Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysydent ma już chroniczny ból brzucha ze śmiechu chociażby gdy takie "płody" tych kretynów spotyka
(kilka minut od linkowanego momentu choć cały materiał godzien uwagi)

w materiale jest jedno obrazoburcze sformułowanie - bezsilność nadrabiają szczegółowością .... aby pokazać nie jak, a kto rządzi.

Opublikowano
4 minuty temu, tess napisał:

Nie strasz, nie strasz... Bo tylko to potrafią a gdzie maseczki, rękawiczki... Płyny dezynfekcyjne? I można by spacerować, pracować itd... I będzie tak... Tylko jeszcze ze dwa tyg. wspomnisz moje słowa. 

Jedź do Włoch Hiszpanii Niemiec Francji, tam będziesz zadowolona.    :)

Opublikowano
9 minut temu, tess napisał:

Może z miesiąc zanim undra kasy nie uruchomi żeby mieli za co kupić.... 😂

Unia? wczoraj słuchałem jak to unia chce kary na Polskę nałożyć za to że dba o Polaków i nie pozwala wywieźć lekarstw i środków ochrony do Niemiec i uni. 

4 minuty temu, galan99 napisał:

U nas testów robią 5 tyś a u Niemca ma być 50 tyś co powiecie .

No to może nam niech Niemcy odstąpią trochę, a nie próbują jeszcze wyciągnąć to co mamy.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

U nas testów robią 5 tyś a u Niemca ma być 50 tyś co powiecie .

bo u nas nie ma potrzeby zdrowym robić których wydaje się być więcej niż tam na dzień dzisiejszy  to akurat jest najzupełniej zrozumiałe.
Aż takimi idiotami nie są bo wszak wiedzą że będą te testy bardziej potrzebne w niedalekiej przyszłości  ale to kija koniec drugi bo wiedzą też że przyjdzie taki czas gdy to Niemcy będą przed Polską granice zamykać jeśli okażą się nasi nazbyt skuteczni i uważnie trzeba się przyglądać gdzie i kiedy będą nasi i tę skuteczność dozować.

no chyba że porobili potajemnie przesiewowe testy immunologiczne o wynikach których z dnia dzisiejszego nikt ma się nie dowiedzieć i tutaj już tylko liczę na zrozumienie mojego przekazu bodaj prze co piątego bo gdyby tak w istocie było to post mój by jako wywrotowy wyleciał za wnioski co z taką władzą zrobić a wnioski wszak słuszne gdyby..., tylko kogo to obchodzi?.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

A niech się bujają padalce jedne co Unia to Niemiec i Francuz .

No właśnie, zastanówcie się co by było gdyby rządziła teraz PO, toż by od nas Unia wyciągnęła wszystko, bo by na to pozwolili. A  nie tylko, bo rząd taki sraki owaki.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

może z oceną wstrzymajmy się jakieś pół roku? 

26 minut temu, Sean napisał:

No właśnie, zastanówcie się co by było gdyby rządziła teraz PO, toż by od nas Unia wyciągnęła wszystko, bo by na to pozwolili. A  nie tylko, bo rząd taki sraki owaki.

możemy się jeszcze zastanowić co by było gdyby hitlerowcy wygrali drugą wojnę światową
no jedno to ja sam już wiem - w podręcznikach Historii by było że to Polska ją rozpoczęła.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał:

Ale pracujących miało nie dotyczyć :D

1 godzinę temu, tess napisał:

Nie strasz, nie strasz... Bo tylko to potrafią a gdzie maseczki, rękawiczki... Płyny dezynfekcyjne? I można by spacerować, pracować itd... I będzie tak... Tylko jeszcze ze dwa tyg. wspomnisz moje słowa. 

Może z miesiąc zanim undra kasy nie uruchomi żeby mieli za co kupić.... 😂

Jedż do Hiszpanii tam odsapniesz będziesz grilować sączyć piwo i zachwycać się  słońcem oczywiście w maseczce  i rekawiczkach od rządu i nie narzekaj na swój kraj który w Europie stawiają za przykład za walkę z wirusem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

92205795_1224975927893615_69920353972828

na fejsie coś tam cudować zaczynajo

""Jest Rolnik, Jest Żywność

Wspierajmy się nawzajem w tym trudnym czasie. A teraz jest to dużo łatwiejsze!

