Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja Ci rację przyznałem przy czym myślałem bardziej o łaźniach. Teraz można pisać jedynie o zmarnowanym czasie. Przymusowe ograniczenie lub pozbawienie wolności to Roman wiesz co...

Opublikowano
38 minut temu, DTaras napisał:

roman - badać Was zaczęli jak się już zesrało i wyjścia nie było. To jest klu. Aspiryna plus paracetamol grzeje nery. Bezpieczniej walnij sobie po paracetamolu kaskę albo mózgo**ba z puszki.

hmmm to nie pastwo nas bada tylko pracodawca na własny koszt bo pastwo kazała chyba tak ...  

a co te leki dawają ? 

8 minut temu, DTaras napisał:

A ja Ci rację przyznałem przy czym myślałem bardziej o łaźniach

łaźnie raczej nie  jeden prąd powietrza ... i wysoka wilgotność + jazda szybem wdechowym ok 9/12m/s  całe powietrze dla kopalni ... a wysoko wilgotność podobno daje wirusowi szanse na długie utrzymywanie się w powietrzu 

Opublikowano

jacus - czyli to Państwo jednak nie jest socjalne? Otworzyli granice dla pracowników. Przyjechał jeden z drugim zwalić z krzyża bez kwarantanny. Przykład piguły - idiotki nomen omen. Otrząsła kuper i po upojnym weekendzie do pracy. Zaraziła bodaj 5+ osób, które były już u siebie w domu...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

koszt testu -ponad 500 zl ,zgodnie z ustawa placi pracodawca...

ALE JEDNEGO ?  650 zł dokładnie ale wymazów musi być 2 ta cena za całość czy za jeden ??

Opublikowano

sa rozne rodzaje testow-przynajmniej 3 a to cena dokladnie 540 za najtanszy, rozne laboratoria maja swoj cennik.

granice panstwa socjalnego ogranicza mozliwosc nakladania podaktow i zaciagniecia pozyczki😜, a to predzej czy pozniej dochodzi do sciany tak jak w nie-realnym socjalizmie .

mamy juz 80 r,jeszcze tylko 81 i bedzie wesolo.. ciekawe kto pierwszy pojdzie w boj ,stocznie cienka przeda,huty zmarnialy.. .. zosaly tylko kopalnie z jsw na czele😜, roman masz juz zapas muterek i "dynamitu " ???

historia powtarza sie jako parodia ,ciekawe jak to sie powtorzy......

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Kiedy epidemia koronawirusa w Polsce może się zacząć na większą skalę? – We wrześniu lub październiku – mówi minister zdrowia Łukasz Szumowski.

Zbliża się jednak kolejny – prawdopodobnie poważniejszy. Druga fala zachorowań spodziewana jest jesienią. Minister powiedział, że najtrudniejszy okres czeka jego resort „we wrześniu lub październiku”.

https://medianarodowe.com/jesienia-drugi-szczyt-epidemii-minister-podal-konkretne-miesiace/

Czyli przyznaje się, ze sobie nie radzi. Inne kraje mogą zdusić epidemię i spada im liczba nowych zachorowań a u nas rośnie.

2 godziny temu, Roman176 napisał:

a ja ci dalej tłumacze ze na kopalni działa to tak jeden przyniesie i reszta jest chora racji z tego ze jest jedne powietrze niewiem czy słyszałeś ale jedyne przeciw działania sensowne to było koszerowanie załogi ... pisałem to 2 miesiące temu  ze bd tragedia jak zacznie się na kopalniach  

A ja ci dalej tłumaczę, że nie rozumiesz co czytasz. Zrozum, że gdyby testy zaczęto robić na większą skalę to więcej ludzi izolowano by ze społeczeństwa i nie miał by ktoś skąd przynieść zarazy do kopalni. Bo nie było jej by w społeczeństwie lub odsetek chorych bezobjawowych znacznie by spadł. i ryzyko przyniesienia tego do kopalni znacznie by spadło.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Czyli przyznaje się, ze sobie nie radzi. Inne kraje mogą zdusić epidemię i spada im liczba nowych zachorowań a u nas rośnie.

