Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Taki wizerunek tworzą, m.in. Ci którzy uciekli ze wsi. Nie jeden prawdziwy mieszczuch marzy aby przenieść się na wieś. Kto teraz nosi gumofilce? Elegancko nie można?

Ot co! 

2 minuty temu, Roki212 napisał:

Zapytaj wszystkich to się dowiesz :P

Ja nie oceniam innych pracy i nie hejtuje bo czy fabryka czy sklep i wiele innych to ciężka praca, ale po co ten hejt na rolników na forach nie związanych z rolnictwem? Jak rolnik tak ma za***iście to niech sam posmakuje tej pracy ten co krzyczy najgłośniej. Bo właśnie najwięcej pier**lą Ci co pojęcia nie mają o tej robocie.

Z dwa lata temu jechał sobie taki przylizany laluś kopaliśmy ziemniaki i przytrzymał się że chce kupić woreczek i za ile to powiedziałem mu że jak nazbiera woreczek bierze za free i co hehe paznokietki sobie zniszczy biedaczek i pojechał dalej xD

Ja bym powiedział że "Władysław Jagieło" i ani by mi brewka nie tykła. 

Opublikowano

Przecież  tam  masz  orłów  pokroju  tuska  to  co  się  dziwisz 

Opublikowano (edytowane)

ale to u nas z 4 największego liczby zarażonych przez jednego h*ja co się nie przyznał ze jest na kwa ratanie przyjechał z powiatu raciborskiego do szpitala Wodzisławiu śl 

zeszyć głowę sobie czy coś tam  ...  poszyli pomogli przyjechał do domu i powiedział ze się źle czuje i zadzwonił no k**wa patole  szpital w kwarantanie ok 60 osób stwierdzono już wirusa 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
14 godzin temu, Sean napisał:

No to pogratulować panny, jak już nie kocha z powodu rozstania.   :)

Początek znajomości cos wiecej .

No niestety mogla trochę wcześniej o tym powiedzieć a nie ze pretekst wirus itp. 

Opublikowano
11 minut temu, mf362 napisał:

Początek znajomości cos wiecej .

No niestety mogla trochę wcześniej o tym powiedzieć a nie ze pretekst wirus itp. 

Musiałeś jej nie wpaść w oko skoro machlaczy jak GSy z nawozem,   :P   są telefony fb-ki i inne diabły, nie potrzeba się spotykać nawet. Jakby jej zależało to by sikała po nogach za Tobą.  xD

3 godziny temu, tess napisał:

U jaki agresywny... Seanusiusiusiu.. 😋Przecież Ty nigdy taki nie byłeś? Nie wiem co cię opętało... 🤣🤣🤣

Zrób se drina i się nie przejmuj😂

Ty jak chcesz, to umiesz doradzić.   :P   xD

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

Rolnika trzeba pokazywać w dobrym świetle, bieda nie kojarzy się dobrze. Według mnie trzeba pokazać że rolnik to inteligetny facet/kobieta zarządzający strategicznie dobrem mu powierzonym. Tak to widzę. Natomiast co do rynków masz rację jest to złe. Przydała by się jakaś rozsądna kampania reklamowa np. Anna Lewandowska z torebką za 20 tys kupuje tańsze jajka prosto od pani Danusi ze wsi. 

To by przyciągnęło masę ludzi. Jak pokażesz pot, ciężką harówę, biedę to będą wyśmiewać albo się litować nie tędy droga. 

A Pani Danusia kupiła je w hurtowni 😎Polska rzeczywistość 😏

Opublikowano
16 godzin temu, zetorlublin7341 napisał:

chlorchina, lek o nazwie artechin produkowany w Polsce. serio go wam dają , dostałaś go. ile bierzesz na dzień? jest to lek na toczeń i na malarię, na pierwotniaka który atakuje w tedy jak robi się zapalenie płuc. swoją drogą pochodna chininy wiizolowana przez Polaków w latach 60, mamy na to patent

