Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, asharot napisał:

To pomyśl, kto o zdrowych zmysłach dobrowolnie  rezygnuje z urzędu prezydenta państwa przed upływem kadencji ?

Są  tacy   niejaki  donald tchórz  który  to  po aferze  z podsłuchami  zdezerterował  i  uciekł  do brukseli  a  jeszcze 2 miesiące   przed wybuchem afery   zapewniał  że  stołki   w brukseli  go  nie interesują  że  Polska  ważniejsza.

92696341_10158542296334653_2528989916273

Opublikowano

Ja sie  z ciebie tylko śmieje  nie łykam twojego  kitu 

Opublikowano (edytowane)

Ale co se użył to jego.

@Generał Ale pisowski kit to już łykasz jak pelikan. Do tego jeszcze nas tymi bzdurami raczysz. Wytłumacz lepiej ile tych miliardów jest teraz w tej tarczy. 200? Czy zmalało już do 100 bo Gowin mówił, że nie ma pieniędzy? A może już 300?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

1300zł  dla  rolnika  na kwarantannie    topagrar

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/nowa-tarcza-antykryzysowa-1300-zl-dla-rolnika/?fbclid=IwAR1ORTUpzDYLbVKmpqFrlYQcLY1e8Gsv9QHh3PFyDp8gUxO_tRVhE8GWnH4

Opublikowano

Taki dzień to zrozumie każdy...... no prawie bo Biedroń i Rabiej nie

EUp9_RkWoAAw0iW?format=jpg&name=small

Opublikowano
❤️❤️❤️❤️❤️
Jurek Owsiak Wczoraj o 09:48 · 

Dzisiaj rano odebraliśmy pierwsze cztery łóżka zakupione przez WOŚP dla Warszawy – 3 dla szpitala zakaźnego MSWiA na Wołoskiej i jedno do szpitala zakaźnego na Wolskiej. Pozostałych 146 będzie rozjeżdżało się po całej Polsce. Tutaj znajdziecie listę szpitali – https://www.wosp.org.pl/aktu…/150-lozek-w-drodze-do-szpitali.

Także dzisiaj przygotowywaliśmy wysyłkę maseczek chirurgicznych. Wczoraj rozeszło się 250 000 sztuk (lista szpitali: https://www.wosp.org.pl/…/50-lozek-do-intensywnej-terapii-i…), dzisiaj przygotowaliśmy do wysyłki kolejnych 190 000 sztuk. Kolejną wysyłkę masek chcemy skierować do szpitali z oddziałami ginekologiczno-położniczymi.

Kompletujemy także zestawy do wysłania dla stacji pogotowia ratunkowego. Będą to znane już wszystkim maski do pływania podarowane przez Decathlon Polska (dostaliśmy ich 2500 sztuk - https://www.wosp.org.pl/…/kolejne-dary-wosp-w-walce-z-covid…), przyłbice oraz maski chirurgiczne. Jesteśmy w trakcie dopinania kolejnych, bardzo dużych zamówień na pakiety indywidualnej ochrony biologicznej – kombinezony i maseczki z filtrem.

Po Świętach spodziewamy się już dostaw „grubego” sprzętu medycznego (kolejnych łóżek – 50 sztuk, na które czekamy z Francji), 157 kardiomonitorów i 47 respiratorów. Tutaj daty są ciągle płynne, ale jak to kiedyś w PRL-u się mówiło, „towar macany należy do macanta”. Zapłacone, nie ma bata, żeby nie dotarło.

I na koniec – przeogromne ukłony z mojej strony połączone z wielkim wzruszeniem dla polskich seniorów! Codziennie dostajemy informacje, że przekazujecie nam Państwo na fundusz interwencyjny swoją „trzynastkę”, czyli sprezentowaną, dodatkową emeryturę. Dlatego tak dokładnie staram się opisywać, co robimy, abyście mieli Państwo świadomość jak bardzo rozważnie, dobrze i profesjonalnie wydajemy Wasze pieniądze.

Opublikowano

Nie ma jak to wszystkie dziury zatkać.  :P   xD

3 minuty temu, racyl napisał:

Taki dzień to zrozumie każdy...... no prawie bo Biedroń i Rabiej nie

EUp9_RkWoAAw0iW?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się, ale i maseczka i stringi chronią na górze i na dole przed niekontrolowanym kichnięciem  na dalszą odległość.    :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

dopóki sie coś nie wydarzy to w to nie wierzymy😶

ja tam wierzę że i w tym roku będzie lato a później jesień

wysokie prawdopodobieństwo
jakie jest najwyższe prawdopodobieństwo epidemii grypopodobnej? i do tego wirusowej podobnie jak grypa? Rzeczywiście dzięki kwarantannie u nas może mieć to łagodniejszy przebieg jak u innych a czas pracuje przeciwko cov bo medycyna widzi kopalnię złota w ew antidotum na to cholerstwo i nocami niedosypiają któro pierwsze wynajdzie.
Nie można analogizować do epidemii z czasów minionych nie uwzględniając obecnych możliwości Nauki.

są już te testy immunologiczne czy nie bo nie miałem czasu neta dzisiaj... i na parę dni mi tak zostanie bo wirus nie wirus pola nie poobsiewane.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

EUgyNAlXQAcdkat?format=jpg&name=medium

Zawsze to powtarzam osobom które widzę w maseczkacz 🤣😷