Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Sean - no przecież masz w artykule napisane czarno na białym że był zakaz

Ze strony www szpitala wojskowego w Lublinie:

"Na obszarze województwa lubelskiego wprowadzono Poleceniem Wojewody Lubelskiego z dnia 12 marca 2020 r. zakaz odwiedzin pacjentów przez osoby spoza szpitala, jednakże dopuszcza się możliwość odwiedzin pacjentów w stanie bardzo ciężkim, których rokowanie co do przeżycia lub utraty zdrowia jest poważne"

Zwykły szarak niech zdycha w samotności.

Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Jak był taki zakaz, to tak, tylko czy teraz był, bo w artykule o zakazie nic nie było, a zarzucają mu że był źródłem wirusa.

Zakaz był i przyznaje to sam ordynator oddziału. ale Pan Polityk zmolestował go słownie i gościu zezwolił na wejście. Inna sprawa że jak przychodzi minister to raczej nikt nie będzie  nim dyskutował. Szczególnie gdy to szpital wojskowy.

Jak żona rodziła ja też zmolestowałem personel porodowki. Dobrze że kierowca zdążył mi odebrać giwere przed drzwiami, bo pewnie poleciałbym ze wszystkim.

Opublikowano

Oczywiście że szpital, jakby wartownik przepuszczał bo pan pułkownik chce wejść, to czyja wina, pułkownika czy wartownika?

Opublikowano (edytowane)

Już kiedyś piloci poddali się naciskowi i źle na tym wyszli wszyscy, a winną zrobili brzozę.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

W pewnych sytuacjach nie może być żadnego precedensu, bo są jasne i wyraźne przepisy.

Opublikowano

No i teraz pięknie widać jak to pisowski rząd walczy z wirusem. Wynik tej walki jest taki, że Szumowski się obłowił. Respiratorów za jakiś czas może zabraknąć tak jak miejsc w szpitalu i ludzi do ich obsługi. Morawiecki w kampanii łgał, że koronawirus jest w odwrocie i nie trzeba się go bać. No ale w końcu czego się spodziewać po pierwszym w historii premierze z dwoma wyrokami za łganie zwanym Pinokiem. Rząd przez całe lato zajmował się sobą i walką o stołki. A teraz wg wielu ludzi stoi przed nami widmo tego co działo się we Włoszech i Hiszpanii. Szumowski wiedział co robi zgarnął miliony i uciekł wydawać je spokojnie. Mąż stanu wg pisowskiej propagandy. Nie tak dawno jeszcze Duda przekonywał, ze wszystko jest w porządku. Zaraz pewnie w szczujni powiedzą, ze to wina Tuska tak jak z tymi podwyżkami dla rządu i parlamentu co to je niby Tusk najpierw dał a potem zabrał.

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

No i teraz pięknie widać jak to pisowski rząd walczy z wirusem. Wynik tej walki jest taki, że Szumowski się obłowił. Respiratorów za jakiś czas może zabraknąć tak jak miejsc w szpitalu i ludzi do ich obsługi. Morawiecki w kampanii łgał, że koronawirus jest w odwrocie i nie trzeba się go bać. No ale w końcu czego się spodziewać po pierwszym w historii premierze z dwoma wyrokami za łganie zwanym Pinokiem. Rząd przez całe lato zajmował się sobą i walką o stołki. A teraz wg wielu ludzi stoi przed nami widmo tego co działo się we Włoszech i Hiszpanii. Szumowski wiedział co robi zgarnął miliony i uciekł wydawać je spokojnie. Mąż stanu wg pisowskiej propagandy. Nie tak dawno jeszcze Duda przekonywał, ze wszystko jest w porządku. Zaraz pewnie w szczujni powiedzą, ze to wina Tuska tak jak z tymi podwyżkami dla rządu i parlamentu co to je niby Tusk najpierw dał a potem zabrał.

Hubertussie, tak jak Pis ma obsesję na punkcie Tuska, tak Ty chyba na punkcie Szumowskiego :).

Opublikowano (edytowane)

Ja bym tego obsesją nie nazwał. Ale trzeba ludziom przypominać, ze pisowski mąż stanu wyłudzali z bratem dotacje. Brat składał wnioski potem jako jeden z członków komisji je rozpatrywał a brat minister miał nad ta komisją zwierzchność. Dodatkowo różne drogie zakupy gdzie kupowano towar wadliwy lub wydawano pieniądze w zamian za nic. Jak było z respiratorami. Chyba nikt normalnie myślący  nie ma wątpliwości, że Szumowski zamiast na wirusie skupiony był na pomnażaniu majątku. Kto normalny uwierzy, że państwo dysponujące aparatem służb specjalnych nie potrafiło sprawdzić komu daje pieniądze na respiratory/ A co z zakupami od instruktora narciarskiego? Czy w Polsce nie ma firm handlującym wyposażeniem medycznym, ze trzeba to kupować od instruktorów czy sprzedawców oscypków lub broni?

Szumowski to oczywiście jeden element. Ale wszystko położył cały rząd i politycy pisu bo jak pisałem zamiast szykować się do jesieni co nie było takie trudne do przewidzenia, ze wirus wróci to przekonywali jak Pinokio, że wirus jest w odwrocie i nie trzeba się go bać. I zajmowali się dzieleniem miejsc przy korycie.

|Jak myślisz po co jest ustawa bezkarność plus?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Hubertussie, tak jak Pis ma obsesję na punkcie Tuska, tak Ty chyba na punkcie Szumowskiego :).

Przypominam tylko że chyba właśnie mija miesięczny termin, który dał rząd firmie od respiratorów, na zwrot kasy. Miesiąc temu poszli na układ że ich nie rozpierdolą jeśli oddadzą kasę. Chyba nic nie świadczy o tym że kasa wróciła albo wróci.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Chyba nikt normalnie myślący  nie ma wątpliwości, że Szumowski zamiast na wirusie skupiony był na pomnażaniu majątku.

Tak był skupiony na dopasowaniu się do potrzeby wyborów, że w końcu zapomniał o najważniejszym. Czyli o własnym zdaniu jako lekarza. Tzn miał je, ale przed obliczem Kaczyńskiego z nim się nie zgadzał

Opublikowano (edytowane)

Denver jutro idę na protest antymaseczkowy. Trzymaj kciuki za mnie!

Akurat pod biuro poselskie pis więc się zastanawiam co by sprezentować, jakiś pomysł?Nie ma koronawirusa. Antycovid.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Akurat pod biuro poselskie pis więc się zastanawiam co by sprezentować, jakiś pomysł?

Znicze i wieniec z napisem "Ostatnie pożegnanie",😂