Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się wydaje że tyło udajesz i pajacujesz bo w zasadzie niczego sensownego nie napisałeś.... 😜

Opublikowano (edytowane)

@hubertussA co do Pana pytania , Państwo musi mieć prezydenta i ciągłość władzy A konstytucja nie przewiduje wydłużenia kadencji 

3 minuty temu, ogarek napisał:

A mi się wydaje że tyło udajesz i pajacujesz bo w zasadzie niczego sensownego nie napisałeś.... 😜

To tak jak Ty i reszta ,staram się nie być gorszym od was 😝

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

I tu się mylisz i piszesz głupoty niczym nie poparte 

"228 ust. 7. Konstytucji. Przepis tego artykułu stanowi: „w czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu nie może być skrócona kadencja Sejmu, przeprowadzane referendum ogólnokrajowe, nie mogą być przeprowadzane wybory do Sejmu, Senatu, organów samorządu terytorialnego oraz wybory Prezydenta Rzeczypospolitej, a kadencje tych organów ulegają odpowiedniemu przedłużeniu –"

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Dobra, pomijając już same przepisy. Jak u was wygląda infrastruktura pocztowa? U mnie kiedyś była skrzynka w centralnym punkcie wsi obok automatu telefonicznego. Dziś niema ani jednego ani drugiego. 

No właśnie od kolegi pracującego na poczcie info że wojsko ma się zajmować dostarczaniem bo poczta nie ogarnie a tym bardziej listonosze nie chcą tego roznosić i pójdą na zwolnienia

Opublikowano (edytowane)

To będzie jednorazowa akcja w sensie z tym wojskiem, ja sobie teraz uświadomiłem że skrzynka zniknęła kilka lat temu. Pytanie komu ta bidna skrzynka przeszkadzała. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Niby jednorazowa odnośnie wojska, a co do skrzynki to nie ma komu ich opróżniać to polikwidowali. Skrzynka powinna być codziennie opróżniana, a winna poczta czyli kierownictwo redukcja etatów tak samo jak kiedyś co miejscowość była placówka poczta a teraz co

Opublikowano

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣... No jest instrukcja.... 😜

Opublikowano
22 minuty temu, ogarek napisał:

I tu się mylisz i piszesz głupoty niczym nie poparte 

"228 ust. 7. Konstytucji. Przepis tego artykułu stanowi: „w czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu nie może być skrócona kadencja Sejmu, przeprowadzane referendum ogólnokrajowe, nie mogą być przeprowadzane wybory do Sejmu, Senatu, organów samorządu terytorialnego oraz wybory Prezydenta Rzeczypospolitej, a kadencje tych organów ulegają odpowiedniemu przedłużeniu –"

Ale jak narazie nikt stanu nadzwyczajnego nie wprowadził

Opublikowano

Panie Roman już powinno być posiane chyba że kuku

Myślę że ważniejszy jest teraz deszcz niż te przepychanki 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale jak narazie nikt stanu nadzwyczajnego nie wprowadził

To nie  pisz ze Konstytucja nie przewiduje przedłużenia kadancji skoro jej nie znasz.. 😜

KANCELARIA PREZYDENTA NARAZIŁA ŻYCIE I ZDROWIE KILKUDZIESIĘCIU UCZNIÓW

Mimo obowiązywania przepisów zakazujących zgromadzeń, urzędnicy z Kancelarii Prezydenta kazali spędzić kilkudziesięciu uczniów mieszkających w internacie do małej sali tylko po to, by mogła z nimi porozmawiać żona Andrzeja Dudy.

Dla celów propagandowego spotkania, narażono na niebezpieczeństwo kilkudziesięciu uczniów....

Zobacz więcej

Obraz może zawierać: co najmniej jedna osoba i w budynku

Obraz może zawierać: 1 osoba, siedzi i w budynku

Obraz może zawierać: 2 osoby, tekst „Kancelaria Prezydenta @prezydentpl Pierwsza Dama rozmawiała dziś z warszawskimi licealistami, którzy czas pandemii spędzają w internacie. uczniowie Kolegium Stanisława Kostki, do którego uczęszcza młodzież polskiego pochodzenia. Relacja z wideokonferencji: bit.”

