Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie ja to widziałem dowód matematyczny ze zdalnego nauczania jakoby owód koła był równy średnicy tego koła?
tacy to

Przed chwilą, Generał napisał:

nauczycielowie

tylko gdzie ja to widziałem? chm

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Marszałek sejmu  ma obowiązek  przeprowadzenia  wyborów   a  nie  przejmowania  obowiązków  Prezydenta.   Tak  dogadał by  się  koń  by  się  uśmiał  jakby  przeczytał  twoje  brednie   dogadać  się  z totalsami   😂  z  kim  z  kidawą  i  jej suflerem  🤣

Brednie to ty sam wypisujesz. marszałek jedynie ogłasza termin. Wybory przeprowadzają odpowiednie instytucje. Marszałek ma także obowiązek przejąc obowiązki głowy państwa gdy ta nie może sprawować tego urzędu. A nie może gdy np skończy się kadencja.

Opublikowano (edytowane)

No i nie mówiłem ? Dalej to samo nadają . Za euja za darmo by tak cały dzień nikt nie dał rady . No dajta i mi zarobić . :ph34r:

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Brednie to ty sam wypisujesz. marszałek jedynie ogłasza termin. Wybory przeprowadzają odpowiednie instytucje. Marszałek ma także obowiązek przejąc obowiązki głowy państwa gdy ta nie może sprawować tego urzędu. A nie może gdy np skończy się kadencja.

Umiesz  czytać  ????    Koniec  kadencji  to  nie   przejściowa  niemożność  sprawowania urzędu  Prezydenta  RP   wymyślasz BREDNIE 

Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
1. Jeżeli Prezydent Rzeczypospolitej nie może przejściowo sprawować urzędu, zawiadamia o tym Marszałka Sejmu, który tymczasowo przejmuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej. Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej.
2. Marszałek Sejmu tymczasowo, do czasu wyboru nowego Prezydenta Rzeczypospolitej, wykonuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej w razie:
1) śmierci Prezydenta Rzeczypospolitej,
2) zrzeczenia się urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej,
3) stwierdzenia nieważności wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej lub innych przyczyn nieobjęcia urzędu po wyborze,
4) uznania przez Zgromadzenie Narodowe trwałej niezdolności Prezydenta Rzeczypospolitej do sprawowania urzędu ze względu na stan zdrowia, uchwałą podjętą większością co najmniej 2/3 głosów ustawowej liczby członków Zgromadzenia Narodowego,
5) złożenia Prezydenta Rzeczypospolitej z urzędu orzeczeniem Trybunału Stanu.
3. Jeżeli Marszałek Sejmu nie może wykonywać obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej, obowiązki te przejmuje Marszałek Senatu.
4. Osoba wykonująca obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej nie może postanowić o skróceniu kadencji Sejmu.
Opublikowano

Art. 128.

Kadencja Prezydenta Rzeczypospolitej rozpoczyna się w dniu objęcia przez niego urzędu.

Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej zarządza Marszałek Sejmu na dzień przypadający nie wcześniej niż na 100 dni i nie później niż na 75 dni przed upływem kadencji urzędującego Prezydenta Rzeczypospolitej, a w razie opróżnienia urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej - nie później niż w czternastym dniu po opróżnieniu urzędu, wyznaczając datę wyborów na dzień wolny od pracy przypadający w ciągu 60 dni od dnia zarządzenia wyborów.

Wytłuściłem ci tak dla pewności. 

@Pafnucy

W summie myśl jest nie głupia, mógłbym i ja przy fali nudy zarobić. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

a w razie opróżnienia

To mnie najbardziej zaciekawiło . Jak przyślą mi kartę do głosowania , to mnie to będzie motywować do odpowiedniego działania .

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Żadnej. Aczkolwiek jeśli uznam, że będę glosował to Kamysz lub Kidawa. Byle nie Duda.

