Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

bynajmniej nie jest obcy

Bez sensu napisałeś .

Opublikowano

Wrzodów się nabawicie, bo pis jeszcze pare ładnych lat porządzi. Napewno ludzie nie zagłosują na platforme, tam jest sufit na 25% z czego 15% to beton. Ale jest demokracja, możecie sobie poopowiadać jakieś slogany o inwestycjach w infastukture i takie tam. To teraz pis ma obok A2 drugą swoją wybudować autostradę czy jak? Budujee się teraz dużo tras S które od A różnią się głownie tym że bramek tam nie ma. Ta zielona wyspa to wtedy było jakieś  3 do 4 % od średniej unijnej. Teraz myśle że więcej średniej uciekniemy

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Bez sensu napisałeś .

co bez sensu ? że prof nauk medycznych nie wie czy używać maski czy nie  tylko musi się zastanawiać

EVaP6PWXgAAM-K3?format=png&name=small

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

słowo bynajmniej użyte źle .

Nie zastanawia się . Mówi cały czas że nie pomoże osobie która ją nosi , a jedynie może pomóc osobie obok tej z maską .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

@racyl - zaraz tu jakiś podwórkowy generalik wpadnie z propagandą propisowską w odpowiedzi na twój obrazek 🤣

@PawelWlkp - zesra się a nie porządzi.

Opublikowano

No co ty nie powiesz Jacuś. Czyżby najwięcej ludzi wyjechało po otwraciu rynku pracy. Czyli wina pis że nam to wtedy umożliwiono. Jakoś w ostatnich latach się ustabilizowało a teraz pewnie sie zmniejszy.

Platforma  z PSL tylko zabierała. To dopiero trzeba ciasnoty żeby ich popierać. Reszta to zasługa ludzi. Jednak w Polsce ludzie pracowici i przedsiebiorczy a to może nam dać szanse na wzrost a nie politycy tacy czy inni. Durrniów i oszustów  polityce nigdy niee brakowało. I podpowiem wam że zawsze tak bedzie.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie zastanawia się . Mówi cały czas że nie pomoże osobie która ją nosi , a jedynie może pomóc osobie obok tej z maską .

Ale minister niedawno powiedział że nie wie po co te maski i że napewno nie pomagają nikomu..... Jest nagrane na filmiku.... 😂😂😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
44 minuty temu, PawelWlkp napisał:

No to więc powiedz mi co takim możnym wg Ciebie zabiera pis. Wylicz mi to pokolei. Obniżył im niedawno podatek na 17 % to mają kolejne 500 w kieszeni. Jakbyscie to dokładnie policzyli to pis wam nic więcej nie zabrał.Z punktu widzenia zjadacza chleba jest to ten sam procent. Jedynie co uszczelnił i poprawił to rozdał. Na obrocie paliwami kilka mld, na karuzelach nastepne, spadek bezrobocia to następne mld wpływów. Tylko nie chodzi o to że mi jest gorzej tylko komuś lepiej. To was boli. Skoro to 500 to takie nic to czemu tak ci si to nie podoba. Przez to ich tak ślepo nienawidzicie? A tusk był taki super bo biedota znała swoje miejsce. Jeszcze dwie kadencje tych super rządów i w Polsce zostali by emeryci i rolnicy a reszta by robiło za granicą.

Ile razy ci powtarzać? Mam wymieniać po kolei co podrożało? Chleb, masło, cukier itd? A podatek bankowy? Omamiali was, że banki zapłacą. A banki sprytnie przerzuciły to na mających lokaty, kredyty itd. Ubezpieczalnie dopisały do cen polis. Nawet na paliwie pis goli dobrze. Wystarczy popatrzeć po ile była ropa naftowa kiedyś za po a po ile za pis i jak to się ma do ceny litra na stacji.

Spadek bezrobocia to żadna zasługa pis. To koniunktura, która teraz się kończy.

Mnie boli, ze się w Polsce robi socjalizm. Już ci napisałem jak chłop wszystką ziemie i lasy sprzedał bo po co do lasu jeździć jak węgiel opieka przywiezie. Takimi przypadkami mogę ci sypać jak z rękawa. Kolega nawet jego szwagier mówi, że legat. Zwolnił się z pracy konserwatora w gminie. Bo po co. Oficjalnie 5 ha 10 na gębę. Troje dzieci. Żona nie pracuje. Z czego żyją. Fuchy stolarskie na lewo coś na hektarach urośnie a reszta to właśnie plusy i opieka społeczna. Bo po co pracować. Tak boli mnie, że ludzie tacy jak mój kolega co to z roboty do roboty leciał by coś mieć musi zapieprzać na tych darmozjadów. Może faktycznie lepiej by było gdyby wyjechali było by lżej krajowi. Bo ty myślisz, ze te pieniądze spadają z nieba a każdy średnio ogarnięty wie, że pochodzą od pracującej części społeczeństwa.

500 plus to dla wielu rodzin żaden cymes ale w skali kraju dużo forsy, która może i można wydać na dzieci. Ale dla tych, którzy pracują i płacą składki i podatki.

6 minut temu, PawelWlkp napisał:

Wrzodów się nabawicie, bo pis jeszcze pare ładnych lat porządzi. Napewno ludzie nie zagłosują na platforme, tam jest sufit na 25% z czego 15% to beton. Ale jest demokracja, możecie sobie poopowiadać jakieś slogany o inwestycjach w infastukture i takie tam. To teraz pis ma obok A2 drugą swoją wybudować autostradę czy jak? Budujee się teraz dużo tras S które od A różnią się głownie tym że bramek tam nie ma. Ta zielona wyspa to wtedy było jakieś  3 do 4 % od średniej unijnej. Teraz myśle że więcej średniej uciekniemy

Mnie tam wrzody z powodu pisu nie grożą. To jeszcze góra trzy lata. Przeżyłem 5 to i resztę może przetrwam.