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
39 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie @hubertussPo pierwsze nie jestem wyborcą PiSu 

Po drugie nie lubię takich mądrali jak Ty z wielkim ego

A po trzecie mam tutaj ładną beke 

Nie wiem kogo lubisz a kogo nie. Ale niestety nie wiele tu merytorycznych rzeczy umieszczasz. To, że masz bekę nie  wątpię. patrząc na poziom twoich wpisów. Nawet jest takie przysłowie fajne.

37 minut temu, hubertb napisał:

Dobra, pomijając już same przepisy. Jak u was wygląda infrastruktura pocztowa? U mnie kiedyś była skrzynka w centralnym punkcie wsi obok automatu telefonicznego. Dziś niema ani jednego ani drugiego. 

Są skrzynki pocztowe. Tylko popatrz na ich wielkość. Ile tych kart tam wejdzie. O ile jeszcze jest urząd pocztowy na wsi. We wsi gdzie mam gospodarstwo kiedyś była poczta a na niej skrzynka. Gdy pocztę przerobili na dom seniora czy jakąś świetlice skrzynka zniknęła. W tej wsi głosowało zawsze kilka innych wsi i tam tez skrzynek nie ma.

Jest jeszcze problem, kto karty doręczy i zbierze podpisy tych, którzy potwierdzą ich odbiór. Listonosze nie chcą tego robić. czy zrobi to wojsko?

36 minut temu, Ursus932 napisał:

@hubertussA co do Pana pytania , Państwo musi mieć prezydenta i ciągłość władzy A konstytucja nie przewiduje wydłużenia kadencji 

To tak jak Ty i reszta ,staram się nie być gorszym od was 😝

Za to konstytucja przewiduje druga osobę w państwie, która w razie braku prezydenta ma go zastąpić.

Starasz się ale słabo ci wychodzi. Nie piszesz nic na temat. Nie wiele wiesz ale za to masz beke. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie wiem kogo lubisz a kogo nie. Ale niestety nie wiele tu merytorycznych rzeczy umieszczasz. To, że masz bekę nie  wątpię. patrząc na poziom twoich wpisów. Nawet jest takie przysłowie fajne.

Są skrzynki pocztowe. Tylko popatrz na ich wielkość. Ile tych kart tam wejdzie. O ile jeszcze jest urząd pocztowy na wsi. We wsi gdzie mam gospodarstwo kiedyś była poczta a na niej skrzynka. Gdy pocztę przerobili na dom seniora czy jakąś świetlice skrzynka zniknęła. W tej wsi głosowało zawsze kilka innych wsi i tam tez skrzynek nie ma.

Jest jeszcze problem, kto karty doręczy i zbierze podpisy tych, którzy potwierdzą ich odbiór. Listonosze nie chcą tego robić. czy zrobi to wojsko?

Za to konstytucja przewiduje druga osobę w państwie, która w razie braku prezydenta ma go zastąpić.

Starasz się ale słabo ci wychodzi. Nie piszesz nic na temat. Nie wiele wiesz ale za to masz beke. 

Przecież specjalnie pisze to wszystko dla jaj. Chyba sam wiesz że'jeszcze się taki nie urodził co wszystkim by dogodził 😏.  Pan też pisze tylko że PiS zły A Tak naprawdę to skąd Pan wie że to co piszesz jest ok? 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
21 minut temu, ogarek napisał:

To nie  pisz ze Konstytucja nie przewiduje przedłużenia kadancji skoro jej nie znasz.. 😜

KANCELARIA PREZYDENTA NARAZIŁA ŻYCIE I ZDROWIE KILKUDZIESIĘCIU UCZNIÓW

Mimo obowiązywania przepisów zakazujących zgromadzeń, urzędnicy z Kancelarii Prezydenta kazali spędzić kilkudziesięciu uczniów mieszkających w internacie do małej sali tylko po to, by mogła z nimi porozmawiać żona Andrzeja Dudy.

