Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

ja nie potrzebuję żadnego poparcia bo nigdzie nie startuję i nie mam jakiś powiązań szemranych z jakąkolwiek ekipą lub złudnych nadziei że mi coś da lub załatwi akurat ta czy tamta
ja jestem tym poparciem , jego częścią tak samo jak Ty (no właśnie czy abyś nie był beneficjentem jednych przeciwko całej reszcie) i nie mam na kogo głosować nie dla tego że nie liczę aby mi którykolwiek co dał a wiem że każde z nich, akurat tych mi tylko może zabrać w tym część z mojej swobody w radzeniu sobie po swojemu i pełnej odpowiedzialności gdy sobie nie poradzę.

no może Biedronia jeszcze z losowania pominę bo to już całkiem socjalistyczna zaraza 

to są wybory tylko długopisa a że terminarz wypadł bardzo niefortunnie to tych którzy na siłę z Naturą chcą walczyć mam bronić? 
mają wymyślić jak się do zdarzeń naturalnych dostosować a nie fikcje normalności tworzyć w czasach które sami aż nazbyt kreują na wyjątkowe.
to jest schizofrenia a nie demokracja no to tańczę jak grają
wolno mi. czy może już nie?

No jak? głosowanie korespondencyjne jest takim narażeniem? przecież w Bawarii tak głosują i gdzie indziej, to co chcesz powiedzieć że Niemcy parają się oszustwami?

Opublikowano (edytowane)

tak
od wieków z resztą, są historyczne dowody
z resztą jak wszyscy a zwłaszcza politycy
chinole to nazywają "fortel" i jest akceptowalną przez nich częścią ich kultury

dzięki za pytanie i wcześniejszy bieg dyskusji bo moja konkluzja niejednemu da nieco do myślenia
samodzielnego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Skąd przypuszczenie, że wyborca który nie chce oddać głosu na obecnego prezydenta, zaraz musi kierować się nienawiścią. To niedojrzała ocena.

Mój tata zagłosuje na p. Adama D. ; domniemam, że m.in. z sentymentu. Moja mama chciała zagłosować na p. Małgorzatę K.-B. jako, że jest przede wszystkim przedsiębiorcą, jednakże zjawił się p. Sz. Hołownia i zdaje się, że lepiej kojarzy go z dawnych wypowiedzi  , więc raczej to drugie. Siostra podobnie. Brat na p. Bosaka zapewne, jako że zachwycał się ostatnio jego wypowiedzią.

Mobilizująco działa posiadanie odmiennych poglądy; niezdrowa jest  prezydentura z ramienia partii- wg. mnie.

Opublikowano
42 minuty temu, asharot napisał:

W sumie z tymi kartami do głosowania to dobry pomysł. U mnie z domu zawsze tylko ja chodzę na wybory a teraz zagłosuje za wszystkich z domu jak ja będę chcieć😊

Mam podobnie , prawie nie chodzę na wybory to teraz sobie zagłosuje 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ywa napisał:

Skąd przypuszczenie, że wyborca który nie chce oddać głosu na obecnego prezydenta, zaraz musi kierować się nienawiścią. To niedojrzała ocena.

Mój tata zagłosuje na p. Adama D. ; domniemam, że m.in. z sentymentu. Moja mama chciała zagłosować na p. Małgorzatę K.-B. jako, że jest przede wszystkim przedsiębiorcą, jednakże zjawił się p. Sz. Hołownia i zdaje się, że lepiej kojarzy go z dawnych wypowiedzi  , więc raczej to drugie. Siostra podobnie. Brat na p. Bosaka zapewne, jako że zachwycał się ostatnio jego wypowiedzią.

Mobilizująco działa posiadanie odmiennych poglądy; niezdrowa jest  prezydentura z ramienia partii- wg. mnie.

nie o Andrzeja chodzi?
ze wszystkich Hołownia zachował się najracjonalniej i najgodziwiej bo gdy zaczynał się koszmar epidemii ogłosił że nie jest dla Niego ważniejsza polityka i zawiesił kampanię oficjalnie.
Jeśli istnieje Opatrzność to On powinien mi w losowaniu wypaść ale tylko w mojej ułomnej człowieczej ocenie.
Wiele razy w różnych sprawach gdy kompletnie nie mam pojęcia jak się zachować to decyduje losowanie. Wychodziłem na tym częściej dobrze niżby to ze statystyki wynikało. wręcz najczęściej.
może dla tego że negatywne opcje eliminuję jako rozpoznane. a może....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Właśnie podobnie zapytać miałem . Publiczności Wam zabrakło w temacie o polityce ? Tu powinno być o wirusie , a nie to samo pierdolamento co w politycznym temacie .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

czemu tutaj wałkujecie politykę ?? 

pewnie dla tego że "wałkujący" wierzą że polityką się brzydzą ;) 
a tak na prawdę to w epidemii w sumie niewiele się dzieje bo teraz już tylko czas pracuje i nieznane większość już uznała za nieuchronne i oczekiwanie się zapełnia tym co pod ręką.
ja już dwa a teraz trzeci raz sądziłem że piszę w temacie politycznym
zobaczę czyjegoś posta i ...samo już się toczy 
już sobie dałem spokój z napominaniem bo tyle to dało...sam widzisz :) 

Opublikowano

Może tytuły tematów czytaj .       Czy od iloci Wam płacą ?? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

@racyl  na pewno a kto jeszcze ... przyznajcie się ile co jak ...  ?    praca zdalna teraz jest modna 

no ale rolnictwo zdalne tego jeszcze nie widziałem 

Dobra . Nie czaruj . Dawaj pierwszy za ile Ty .

Opublikowano

Praca zdalna nie jest modna tylko konieczna w czasie trwania obostrzeń. To jest dość obciążające bo człowiek nie wie kiedy jest w pracy a kiedy w domu. Wyszedłem po zakupy do sklepu, jest duży ruch chyba ludzie nie wytrzymują już w domach. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie mówię o wolnym, . Ile masz jak tu robisz ?

(co prawda to było do Romana)
ja już mam przebrane nasion fasoli na jakiś hektar, jeszcze niecałe dwa i...
to trzeba ręcznie bo optyczny mieszańców odmianowych nie odrzuca.
a nudne to że gdyby nie jaka rozrywka to bym musiał kogo wynająć abo co? no i dwie dniówki razy stawki minus prąd na laptopa
da się policzyć ;)