oni dzwonią po 3 dniach w ciągu których mógł bym poroznosić chorobę, państwo z dykty. 

Opublikowano

Sekcję mógł by mieć, tylko był w szpitalu w Garwolinie i by musieli go przewieźć do łukowa bo my powiat łukowski, nie ten rejon i szpital sekcji nie zrobi. 

Sam covid jest że to w przebiegu choroby tak jak grypa. Co wiem od ozdrowieńców że czuli się tak samo jak przy grypie, twierdzą też że mogli mieć grypę a test był wadliwy

Opublikowano

Bez sekcji zwłok to se mogą gadać. Ja potrzebuje badań naukowych a nie pierdów w telewizji. 

Ok ale pisze o całej polsce. 

Oczywiście szczere kondolencje za dziadka. 

Mi bardziej chodzi o zdrowych osobach które rzekomo umierają na covid. 

Zrobili testy na covid i już wszystko wiadomo czemu umierają. 

Opublikowano
hubertuss napisał:

A nie przyszło ci do głowy, ze ciśnienie może skakać przez koronę? Pandemia jest faktem i trzeba w nią wierzyć. Oby dziadek wyżył bo inaczej nie będzie powodów do śmiechu. Zwłaszcza, ze wirus nasila się po paru dniach od zakażenia. Ale też i ludzie starsi są w stanie go przeżyć. Tak jak ludzie młodzi są w stanie na niego umrzeć lub odnieść poważny uszczerbek na zdrowi. A ze szpitala do domu wywalili bo się boją pozapychać szpitale. Więc kogo mogą do domu odsyłają.

🤔 W szpitalu stwierdzili że bezobjawowy covidek. Żeby jednym z objawów covida było ciśnienie skaczące góra dół to znachorzy ze szpitala nie stwierdzili by covida bezobjawowego 🤧 ciśnienie świadczy o problemach z sercem co oni zbagatelizowali.

Opublikowano

Nosz *urwa jak mogą wiedzieć że to covid19 skoro robią testy na zwykłą grypę a świadczy o tym wzrost liczby tzw. chorych bo w końcu mamy jesienny sezon grypowy.

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

jasne. nie widać, to nie ma. 🤦‍♂️

pampers założony? nie powiedziałem że nie ma tylko robi się sztuczną panikę i wszystkie zgony wrzuca do worka z wirusem a służyć to ma przykryciu innych spraw choćby piątki Kaczyńskiego

Opublikowano

Ja pisze jak było w przypadku dziadka. 

Znajomego matka dostała drgawek, dzwoni po karetkę, oni wypytują o wszystko, temperaturę miała 36, podczas przyjazdu karetki miała 38.

Weszli do środka mierzą temperaturę pokazało 38,i w nogi z chałupy wybiegli się przebrać w kąbinezony, wrócili do chałupy i z mordą bo ich narazili być może na wirusa. 

Opublikowano (edytowane)

ja też daleki od paniki, ale to że czegoś nie widzę nie równa się nie ma. mamy 38mln ludności? jako procent stanowią umierający? pomyśl.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pafnuś ale ten niby covid19 jest tak groźny jak jak zwykła grypa a to co robią politycy i media to aż mnie skręca. 🤬