Człowieku szanuj się , gdzie rozum oddawać głos na tą babe !

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ursus932 napisał:

Człowieku szanuj się , gdzie rozum oddawać głos na tą babe !

ja tam na wybory nie chodziłem bo nie było na kogo ale teraz koronawirus losuje kto przeżyje kto nie to i ja sobie losowanie urządzę ale jednego pominę przez którego to całe losowanie wynikło właśnie za to że wynikło. 
Nie mam na kogo nadal i z tego towarzystwa tak że tylko jedno kryterium a reszta na los szczęścia
Ze co? nieodpowiedzialne?
no właśnie, same analogie

jak by to korespondencyjne przeszło to do koperty osobną karteczkę dorzucę z dopiskiem 
- w drodze ślepego losowania z pominięciem winowajcy

jeszcze tylko muszę rzucić monetą czy warto w tej hucpie brać jakikolwiek udział ale na to jeszcze czas

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A zrobię na złość i zagłosuję na kogo popadnie, byle temu na złość, dobrze że was jest dosłownie garstka więc pofikajcie sobie.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

i tak policzą głosy ci z "większości" to jaka różnica?

U was zawsze wszystko sfałszowane jak nie na waszą korzyść.    xD

Opublikowano

nie wiem dlaczego wychodzicie z założęnia żą wybory pedą sfałszowane zapewniam was żę przy otwieraniu kopert bedą przedstawiciele co najmiej 3 komitetów wyborczych ,  psl jest zawsze w każdej komnisji ich przedstawiciel KO  wiadomo  no i PIS 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Sean napisał:

U was zawsze wszystko sfałszowane jak nie na waszą korzyść.    xD

co to znaczy  "was"? ja Ciebie jednego za swoich uważam
czyżbyś był fanatycznym wyznawcą jakiejś jednej opcji politycznej których przewinęło się i przewinie jeszcze przez ten kraj wiele.
Polityką dasz się na was i nas podzielić? 
masz swój rozum czy tylko ... no właśnie, co?

@jarecki do dziś nie ma konsekwencji co najmniej dwu przypadków gdy nawet sfilmowali wyborcy na kogo głosowali i elektor nie otrzymał ani jednego głosu lu tylko jeden nawet gdy ma kilkunastoosobową rodzinę co mają telefony z aparatami.
nikt tego nie nagłośnił bo nie było warto bo i tak wynik byłby jaki jest wszak większość tak nie jest nieufna, skreśli wrzuci i "wierzy"
dopiero jednoznaczne trendy sondażowe zmieniają opcje polityczne przy władzy a jeśli ułamki punktu mogą o przewadze decydować Ty wierzysz że nie było czy nie będzie przekrętów?
na prawdę trzeba jakieś komputerowe metody wymyślić i zostaną ... właściwie to już są tylko po żadnej ze stron nie ma woli ich rychłego wdrożenia.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak się nie ma poparcia społecznego, to nie ma co liczyć na cud w wyborach i trzeba umieć przegrywać, a nie zwalać na sfałszowane wybory.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

co to znaczy  "was"? ja Ciebie jednego za swoich uważam
czyżbyś był fanatycznym wyznawcą jakiejś jednej opcji politycznej których przewinęło się i przewinie jeszcze przez ten kraj wiele.
Polityką dasz się na was i nas podzielić? 
masz swój rozum czy tylko ... no właśnie, co?

Skoro tak pałacie nienawiścią do obecnej władzy demokratycznie wybranej i chcecie głosować na byle kogo, byleby nie na obecną władzę, no to przepraszam ale my tego nie robimy, mógłbym zrozumieć gdybyście popierali danego kandydata za jego program czy zasługi, ale jakoś tu tego nie widać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Przepraszam , Pan do mnie ? 🤔

Perły nie mam za co .

Jakaś wojna między kolegami ?