tak już szkoły zamykają, już cmentarzy dokupują bo wszyscy umrzemy 🤦 człowieku już na dzień dzisiejszy bym miał pracę bo osób do nauczania w szkołach zawodowych brakuje, do tego jako agronom też znalazł bym pracę jak nie w gospodarstwach w Polsce to w europie , dzisiaj szuka się osób z wiedzą więc nie płacz że kolega twój zarabia tyle a ty śpisz krowy! ciekawe masz rozumowanie jak myślisz że dziewczynę znajdziesz na dyskotece. ja się założę że jak byś miał porozmawiać z kobietą to się zaczniesz jakac i nic nie wydukasz. jak masz problemu z dziewczynami to załóż sobie nawet gg i chociaż po to abyś zaczol rozmawiać i się odblokować a będzie ci w życiu łatwiej. a tak to na wieki wieków będziesz ręki kolego używał. nie obraz się za moje słowa ale najwyższa pora się ogarnąć! o mnie się nie martw, w twoim wieku ja miałem więcej dziewczyn niż ty włosów na głowie teraz ;)

asf zaraz zniknie, przerobią świnie na tuszonke i w dobie kryzysu człowiek wszystko zje 😂 polecam obejrzeć, trochę długie ale daje do myślenia i ciekawe https://youtu.be/xhKY-p0wjsM

Przecież ci pisałem że już się pogodziłem z losem starego kawalera. Nigdy nie rozmawiałem z kobieta dłużej niż 5 minut. Ta rozmowa to bardziej z nauczycielka była w sprawie oceny. Ja po studiach planuję karierę kuriera.

Opublikowano (edytowane)

U mnie w 40 tysiecznym mieście (mieszkam parę kilometrów od niego, ale jest mi bliskie sercu:) na rynku na 20, 30 stoisk z warzywami, 2 (słownie:2) sprzedający  ma swoje warzywa. Jedna niedawno zachorowała i, zgadnijcie, nie miał kto jej zastąpić. Także zostało 1. Reszta handelek i giełda.

Nieraz kiedy wiozę ziemniaki, to często pytanie, a czemu pan kapusty jabłek, marchewki, buraczków, jabłek (wstaw dowolne) też nie ma? Kiedy tłumaczę, że nie można uprawiać wszystkiego i jeszcze mieć czas sprzedawać to często jest odpowiedź taka: O to Pan chyba handluje, bo ja biorę z rynku, pan Franek, pani Lusia to ma przecież wszystko! 

Kolejny problem to taki, że ludzie są nauczeni sklepowych smaków, konsystencji, szybkości przygotowania i im już 'swojskie' jedzenie niekoniecznie smakuje, a jakby mieli za to płacić jeszcze więcej to już wielkie larum. No chyba, że małym dzieciom, to tak, to by chcieli. Ale tak do dwóch lat, starsze mogą jeść już byle co jak dorośli. 

Tak to wygląda z mojej perspektywy.

Edytowane przez karban
  • Like 1
Opublikowano

Jedyne z czego jestem dumny to  z matury 100% z podstawy z maty i 70% z rozszerzonej.

Opublikowano
5 minut temu, karban napisał:

U mnie w 40 tysiecznym mieście (mieszkam parę kilometrów od niego, ale jest mi bliskie sercu:) na rynku na 20, 30 stoisk z warzywami, 2 (słownie:2) sprzedający  ma swoje warzywa. Jedna niedawno zachorowała i, zgadnijcie, nie miał kto jej zastąpić. Także zostało 1. Reszta handelek i giełda.

Nieraz kiedy wiozę ziemniaki, to często pytanie, a czemu pan kapusty jabłek, marchewki, buraczków, jabłek (wstaw dowolne) też nie ma? Kiedy tłumaczę, że nie można uprawiać wszystkiego i jeszcze mieć czas sprzedawać to często jest odpowiedź taka: O to Pan chyba handluje, bo ja biorę z rynku, pan Franek, pani Lusia to ma przecież wszystko! 

Kolejny problem to taki, że ludzie są nauczeni sklepowych smaków, konsystencji, szybkości przygotowania i im już 'swojskie' jedzenie niekoniecznie smakuje, a jakby mieli za to płacić jeszcze więcej to już wielkie larum. No chyba, że małym dzieciom, to tak, toby chcieli. Ale tak do dwóch lat, starsze mogą jeść już byle co jak dorośli. 

