Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie mówił że nie działają . Mówił że nie zarazi się w niej drugiej osoby . Więc nie przekręcaj niczym gienerał !

ciekawe czy na sali operacyjną lekarz też sobie może wybierać 😂

temat maseczek lekarzom bynajmniej nie jest obcy a jemu tym bardziej z tytułem profesora

jeśli chronią innych a nie tego co nosi to trzeba było obowiązek od początku narzucić tym wszystkim  powracającym jeszcze przed pacjentem zero

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

W kwestii zielonej wyspy sobie jednak poradzili. Tak naprawdę to tylko lachę położyli na ściągalność podatków i vat. Z luką vatowską zaczęli walczyć zbyt późno tylko to zrobili gorzej. Resztę robili lepiej. W tym lepiej, że nie rozdawali forsy ludziom a w latach kryzysu Polska jednak była ta zieloną wyspą.

Zieloną wyspą według PKB i to pokrętnie liczonego. Gospodarka się kurczyła ratowały nas wydatki związane z przygotowaniem euro. 

Opublikowano (edytowane)

No ale takie były. Rozumiesz to? Pytaliście co się działo, ze byliśmy zieloną wyspą? CO takiego robiła po? Napisałem, że inwestowano w infrastrukturę co nakręcało gospodarkę. A wy dalej albo nie możecie tego zrozumieć. Albo pogodzić się z tym, że coś im wyszło. Niech pis teraz załatwi taką forsę z zagranicy i tyle wydaje na infrastrukturę. Nie mam nic przeciwko.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Mirek jeszcze zapomniałeś kiedy wstało z kolan 😁

O to, to. Po 2015 wstało z kolan a wiosną 2020 leci na pysk.Jak nic wina Tuska i naciąganego PKB.

2 minuty temu, hubertb napisał:

I zaraz okaże się że mamy dwucyfrowe bezrobocie (oby tylko jedynka z przodu) i dwucyfrową inflację.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

PO tego nie zaczęła i spadło jej to z nieba. Nie robili kompletnie nic. Dalej jest dużo inwestycji drogowych i na kolei. 

Propaganda zrobiła swoje. Nawet jak zrobiła to i tak będziesz się nogami i rękami zapierał, że to nie prawda. Po prostu to się nazywa zaprzaństwo. Niech ci będzie, że nic nie robili. 

Opublikowano

zetorki- teraz odkodowali taki program-pogromcy mitow , w wolnej chwili poogladaj, mozna sie ciekawych rzeczy dowiedzec... maseczki oczywiscie dzialaja- najbardziej na zdrowie psychiczne tych co nie wiedza ze one nie dzialaja 😂.

w krakowie juz od lat przerabiano temat maseczek przeciw smogowych, robiono rozne testy i nic ni ..uja nie chcialy skutecznie chronic..............

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

wyraznie widac ze masz mala znajomosc realiow- ponad milion obywateli placi podatek w II skali dochodowej, a pewnie drugie tyle zarabia tyle nieoficjalnie...

pamietasz epidemie z 2010 i wielki kryzys z tych lat ?? nie pamietasz ?? dziwne -skleroza czy co ?? 

a o tym wiesz czy w kurwizji ci nie pokazali ??? wylacz holecka wlacz realna wiedze.

wiesz kiedy zaczal sie prawdziwy koniec prl -wtedy gdy urban przegral ze sniezka-tak sie lodowka nazywala:D, teraz w szybkim tepie zacznie sie ten sam proces...

https://www.money.pl/gospodarka/poziom-ubostwa-wzrosl-pierwszy-raz-odkad-pis-objal-wladze-6397831351752833a.html

pseudo maseczki nikomu nic nie daja -to dzialania magiczne o ktorych juz pisalem ,jesli nie ma realnej mozliwosci dzialania to wprowadza sie czary-tak jest od poczatkow ludnosci i cywilizacja internetowa tego nie zmienila ale poglebila..

Żeby wpaść na drugi próg wystarczy zarabiać 8.  A średnia dla całej tej grupy to 13 z hakiem. Twoje realia to dla mnie daleki wschód.

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano (edytowane)

Więc weź tych co zarabiają 8. Mąż i żona i powiedz co to dla nich 500. Niech nawet mąż zarobi 8 a żona 4. I co to dla nich 1 tys na dwójkę dzieci? Wielki cymes, że na kolana będą klękać i pisowi za ten dar dziękować? Tacy ludzie wiedzą, ze więcej dokładają do socjalizmu niż ten socjalizm im daje. Dlatego mniej ludzi z dużych miast nabiera się na pis i na niego głosuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nie będą i zawsze mogą nie pobierać skoro to na waciki;) Tacy ludzie te pieniądze wpłacają na różnego typu fundusze. Taki dzieciak dostanie wtedy 100 tys na osiemnastkę akurat na samochód np. 

Opublikowano

Skoro rodziców będzie stać niech mu kupią. Prawda jest taka, ze majątki wielu ludzi powstawały przez pokolenia. A z kolei dzisiaj nie jeden tak zwany biedny patrzy i chciał by też to od razu mieć. Bo tamten ma. A on jest biedny i wykluczony. Niestety polskie państwo nie uczy pracy tylko uczy patrzeć kto co ma.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No to więc powiedz mi co takim możnym wg Ciebie zabiera pis. Wylicz mi to pokolei. Obniżył im niedawno podatek na 17 % to mają kolejne 500 w kieszeni. Jakbyscie to dokładnie policzyli to pis wam nic więcej nie zabrał.Z punktu widzenia zjadacza chleba jest to ten sam procent. Jedynie co uszczelnił i poprawił to rozdał. Na obrocie paliwami kilka mld, na karuzelach nastepne, spadek bezrobocia to następne mld wpływów. Tylko nie chodzi o to że mi jest gorzej tylko komuś lepiej. To was boli. Skoro to 500 to takie nic to czemu tak ci si to nie podoba. Przez to ich tak ślepo nienawidzicie? A tusk był taki super bo biedota znała swoje miejsce. Jeszcze dwie kadencje tych super rządów i w Polsce zostali by emeryci i rolnicy a reszta by robiło za granicą.

Edytowane przez PawelWlkp
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, PawelWlkp napisał:

A tusk był taki super bo biedota znała swoje miejsce. Jeszcze dwie kadencje tych super rządów i w Polsce zostali by emeryci i rolnicy a reszta by robiło za granicą.

I jak widać nikt nie wyjechał i nikt teraz nie wrócił (albo uciekł) i nikt też nie rejestruje się w urzędach pracy. 

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

I jak widać nikt nie wyjechał i nikt teraz nie wrócił (albo uciekł) i nikt też nie rejestruje się w urzędach pracy. 

Wróciło ostatnimi czasy sporo ludzi. Najwięcej chyba koło 2017-18 roku. Przynajmniej patrząc po swojej okolicy. 

Opublikowano

pis-da wam to co wam wczesniej zabierze😂,

pawel znowu nie znasz realiow- sprawdz za rzadow kogo wyjechalo za granice najwiecej polakow ??? obawiam sie za jak przejrzysz na oczy to bedzie za pozno

wlkp-to skrot od wielkopolski ??  myslalem ze zachowam reszte szacunku dla mieszkancow tamtych stron odkad wsidajacy w poznaniu do pociagu zarzygali caly pociag ale to coraz trudniejsze...