Ruszył właśnie super projekt antykryzysowy – Tablica Ogrodnicza. Dzięki tablicy szybko i łatwo znajdziesz dostawcę świeżych i pysznych owoców i warzyw oraz pięknych kwiatów. 🌷

Wystarczy, że:
 wejdziesz na stronę bit.ly/TablicaOgrodniczaJRJZ,
 klikniesz w mapę
 odnajdziesz dostawcę w twoim regionie, a i co ważne ich ciągle przybywa na tablicy 💪
 Zamawiasz skarby z natury i możesz się nimi cieszyć w domu, a szczególnie w kuchni.

Na tym rozwiązaniu zyskują wszyscy, a to przecież takie proste. 1f642.png""

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

nie mam czasu wyjaśniać dlaczego i jedynie skonstatuję
bezwzględny zakaz wstępu do lasów z sankcją karania nawet pojedynczo i samotnie poruszających się osób jest dowodem na to że rządzą kretyni.
"o jeden most za daleko"

no to powiem Ci jeszcze rudy ministrze że najczęstszą drogą zakażenia jest droga pokarmowa i wnoszę o wprowadzenie zakazu jedzenia no i oddychać też by się zdało zakazać bo wziewnie też można wirusa złapać.

nie panujecie nad tym od samego początku i jeśliście wpuścili pierwsze przypadki do kraju tym bardziej nie opanujecie i ciągu dalszego.

Zauważ niech w tym samym czasie wyjdzie do lasu po jednej osobie z mieszkania na osiedlu i mamy pełny las ludzi. W sklepach jest obostrzenie i ludzie są oburzeni jak policja wchodzi i sypie mandaty, bo nie słuchają co się do nich mówi.  Osoby na kwarantannie pojechały po samochód, kolejna poszła po alkohol i takich przypadków można wymieniać. Czyli to wina rządu czy ludzi ?

Źle był zorganizowany powrót osób z zagranicy, gdzie te osoby powinny być izolowane na granicy czy na lotnisku w hotelach czy internatach. Jeżeli doszło by do zarażeń było by 20 czy 40 tys. w kilku punktach w kraju ale nie w całej Polsce na 38 mln osób.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman4321 napisał:

92205795_1224975927893615_69920353972828

na fejsie coś tam cudować zaczynajo

""Jest Rolnik, Jest Żywność

Wspierajmy się nawzajem w tym trudnym czasie. A teraz jest to dużo łatwiejsze!

Ruszył właśnie super projekt antykryzysowy – Tablica Ogrodnicza. Dzięki tablicy szybko i łatwo znajdziesz dostawcę świeżych i pysznych owoców i warzyw oraz pięknych kwiatów. 🌷

Wystarczy, że:
 wejdziesz na stronę bit.ly/TablicaOgrodniczaJRJZ,
 klikniesz w mapę
 odnajdziesz dostawcę w twoim regionie, a i co ważne ich ciągle przybywa na tablicy 💪
 Zamawiasz skarby z natury i możesz się nimi cieszyć w domu, a szczególnie w kuchni.

Na tym rozwiązaniu zyskują wszyscy, a to przecież takie proste. 1f642.png""

Tylko żeby i rolniki wspierali lokalnych producentów to by jakoś kraj się dzwignął, 

Miasto rolników

Rolniki narodowych producentów

No ale pewno będzie że miasto rolników

A rolniki unijne kraje😰

• Thanks 1
Opublikowano

na olx czasem poobserwuje co tam wokó komina jest to tak różnie bym powieział i chyba lepiej jak kogos nie znam jak kupuje

jedno gospodarstwo postawiło mlekomat w miescie jeden z pierwszych i to cieszy że prawdziwe mleko se moge kupić tylko że po mleko do miasta trza jechac takie czasy😂

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał:

Zauważ niech w tym samym czasie wyjdzie do lasu po jednej osobie z mieszkania na osiedlu i mamy pełny las ludzi. W sklepach jest obostrzenie i ludzie są oburzeni jak policja wchodzi i sypie mandaty, bo nie słuchają co się do nich mówi.  Osoby na kwarantannie pojechały po samochód, kolejna poszła po alkohol i takich przypadków można wymieniać. Czyli to wina rządu czy ludzi ?