Zabij pana Franka/Lusie ceną dumpingową i po kłopocie. 

Opublikowano
Cytat
  12 minut temu, karban napisał:

Kolejny problem to taki, że ludzie są nauczeni sklepowych smaków, konsystencji, szybkości przygotowania i im już 'swojskie' jedzenie niekoniecznie smakuje, a jakby mieli za to płacić jeszcze więcej to już wielkie larum. No chyba, że małym dzieciom, to tak, toby chcieli. Ale tak do dwóch lat, starsze mogą jeść już byle co jak dorośli. 

Zabij pana Franka/Lusie ceną dumpingową i po kłopocie. 

Ależ niech sobie sprzedają, przecież całego miasta nie wykarmię:) A ze sprzedawania wszystkiego wszystkim już się wyleczyłem, masz produkt, jakąś grupę docelową i z tym minimum marketingu już jesteś do przodu, a jak ktoś musi mieć wszystko w jednym miejscu to sorry ze mną biznesu nie zrobi, niechżeż leci do biedroneczki czy na rynek (teraz już tylko do biedry, bo rynki padły chwilowo).

A ceny dumpingowe mnie nie interesują, chcę przecież sprzedać to za tyle, żeby się chciało i opłacało robić inaczej sensu zbyt dużego to nie ma.

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Rolnictwo w Polsce powinno mieć parcie na automatyzację prostych procesów. Im więcej będzie udziału człowieka w produkcji rolnej tym mnie opłacalną ona będzie.

Uważaj z tymi życzeniami bo się okaże że ty też jesteś zbędny bo roboty są wydajniejsze i nie jęczą na każdym kroku

Opublikowano

. ja się założę że jak byś miał porozmawiać z kobietą to się zaczniesz jakac i nic nie wydukasz.

nie kozakuj ,moja pierwsza randka ,to zaprosiłem dziewczyne na kole to z pół godziny nic nie powiedziałem , ona zresztą  chyba też . dobrze chociaż żę znałem ją tak z widzenia a ona mie to wiedziała żę jestem ,, normalny '' w sumie  wiecej sie na randke nie umuwilismy ale to z innych powodów

Opublikowano
23 minuty temu, sabuliga napisał:

Przecież ci pisałem że już się pogodziłem z losem starego kawalera. Nigdy nie rozmawiałem z kobieta dłużej niż 5 minut. Ta rozmowa to bardziej z nauczycielka była w sprawie oceny. Ja po studiach planuję karierę kuriera.

To może spróbuj z kolegą może tu rozmowa bardziej za trybi :D

• Haha 3
Opublikowano

Randkować żeśta tu przyszli ?; To poważny temat . Są inne do takich durnych rozmów . Asssio!

1 minutę temu, wiesiek63zmc napisał:

To może spróbuj z kolegą może tu rozmowa bardziej za trybi :D

Opublikowano
sabuliga napisał:

skoro podzieliles już los toni co się kolego drazysz skalę. jak ci tak jest dobrze to sobie żyj ;) mam tylko jeden apel do ciebiez weź kasę,wejdź sobie na rokse umów się i sobie z babeczka raz w życiu chociaż poswintusz , a nóż widelec ci może przejdzie ;)

jarecki napisał:

. ja się założę że jak byś miał porozmawiać z kobietą to się zaczniesz jakac i nic nie wydukasz.

nie kozakuj ,moja pierwsza randka ,to zaprosiłem dziewczyne na kole to z pół godziny nic nie powiedziałem , ona zresztą  chyba też . dobrze chociaż żę znałem ją tak z widzenia a ona mie to wiedziała żę jestem ,, normalny '' w sumie  wiecej sie na randke nie umuwilismy ale to z innych powodów

czym kozakuje, że się do dziewczyny nie umiesz odezwać kolego? 15 minut czekałeś, współczuję jej z całego serca że nawet głupot o pogodzie nie umiałeś powiedzieć 🤦

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

zupełnie nie wiedziałem co powiedzieć ,o pogodzie nigdy nie rozmawiam , a mysle ze jestem komunikatywny 

A obecnie masz żonę dziewczynę?