A ja ci dalej tłumaczę, że nie rozumiesz co czytasz. Zrozum, że gdyby testy zaczęto robić na większą skalę to więcej ludzi izolowano by ze społeczeństwa i nie miał by ktoś skąd przynieść zarazy do kopalni. Bo nie było jej by w społeczeństwie lub odsetek chorych bezobjawowych znacznie by spadł. i ryzyko przyniesienia tego do kopalni znacznie by spadło.

znowu powcu bredzisz jak zwykle. polska sobie n ie radzi,u nas najgorzej w europie  i co jeszcze durnego napiszesz kodowski trolu? przestan durnia z siebie robic

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, DTaras napisał:

szmergiel - przestań pisać jako to sobie najlepiej radzi. Będzie z bani..

polakowi zawsze zle. im wiecej patrze jak ludzie w europie na nas patrza to widze ze najlepiej polaka batem i wy***ac z kasy bo na  to zasluguje. zawsze mu zle chociaz ma dobrze to narzeka i narzeka.zawsze jest zle.motto polaka cebulaka

Edytowane przez szmergiel
literowka
  • Like 1
Opublikowano

Ty masz jakieś kompleksy chłopie. Prawda jest taka, że w Polsce jest tak samo jak gdzie indziej. Zrobili sobie miesiąc forów i go nie wykorzystali bo wybory były najważniejsze. Teraz zostaje mieć własny rozum i chronić swoich seniorów na własną rękę.

Opublikowano

a skad wiesz czy nie miales tego w domu bezobjawowo?  znam 2 francuzow co po badaniach w firmach maja wynik pozytywny i zero objawow.siedza w domu i na kompa patrza i tyle. masa ludzi to bedzie lub miala i tyle. jeden sie konczy inny pokaszle i nic mu niema. a co np.jak ktos to mial a w domu nikt sie nie zarazil?pierolenie o szopenie dla ciemnej masy co chodzi po ulicach w maskach jak uposledzona

Opublikowano
10 minut temu, szmergiel napisał:

zawsze mu zle chociaz ma dobrze to nazeka i nazeka.zawsze jest zle.motto polaka cebulaka

Przecież tu nikt nie narzeka na zły los, tylko na kretyńskie decyzje i działania konkretnych osobników.

1 minutę temu, szmergiel napisał:

a skad wiesz czy nie miales tego w domu bezobjawowo? 

I tu jest cała tajemnica. Dlatego należałoby, za pomocą testów, pokusić się o stworzenie jakiegoś obrazu całości, bo czas za***rdala i chyba już można by przestać łazić po omacku. 

Opublikowano

Niech od czegoś zaczną. Mogą być duże zakłady, klasy w szkołach. Problem w tym że my wciąż przygotowujemy się do wojny która już była. Nie robimy nic aby odeprzeć drugą falę. nie mamy odwodów ani rozpoznania. (że tak podeprę się terminologią bardziej mi bliską).

Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Wysil się i nie wstawiaj tych samych memów w różnych tematach

Czemuż

Opublikowano

4 minuty temu, szmergiel napisał:

ty bys zrobil lepiej.

w innych krajach wszystko robia lepiej a u nas wszystko zle.

zawsze zle!!! masakra

No popatrz, widocznie dobrze mnie wyszkolono.;)

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

sa rozne rodzaje testow-przynajmniej 3 a to cena dokladnie 540 za najtanszy, rozne laboratoria maja swoj cennik.

Pytanie ogólne. W Polsce się je produkuje czy za granicą ?

49 minut temu, mirro napisał:

Niech od czegoś zaczną. Mogą być duże zakłady, klasy w szkołach. Problem w tym że my wciąż przygotowujemy się do wojny która już była. Nie robimy nic aby odeprzeć drugą falę. nie mamy odwodów ani rozpoznania. (że tak podeprę się terminologią bardziej mi bliską).

Ależ robimy. Za chwile chyba się odbędą matury i to będzie lepszy test niż wybory, które większość mogła by mieć gdzieś. A druga sprawa , patrząc na to co ludzie robią, to chyba wracamy do normalności.