Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Partyzant85 napisał:

wypicie chemicznego szczocha zwanego perłą gdzieś z tyłu za sklepem.

Tak z ciekawości możesz polecić jakieś dobre piwo 

2 minuty temu, hubertuss napisał:

@Ursus932 gdzie ja napisałem, ze kocham psl?

Przyzwyczai się bo ja mam specyficzny sposób przekazywania moich myśli . powinien tam być cudzysłów 😏

Opublikowano

Czepiasz się ,chciałem tylko podkreślić twój wybór partii PSL 

Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

Już jest sucho- zawsze na lany poniedziałek troszku pokropiło ciekawe jak w tym roku🤔

W innych okolicznościach mogłaś liczyć że ktoś Cię obleje w poniedziałek. W tym roku będziesz musiała sobie radzić sama. Może wanna :) ?

10 godzin temu, dysydent napisał:

podrzucę pomysł na parę memów jak ma wyglądać święcenie pokarmów pojutrze i już widzę te koszyczki w maseczkach czy jajka lub kiełbaski albo księdza z myjką ciśnieniową na wodę święconą co by do wszystkich rzadko rozstawionych doleciała

To lepiej zebrać całą parafię na stadionie i wykorzystać wóz strażacki :).

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zetorlublin7341 napisał:

Nie zatrudniam, jestem z żoną na samozatrudnieniu , także mi pomóc żadna nie przysługuje.

Ale te 5tys jako samozatrudniony będziesz mógł otrzymać po złożeniu wniosku w PUPie- rozszerzyli zakres o samozatrudnionych i postojowe na 3miesiące- dowiedz się coś więcej bo chyba warto będzie😏zawsze coś ogonisz... A nuż znowu coś wymyślą i dla samozatrudnionych chociaż jakiś łatwo dostępny kredyt obrotowy czy inwestycyjny z możliwością umożenia chociaż części... Coś będzie 😉

Edytowane przez tess
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Co z Ciebie za przedsiębiorca jak żyłeś  od 1 do 1 , w czasie koniunktury trzeba było zgromadzić kapitał na gorsze czasy . mój św pamięci wujo mawiał "rozkoszy krótko a biedy dłużej " i coś w tym jest

Dzięki za ciepłe słowa kolego. Jaki że mnie przedsiębiorca hm, w zeszłym roku na leczenie wydałem 80tys zł, tak bo w państwie PiS nie ma miejsca na takie osoby jak ja i moje choroby. Taki ze mnie przedsiębiorca jest

Opublikowano
17 minut temu, tess napisał:

Ale te 5tys jako samozatrudniony będziesz mógł otrzymać po złożeniu wniosku w PUPie- rozszerzyli zakres o samozatrudnionych i postojowe na 3miesiące- dowiedz się coś więcej bo chyba warto będzie😏zawsze coś ogonisz... A nuż znowu coś wymyślą i dla samozatrudnionych chociaż jakiś łatwo dostępny kredyt obrotowy czy inwestycyjny z możliwością umożenia chociaż części... Coś będzie 😉

Dzięki tess już sprawdzałem , niestety jestem na kursie ale mam działalność gospodarczą i to mnie ratuje, pod koniec tygodnia będzie wiadomo więcej co i jak , oby było coś aby się odbić od dna tylko 

Opublikowano
2 godziny temu, tess napisał:

Masz rację, po za tym stopy procentowe idą w dół jeśli ktoś odkładał jakaś inwestycję lub nie stać go było na kredyt powinien jeszcze raz policzyć swoja zdolność kredytową. 

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-usa-masowe-groby-w-nowym-jorku-wladze-chowaja-ciala-zakazonych-6498320421840513g

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

Masz rację, po za tym stopy procentowe idą w dół jeśli ktoś odkładał jakaś inwestycję lub nie stać go było na kredyt powinien jeszcze raz policzyć swoja zdolność kredytową. 

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-usa-masowe-groby-w-nowym-jorku-wladze-chowaja-ciala-zakazonych-6498320421840513g

Czyli zmarli to głównie są pewnie osoby z domów starców albo tacy co są bezdomni albo samotni. Nic nowego na całym świecie tak jest że są domy starców które akurat teraz są wyjątkowo narażone na działania wirusa, a dwa który Amerykanin nie ma choroba towarzyszących!

Opublikowano
41 minut temu, hubertb napisał:

A po co likwidują konta? 

żeby złoto kupić . Po co im papier który będzie nic nie warty niedługo .

Opublikowano

Dla większości wystarczy co najwyżej na złoty pył.   :P  

Opublikowano

mówio że z tymi grobami w Nowym Jorku to więcej wrogiej propagandy , ameryka da se rade bo ma dobrego prezydenta co wie jak sie biznesy prowadzić a nie politikiery co ino umiejo wydawać pieniądze podatników a prowadziś firme to nawet nie wiedzo z czym to sie je.

WC co se tam mieszka zna sprawe z drugiej strony i fakty same się bronią, unie i jej odpowiedź na zaraze mozna by powiedzieć że jak we mgle nie wie co zrobić Cymermansy i Forhejgeny się pozaszywali i czekajo jak samo sie zrobi

Opublikowano (edytowane)

mówili że KRUS drugi kwartał będzie umorzony i co dostałem właśnie druczek, jest umorzony tylko emerytalno-rentowa składka reszta do zapłaty a w tvpis napierdalaja ze umorzona cała składka

Takie coś razem z krusem było, czyli rolnik może w pole jechać

15865235937341173915752.jpg

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Możesz rozwinac czemu ? Bo ja nie widzę sensu trzymania w banku gdzie mogę poprostu stracić dostęp do swoich pieniędzy albo mieć ograniczony dostęp .. PrzewaLutowalem na ero i trzymam w domu..... Masz lepszy pomysł?... Może te nedzne lokaty to biznes? 

Opublikowano

Też tak uważam, mogą się zaśmierdzieć od skarpety    :P  i potem trzeba  je będzie prać.  :P

1 minutę temu, ogarek napisał:

Możesz rozwinac czemu ? Bo ja nie widzę sensu trzymania w banku gdzie mogę poprostu stracić dostęp do swoich pieniędzy albo mieć ograniczony dostęp .. PrzewaLutowalem na ero i trzymam w domu..... Masz lepszy pomysł?... Może te nedzne lokaty to biznes? 

Dużo tego masz? pomogę Ci przechować.   :P

Opublikowano

No naprawdę rzeczowe argumenty.... 🤣🤣🤣🤣Nie chce być złośliwy ale typowe dla golodupcow 😂😂😂😂😂