Inwestycje w infrastrukturę to żadne slogany. Tylko, że jak ktoś nie chce to nie zrozumie. Bo pompują mu, że wszystko za po było be. To jak tu teraz coś jednak zrobili. Ale to inwestycje utrzymały tgz zieloną wyspę.

Pis wcale nie musi budować drugiej a2 jest jeszcze cała masa inwestycji w infrastrukturę naszego kraju. Wiele dróg s też zaczęło budować po. Choć nie powiem i pis coś tam zrobił. Ale znacznie mniej km niż za po. Sęk w tym, że teraz kasy tyle nie ma. A nawet jeśli jest to nieudolny rząd nie umie jej wydać. Przykład dzisiaj omawiane 7 mld Euro, których pis wydać nie umiał.

Opublikowano
4 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@racyl - zaraz tu jakiś podwórkowy generalik wpadnie z propagandą propisowską w odpowiedzi na twój obrazek 🤣

Generał poszedł panny oblać 😁 i chyba ktoś mu spuścił łomot jak go zobaczył ze znaczkami pis 😂

Opublikowano (edytowane)

Ja rozumiałem tak jak napisałem wcześniej .

A jeśli nawet , a zdanie zmienili , to raczej nic złego . Nawet tu mnóstwo osób mówiło że powinni wprowadzić nakaz noszenia . Ale fakt . Długo się ociągali z tymi maskami .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Poco mi ta maską jak ja zdrowy i nikogo nie infekuje w takim razie ?.... 

Opublikowano (edytowane)

Chleb masło i cukier zdrożało przez pis i 500 plus? To przez wzrost pensji czy spożycia? Jedno i drugie to raczej zasługa pis. Czyli wg Ciebie  bogactwo i zamożność państwa bierzę się z kiepskich pensji czy z niedojadania podstawowych produktów? Czy może mądrość władzy tym się ocenia?

7 minut temu, hubertuss napisał:

Ile razy ci powtarzać? Mam wymieniać po kolei co podrożało? Chleb, masło, cukier itd? A podatek bankowy? Omamiali was, że banki zapłacą. A banki sprytnie przerzuciły to na mających lokaty, kredyty itd. Ubezpieczalnie dopisały do cen polis. Nawet na paliwie pis goli dobrze. Wystarczy popatrzeć po ile była ropa naftowa kiedyś za po a po ile za pis i jak to się ma do ceny litra na stacji.

Spadek bezrobocia to żadna zasługa pis. To koniunktura, która teraz się kończy.

Mnie boli, ze się w Polsce robi socjalizm. Już ci napisałem jak chłop wszystką ziemie i lasy sprzedał bo po co do lasu jeździć jak węgiel opieka przywiezie. Takimi przypadkami mogę ci sypać jak z rękawa. Kolega nawet jego szwagier mówi, że legat. Zwolnił się z pracy konserwatora w gminie. Bo po co. Oficjalnie 5 ha 10 na gębę. Troje dzieci. Żona nie pracuje. Z czego żyją. Fuchy stolarskie na lewo coś na hektarach urośnie a reszta to właśnie plusy i opieka społeczna. Bo po co pracować. Tak boli mnie, że ludzie tacy jak mój kolega co to z roboty do roboty leciał by coś mieć musi zapieprzać na tych darmozjadów. Może faktycznie lepiej by było gdyby wyjechali było by lżej krajowi. Bo ty myślisz, ze te pieniądze spadają z nieba a każdy średnio ogarnięty wie, że pochodzą od pracującej części społeczeństwa.

500 plus to dla wielu rodzin żaden cymes ale w skali kraju dużo forsy, która może i można wydać na dzieci. Ale dla tych, którzy pracują i płacą składki i podatki.

Mnie tam wrzody z powodu pisu nie grożą. To jeszcze góra trzy lata. Przeżyłem 5 to i resztę może przetrwam.

Inwestycje w infrastrukturę to żadne slogany. Tylko, że jak ktoś nie chce to nie zrozumie. Bo pompują mu, że wszystko za po było be. To jak tu teraz coś jednak zrobili. Ale to inwestycje utrzymały tgz zieloną wyspę.

Pis wcale nie musi budować drugiej a2 jest jeszcze cała masa inwestycji w infrastrukturę naszego kraju. Wiele dróg s też zaczęło budować po. Choć nie powiem i pis coś tam zrobił. Ale znacznie mniej km niż za po. Sęk w tym, że teraz kasy tyle nie ma. A nawet jeśli jest to nieudolny rząd nie umie jej wydać. Przykład dzisiaj omawiane 7 mld Euro, których pis wydać nie umiał.

A te przykłady z krainy mchu i paproci. Weź pod uwagę że to prawdopodobnie jeszcze 7 lat.

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ogarek napisał:

Poco mi ta maską jak ja zdrowy i nikogo nie infekuje w takim razie ?.... 

jakiś czas nie wiadomo .

A teraz po staremu

No tobie taka maska to powinna na stałe być przypisana . :D

Może się nie pogniewasz . Żart taki . 😛

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

wybory ida to chcą luzować zakazy kosztem wprowadzenia maseczek

jedni lubia bardziej obszerne

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Czego nie wiadomo?... Toć nie chroni to po co ona? 

Oj nie chce mi się wdawać w jałową dyskusję . Jak cię znam , to znasz świetnie jakie argumenty są za , a jakie że to tylko placebo . pAAA .