Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem jechać do niego ale mi odradzili ale po marketach jeżdził. Takich ludzi nieodpowiedzialnych to powinni karać?

2 minuty temu, Roki212 napisał:

Za kilka dni się przekonasz jeśli miałeś z nim kontakt czy tam kto inny...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tam bez ogródek, podzwoniłem do znajomych i zasugerowałem żeby odłożyli wizyty, kur*a ktoś mi coś przyniesie, a potem diabeł by się nie pokazał żeby nakarmić zwierzęta, chcą mogą się śmiać obrażać, nie obrażać, mam to w d*pie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Tu bym się nie zgodził, dzisiaj na wsi też ludzie nie spotykają się ze sobą aż tak za bardzo, każdy żyje swoim życiem i wieści się szybko rozchodzą, zwłaszcza te kto z kim sypia   :P . Chyba że zatai i na złość sąsiadom zacznie specjalnie "kolędować" po wsi.

No ja też nie chce aby kto roznosił, gdzieś słyszałem że jak ktoś zakażony nieświadomy trafi to może ucierpieć takie skupisko jak wieś. Teraz liczy się co ludzie zrobią, jak będą ukrywać chorobę czy kontakt z kimś z zagranicy czy nawet uciekać z kwarantanny to wiadomo że liczba będzie rosła

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, mf362 napisał:

Bardziej te starsze osoby przezywaja ze do kosciola limit 50szt 

Taka sąsiadka martwi się masakra (radio maryja niech pani sobie włącz y) 

Powinni przedewszystkim zablokować napływ ludzi zkrajów gdzie jest dużo zachorowań gdyż istnieje duże ryzyko zawleczenia wirusa no ale niestety mimo zagrożenia kasa rządzi światem

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Bardziej te starsze osoby przezywaja ze do kosciola limit 50szt 

Taka sąsiadka martwi się masakra (radio maryja niech pani sobie włącz y) 

U mnie takich problemów nie mamy bo w kościele jest kamerka i transmisja w necie

Opublikowano

u nas też miały być transmisje , ale z jakichś powodów nie ma .

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

Szybko wzrasta już 111 chorych 

Na świńską grypę w 2010 zmarło 180 ludzi, to ilu musiało być zarażonych.

Opublikowano
54 minuty temu, Ursus932 napisał:

U mnie takich problemów nie mamy bo w kościele jest kamerka i transmisja w necie

I tak powinno być w dzisiejszych czasach. Sesje można transmitować, to msze tym bardziej. Dzisiaj transmisja w telewizji mszy nawet na Polsat News była. W kościele pustki. Jedni stosują się do zasad a w Tatrach na przykład cofnięto ok. 50 turystów. We Włoszech jeszcze lepiej, bo ludzie siedzą wreszcie w domach a wychodzą na balkony, to też brak odpowiedzialności.

Odnośnie wirusów to była właśnie świńska grypa, sars czy mers.

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,epidemia-koronawirusa-wkrotce-sie-skonczy--o-poprzednich-nikt-juz-nie-pamieta,artykul,25082084.html

Artykuł z 6 marca.

Opublikowano

A mi rudy koronawirus na 4 łapach  całe stado kur w nocy załatwił😕 nikt nie zamknął kurnika 

Opublikowano

A co z nimi zrobił ? Jakiś czas temu coś wytłukło znajomej stado i nie wie co .

Opublikowano

Małe tylko na swoje potrzeby 13 kur i kogut 😏 . A tu jajka potrzebne bo lubię jeść

20200315_070526.jpg

20200315_070227.jpg

18 minut temu, Pafnucy napisał:

A co z nimi zrobił ? Jakiś czas temu coś wytłukło znajomej stado i nie wie co .

Zdusił i zostawił  tylko 2 wyniósł 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

I tak powinno być w dzisiejszych czasach. Sesje można transmitować, to msze tym bardziej. Dzisiaj transmisja w telewizji mszy nawet na Polsat News była. W kościele pustki. Jedni stosują się do zasad a w Tatrach na przykład cofnięto ok. 50 turystów. We Włoszech jeszcze lepiej, bo ludzie siedzą wreszcie w domach a wychodzą na balkony, to też brak odpowiedzialności.

Odnośnie wirusów to była właśnie świńska grypa, sars czy mers.

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,epidemia-koronawirusa-wkrotce-sie-skonczy--o-poprzednich-nikt-juz-nie-pamieta,artykul,25082084.html

Artykuł z 6 marca.

Takich turystów to do izolatki i każdemu 10000pln nawiązki za złamanie zakazu. Co do Włoch, jak to południowcy: sjesta, fiesta .......A potem są efekty.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A mi rudy koronawirus na 4 łapach  całe stado kur w nocy załatwił😕 nikt nie zamknął kurnika 

A wy nie musicie trzymać kur w zamknięciu? U nas strefa zagrożona ptasią grypą i 2 przypadki koronawirusa.

Opublikowano

Ale się uśmiałam😂😂😂😂

Koronawirus: liderzy ISIS ostrzegają terrorystów przed Europą