6 minut temu, jarecki napisał:

nie wiem dlaczego wychodzicie z założęnia żą wybory pedą sfałszowane zapewniam was żę przy otwieraniu kopert bedą przedstawiciele co najmiej 3 komitetów wyborczych ,  psl jest zawsze w każdej komnisji ich przedstawiciel KO  wiadomo  no i PIS 

I przy okazji będzie można chyba sprawdzić kto na kogo głosował.

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

ja tam na wybory nie chodziłem bo nie było na kogo ale teraz koronawirus losuje kto przeżyje kto nie to i ja sobie losowanie urządzę ale jednego pominę przez którego to całe losowanie wynikło właśnie za to że wynikło. 
Nie mam na kogo nadal i z tego towarzystwa tak że tylko jedno kryterium a reszta na los szczęścia
Ze co? nieodpowiedzialne?
no właśnie, same analogie

jak by to korespondencyjne przeszło to do koperty osobną karteczkę dorzucę z dopiskiem 
- w drodze ślepego losowania z pominięciem winowajcy

jeszcze tylko muszę rzucić monetą czy warto w tej hucpie brać jakikolwiek udział ale na to jeszcze czas

Będziesz się pier**lił z losowaniem 😏zrobimy tak ,wyślesz mi karte .ja za Ciebie zakreś i nawet pójdę wrzucić do skrzynki co byś nie musiał ryzykować zarażenia 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

@jarecki do dziś nie ma konsekwencji co najmniej dwu przypadków gdy nawet sfilmowali wyborcy na kogo głosowali i elektor nie otrzymał ani jednego głosu lu tylko jeden nawet gdy ma kilkunastoosobową rodzinę co mają telefony z aparatami.
nikt tego nie nagłośnił bo nie było warto bo i tak wynik byłby jaki jest wszak większość tak nie jest nieufna, skreśli wrzuci i "wierzy"
dopiero jednoznaczne trendy sondażowe zmieniają opcje polityczne przy władzy a jeśli ułamki punktu mogą o przewadze decydować Ty wierzysz że nie było czy nie będzie przekrętów?
na prawdę trzeba jakieś komputerowe metody wymyślić i zostaną ... właściwie to już są tylko po żadnej ze stron nie ma woli ich rychłego wdrożenia.

żeczywisie znam przypdek gdzie poszła rodzina chyba 5 osób a kandydat otrzymał 2 głosy , rozwodu chyba nie  było ale to były wybory na radnego do małego miasteczka , a jak było naprawde ?            zazwyczaj to PSL ma wiecej niż w sondażach 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, Sean napisał:

Jak się nie ma poparcia społecznego, to nie ma co liczyć na cud w wyborach i trzeba umieć przegrywać, a nie zwalać na sfałszowane wybory.

ja nie potrzebuję żadnego poparcia bo nigdzie nie startuję i nie mam jakiś powiązań szemranych z jakąkolwiek ekipą lub złudnych nadziei że mi coś da lub załatwi akurat ta czy tamta
ja jestem tym poparciem , jego częścią tak samo jak Ty (no właśnie czy abyś nie był beneficjentem jednych przeciwko całej reszcie) i nie mam na kogo głosować nie dla tego że nie liczę aby mi którykolwiek co dał a wiem że każde z nich, akurat tych mi tylko może zabrać w tym część z mojej swobody w radzeniu sobie po swojemu i pełnej odpowiedzialności gdy sobie nie poradzę.

no może Biedronia jeszcze z losowania pominę bo to już całkiem socjalistyczna zaraza 

to są wybory tylko długopisa a że terminarz wypadł bardzo niefortunnie to tych którzy na siłę z Naturą chcą walczyć mam bronić? 
mają wymyślić jak się do zdarzeń naturalnych dostosować a nie fikcje normalności tworzyć w czasach które sami aż nazbyt kreują na wyjątkowe.
to jest schizofrenia a nie demokracja no to tańczę jak grają
wolno mi. czy może już nie?