Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman - to nie jeden coronavirus a coronavirusy. Sam autor na obawy przed mutacjami. Izolacja to nie walka z wirusem a jego roznoszeniem albowiem inaczej nie uda się ochronić osób starszych i słabszych. Akurat ten typ, ten szczep i ta mutacja jest groźniejsza niż 50 lat wcześniej. Autor stworzył sobie z autorytetu argument co zakrawa na głupotę i podlega pod manipulację. Sam nie pokusił się o analizę ile śmierci spowoduje całkowity rozkład służby zdrowia zajętej leczeniem korony. Widziałem tę chorobę - nie jest lekka.

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał:

Znowu marecek  ehhhhh że też mu się nueznudzi i jeszcze mnie obserwuje

Ale  o co  się  tobie  rozchodzi  ???

Opublikowano

Podjudzasz innych do kłótni i nienawiści . Zresztą widać co masz w główce , po twoich durnych wiadomościach na priv . Nawet świniaka się czepiłeś byle spróbować ugryźć . Na facebook też ci nie wyszło . :D

Opublikowano

Ta jak ktoś wrzuca memy ośmieszające PiS to jest spoko ale jak łopozycje to już mowa nienawiści widać dziadek co masz w główce  😂😂

Opublikowano (edytowane)

Brak umiaru tobie . 

Po za tym. Słowami coś napisz a nie tylko obrazki jak przedszkolak. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Co się nie podoba w Masece co ma prezydent  taka naturalna jak ludzie mogą mieć normalni jedno razówkę a nie jakość ze szmaty .

Wybory będą i już wiadomo kto będzie .

A korona czy będzie zobaczymy co pokaże nam maj .

Opublikowano
12 minut temu, asharot napisał:

Ja tam mogę iść na wybory nawet jeśli będą w tradycyjny sposób.

Dokładnie skoro w sklepie mogą sprzedawać za pleksa to i komisja może siedzieć.

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi co wczoraj po 10-ciu przy grylu siedzieli do północy a teraz nagle boją się wejść do sali na 2 minuty i zakreślić krzyżyk. Długopis przy tym dostajesz na własność, o taką pamiątka.

• Like 1
Opublikowano

Jakby listonosz kasę nosił, albo komisja rozdawała pieniądze, to od razu nikomu by nie przeszkadzał wirus.   :P

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

o lekture widać czytał

95219057_118714243145604_353941149698962

każdy by chciał rządzić innymi i jak jeden nakaże maseczki nosić to drugi by chciał na odwrót
u nas klecha trzeciego maja święto na dzisiaj przeniósł bo jutro niedziela
noż qwa wasza mać szamańska naturo co bez władzy bodaj nad kalendarzem chora..
nie po to są normy i zasady powszechne ustalone aby każdy po swojemu burdel z rzeczywistości robił bo on udowadnia że ważniejszy od reszty.
Walczymy z groźbą epidemii jednej choroby która czy groźna czy nie tego nikt nie wie ale co do jednego wszyscy się zgadzają - nie ma na nią leku jeszcze i stosunkowo wysoka śmiertelność i grom wie jak będzie z nawrotami czy jak by społeczność wyglądała gdyby się wszyscy pochorowali na raz.
Eksperymentujemy wszyscy i z czasem będziemy na pewno bogatsi o doświadczenia i wiedzę jak sobie i z cov radzić bo z innymi chorobami już jako takie doświadczenie medycyna ma, z tym nie. Zaskoczyło nas to wszystkich i tu mądrych nie ma i może to wszystko na wyrost ale masz które jakąś inną propozycję na uniknięcie/złagodzenie tego co się we Wloszech czy Nowym Yorku dzieje?
słucham.
a to że noszenie maseczek może wywołać to czy tamto? picie wody też.
Jedno co już wiemy na pewno to o połowę co najmniej ograniczają maseczki rozprzestrzenianie się choroby no i pospólswo tak się bez celu nie szwenda po przestrzeni publicznej bo rzeczywiście przechlapane w upał łazić z czymś takim na pysku.
Leku na to nie ma no to bodaj tak.
Większość nie ma pojęcia ile śliny połyka i wszystkiego co w niej się znajduje z paszczy przypadkowego rozmówcy podczas zwyklej rozmowy  i warto by jaki film nakręcić obrazowy tylko rozdzielczość kamer nawet 8K jeszcze za mała aby to pokazać jak jest na prawdę.

Roman to nie do Ciebie a tego artykułu; co więcej - dzięki za wstawkę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, marulekk napisał:

Znowu marecek  ehhhhh że też mu się nueznudzi i jeszcze mnie obserwuje

On ma za to płonne. A żyć trzeba Więc skoro za wrzucanie tego śmietnika mu ktoś płaci to z takim uporem tu wraca. Inaczej sobie nie umiem tego wytłumaczyć. Wyrzucili go parę dni temu. Próbował z multikonta. Nie udało się więc postanowił odczekać i ponownie spróbować.

• Like 1