Nie lubię czytać języka urzędowego jest wiele fajniejszy rzeczy do czytania na tym świecie . 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertb napisał:

Do tej pory nie rozumiem jak w czasach handlu internetowego poczta może mieć jakiekolwiek problemy. 

Zastępować prezydenta ale po co ? Planujesz zamach na Andrzeja? 

Ktoś tam wyżej pisał o ciągłości władzy. To napisałem jak to się odbywa gdy kadencja prezydenta się kończy a nowego nie ma. Oczywiście tak samo się dzieje w przypadku śmierci prezydenta. i tego przykład już mieliśmy. W 2010 roku ciągłość władzy została zachowana dzięki konstytucji własnie.

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie lubię czytać języka urzędowego jest wiele fajniejszy rzeczy do czytania na tym świecie . 

To jest własnie przykład merytorycznego komentarza. Ktoś ci podaje oczywisty fakt, który miał miejsce. A ty zamieszczasz swój komentarz na swoim poziomie. I pewnie dalej masz beke.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jaki był taki był. Był Marszałkiem Sejmu i na mocy konstytucji objął obowiązki prezydenta. Ciągłość władzy zachowano.  Jak się potem okazało Duda był równie a może nawet bardziej postacią z kreskówki. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Ktoś tam wyżej pisał o ciągłości władzy. To napisałem jak to się odbywa gdy kadencja prezydenta się kończy a nowego nie ma. Oczywiście tak samo się dzieje w przypadku śmierci prezydenta. i tego przykład już mieliśmy. W 2010 roku ciągłość władzy została zachowana dzięki konstytucji własnie.

smierć prezydenta a koniec kadencji to są  2 różne odmienne sytuacje , jedna jest opisana co nastepuje po niej w konstytucji a drugiej niema w  opisie , chociaż  uważam że konstytucja jest  dobra i nazbyt grzebać przyniej nie trzeba 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

To jest własnie przykład merytorycznego komentarza. Ktoś ci podaje oczywisty fakt, który miał miejsce. A ty zamieszczasz swój komentarz na swoim poziomie. I pewnie dalej masz beke.

Proszę Pana jedną ręką pisze A drugą ładuje obornik żebyś miał co żreć jak to wszystko się skończy . i nie do'końca czytam bo mało czasu . po drugie odpowiedziałem mu jak jest że nie czytam konstytucji , miałem odwagę się przyznać to' źle ?.

Opublikowano

Czy to śmierć czy koniec kadencji. Urząd prezydenta zostaje nie obsadzony. Więc defakto do jednego się sprowadza. Nie ma głowy państwa to znaczy urząd pusty. Obowiązki przejmuje marszałek. Myślę, że nikt by się za to nie pogniewał w obecnym czasie. Najprostsza i legalna droga do odroczenia wyborów.

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Proszę Pana jedną ręką pisze A drugą ładuje obornik żebyś miał co żreć jak to wszystko się skończy . i nie do'końca czytam bo mało czasu . po drugie odpowiedziałem mu jak jest że nie czytam konstytucji , miałem odwagę się przyznać to' źle ?.

Ty ani twój obornik nie jesteście mi do niczego potrzebni. Jak nie czytasz do końca To nie odpisuj bo tylko się ośmieszasz pisząc głupoty. I wystawiasz sobie świadectwo a nie innym.

Opublikowano

A już najlepiej smakuje z smażoną cebulka i ketchupem.... Sorry powstrzymać się nie mogłem XD

To dobrze że się przyznajesz i nikt tego nawet krytykować nie powinien. 

Co do prezydentury Andrzeja mam zgoła inne zdanie w stosunku do imiennika. 

Opublikowano (edytowane)

Nie żartuj próbowałeś?

Co do Dudy na początku choć pis to nie moja bajka. Wydawał się być lepszy od misiowatego Komorowskiego. jednak życie szybko pokazało, że to nic dobrego. Mało, że co chwila popełniał gafy w przemówieniach i plótł bzdury za które potem przepraszał. jak za dojna Polskę. To jeszcze własny obóz polityczny co chwila go poniżał i miał za nic.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1