Źle był zorganizowany powrót osób z zagranicy, gdzie te osoby powinny być izolowane na granicy czy na lotnisku w hotelach czy internatach. Jeżeli doszło by do zarażeń było by 20 czy 40 tys. w kilku punktach w kraju ale nie w całej Polsce na 38 mln osób.

no ale i w lasach policja straszy że dronami i helikopterami będzie wyłapywać WSZYSTKICH  nie ważne czy pojedynczo czy grupowo spotkanych co po pierwsze to łże bo nie jest w stanie tego zrobić a po drugie to i mnie masz za idiotę że ucieknę do lasu aby potajemnie z kumplami flaszkę obalić z "jednego gwinta" na zmianę a może ja bym chciał przejrzeć się i po lesie czy Ty tam przypadkiem sobie grila nie robisz ze swoją bandą ;) bo wiesz że ta skuteczność policji w wyłapaniu wszystkich nieodpowiedzialnych to pic na wodę. 

czy Ty twierdzisz że policja wyłapała wszystkie lekkomyślne przypadki zachowań jakie były do tej pory a tym bardziej wierzysz że teraz coś się zmieni.
Plujecie w twarz ludziom na prawdę odpowiedzialnym którzy by wiele pomogli w wyłapaniu głupków i to tym bardziej jest godne pogardy gdy jednak większość z nas jest jednak ta odpowiedzialna ale skoro rząd mnie zalicza do tego bezrozumnego bydła i jednakowo traktuje to tym bardziej niech radzi sobie sam bo to nie jest mój rząd i nigdy już nie będzie choć raz na niego głosowałem ale to bardziej tylko aby jeszcze większych idiotów u władzy zastąpił.

początek wyjaśniania genezy upadku rządów pisu w przewidywalnej coraz bardziej przyszłości. i dzięki za to pytanie oj dzięki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jutro palmowa czyli kwietnia niedziala

• eżeli Kwietnia Niedziela sucha, rok cały mokry, jeżeli mokra, rok suchy.
  • Gdy w Palmową Niedzielę słońce świeci, będą pełne stodoły, beczki i sieci.
  • Pogoda w Kwietnia Niedzielę wróży urodzajów wiele.
  • W Niedzielę Kwietnia dzień jasny, jest to dla lata znak krasny.
  • Gdy mokro w Kwietnia Niedzielę, rok się sucho ściele.
  • Kwietnia Niedziela zimna — i listopad zimny.
Opublikowano

Mozna do lasu ale swojego drzewa ścinać :)

a co jeśli drogga na pole łąkę prowadzi przez las ? Można legalnie sie poruszac jak zakaz przemieszczania do lasu tym bardziej państwowego 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mf362 napisał:

Mozna do lasu ale swojego drzewa ścinać :)

a co jeśli drogga na pole łąkę prowadzi przez las ? Można legalnie sie poruszac jak zakaz przemieszczania do lasu tym bardziej państwowego 

z tego co słyszałem zawiesza się wstęp do lasów państwowych i parków w celach turystycznych, krajoznawczych, filmowania i działań gospodarczych ... i tam paru czegoś jeszcze
zakaz wstępu do lasów prywatnych ich właścicielom jest niekonstytucyjny i mają "ćwieka"
na razie tego nie znajduję na oficjalnych stronach *.gov.pl bo pewnie czekają na reakcję np w necie ale to mój domysł tylko bo być może tam gnojasy aktualizują strony tydzień po ogłoszeniu bo to państwowe pachołki i prawo pracy , godzinówki, i inne bzdety tłumaczą ich jak to są pracą przeciążeni na klawiaturach klikania i mają prawo mniej zrobić bo coś tam.
oni tam pensje mają zagwarantowane i zatrudnienie tak że....

niezborne to językowo u mnie ale przynajmniej szybko i na temat ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

między piątym a czternastym dniem od nowych zakazów zobaczymy czy były te zakazy skuteczne i zostawię sobie tego tu posta aby może się na niego i kilka poprzednich powołać nie tylko z af. (af ma taką fenomenalną cechę że każdy post ma swój odrębny i unikalny link)
te przypadki wyżej wskazane to zarażenia sprzed nie mniej niż 30-ego marca do 20-ego
jakie wtedy restrykcje obowiązywały?
takie tylko poglądowe pytania nie oczekuję odpowiedzi ale staram się włączyć myślenie u możliwie największej liczby czytelników.
Ci pozostali - proszę wybaczcie te truizmy dla Was ale Wy akurat zrozumiecie  ich sens nieustannego zadawania na pewno.

Edytowane przez dysydent