Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, damianzbr napisał:

Dla rozluźnienia atmosfery, bo siekierę w powietrzu można czepnąć powiem co ostatni słyszałem.

Wchodzi kogut do łazienki......

a TAM zakręcone KURKI!!!

Zjadłeś literkę i jeszcze dolałeś oliwy. 😷

Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Jedne dostaną i to ostro, zwłaszcza gastronomiczne, turystyczne,  transport, i wszystkie które nie są artykułami pierwszej potrzeby, ale inne, np. handlowe żywnością, zbiją kokosy.

orientuje się kto ? Długo trwałoby założenie firmy o profilu usługi pogrzebowe ? 🤔

Opublikowano
damianzbr napisał:

Do KRUS też będziecie składać o zasiłek na dziecko poniżej 8 roku życia? Ale tam to chyba jakieś śmieszne kwoty macie w tym KRUS ? No i jak to jest gdy dzieci kilka a jeden rodzić w ZUS a drugi w KRUS. Zasiłek tylko dla jednego rodzica ? Ktoś się orientuje jak to wygląda w KRUS?

Damian nie wspominaj o krus bo on bardziej podnosi ciśnienie niż korona wirus

Opublikowano

Aż mnie ciary przeszły--na mnie nie licz.. Mogę Ci chłodnie pożyczyć🙄za niewielką opłatą (jak już się dorobisz na tych zakupach😄😄😄😂

Opublikowano

Sławek, nie gadaj, bardzo miłe Panie są na Radzyńskiej. A że mało płaca to nie wina tych Pań..

Aby z powodzeniem prowadzić UP trzeba mieć wtyki na plebani.

Opublikowano (edytowane)

ja tu tylko zamknąć co zawiesiłem wcześniej i choć pewnie nikt tego nawet nie zauważył nie mniej dla porządku :
https://www.rp.pl/Koronawirus-2019-nCoV/200319637-Odkrywca-wirusa-Ebola-COVID-19-znacznie-grozniejszy.html
gościo publikuje rzeczy które od dawna... jeśli trzy tygodnie to dawno? od trzech ok tyg znamy co tam wygaduje a linkuję ten art akurat bo anglojęzyczne nie chciały się sensownie przetłumaczyć i w sumie zawierają to samo.
kolejny link rozwiewający moje inne wątpliwości
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/278582-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2019/page/346/?tab=comments#comment-2851719
i tam chyba jest że GB nie zamyka granic Europejczykom lądowym ( :) ) tak jak USA gdzie z kolei USA zamyka "lądowym a nie zamyka dla GB
To nie jest żadna skoordynowana jakaś akcja a tylko ogólny bajzel gdzie nie popatrzy no i rzeczywiście nasi rządzący jeśli będą mieli głowę na karku to startują z dużo lepszej pozycji niż inni i możemy tę pozycję utrzymać tylko trzeba aby wszyscy jakoś bodaj nie przeszkadzali ale na prawdę trzeba chłodno myśleć na każdym teraz kroku to może i nie będzie jeszcze tak źle. Tylko trochę trzeba też i myśleć za tych rządzących no bo... sami Wiecie ;) 
za kilka dni wszystko nam spowszednieje i powoli dostosujemy się do normy ale niestety nieco innej jak jeszcze kilka dni temu
czas "oswoi"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

doszły mnie plotki, że od poniedziałku Polska będzie podzielona na strefy czerwoną, pomarańczową i zieloną. miasta wojewódzkie zamknięte. przemieszczanie się poza województwo niemożliwe, tak jak poza strefę.

Opublikowano (edytowane)

No to jak miał bym krowy to jak bym jeździł? Przecież mieszkam w Lub a gospo  Maz. ??

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

No to jak miał bym krowy to jak bym jeździł? Przecież mieszkam w Lub a gospo  Maz. ??

To się zdecyduj Damian albo jesteś Lubelak albo Warszawiak ✌️

Opublikowano

do krakowa wjezdza dziennie ok 200 tys osob , jak niby maja to kontrolowac -policja na kazdej drodze ??  rozloza barierki i co dalej - jak dowiaza zywnosc,paliwa,leki  ??? ludzie jak do pracy dojada??

Opublikowano

Ludziom odwala totalna szajba na temat koronowirusa i sami sobie robią stracha przed tym. 

W marketach bójki wśród klientów. 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj jakiś debil w radiu mówił żeby kupować baterie, power banki, świece, a kto ma możliwość to agregaty prądotwórcze 🤦

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
23 minuty temu, PRIMO napisał:

Ludziom odwala totalna szajba na temat koronowirusa i sami sobie robią stracha przed tym. 

W marketach bójki wśród klientów. 

No wszystkiego bym sięę po Tobie spodziewa,ł ale żeby bojki w marketach wszczynać wstydziłbyś się;p

Opublikowano

@staszek131415 no jakaś rozrywka musi być 😉 a tak poważnie to ludzie w ten oto sposób sami robią niepotrzebnie zamęt i panikę .