Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rysiu... spokojnie najpierw spełnisz marzenie i zagłosujesz sobie a potem to juz jesteś zbędnym obciazeniem jak się zarazisz.. 😂

Statystyki tylko obciazysz... 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
19 godzin temu, hubertuss napisał:

Tak tak przewiduje. Nawet Duda mówi, że już jest spadkowy trend liczby zachorowań. Podając demagogiczne dane procentowe. Czy ty naprawdę nie myślisz? Zobacz co się dzieje. Z dnia na dzień już po kilkaset osób przybywa. Jesteśmy w trendzie wzrostowym, który nawet nie widać, żeby miał ochotę chociaż przestać rosnąć a co dopiero spadać.

dlatego mamy czas do połowy kwietnia a nie siać guwno burze ...   to będzie  najlepsze rozwiązanie  

Opublikowano

To już tylko dwa tygodnie zostało a epidemia się rozkręca. Choć widać informacje o niej jakby rząd zaczął przekazywać oszczędniej.

2 godziny temu, Generał napisał:

U ciebie to chyba obsesja jakaś na jej punkcie. Ja ci pisze, że Kamysz ją dogania i może to on będzie w drugiej turze a ty mi Kidawę wklejasz. Ciekawe kiedy wasza propaganda się w tym połapie i z Kamysza zacznie robić wroga publicznego numer jeden.

Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał:

dlatego mamy czas do połowy kwietnia a nie siać guwno burze ...   to będzie  najlepsze rozwiązanie  

gó wno 😏

Opublikowano (edytowane)

Dziwi mnie tylko brak zakładania masek w miejscach publicznych, może nie dużo ona pomoże, jednak ogranicza nawet przy mowie wydostawanie się na dalszą odległość drobinek kropelek. Są ludzie że przy mowie aż pluje tak się podnieca niezdrowo.    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

kwarantanna dla wszystkich domowników przybysza z zagranicy powinna byc wprowadzona 2 tygodnie temu.

zmarnowali czas 😉🤣

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Sean napisał:

No i wszystko jasne   :)

https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/koronawirus-w-polsce-ograniczenia-w-sklepach-godziny-dla-seniorow-nowe-obostrzenia-od-1-kwietnia-202,1011017.html

Najważniejsze - osoby niepełnoletnie zakaz wychodzenia bez opieki dorosłej osoby, kwarantanna dla wszystkich najbliższych osób.

I to powinno być wprowadzone już dawno.

To są fajne założenia. Gorzej z wykonaniem. Koleżanka mamy tydzień ponad temu wróciła z zagranicy. Przez chyba cztery czy pięć dni policji na kontrolę nie było. Nie wiem czy do tej pory była. Bo koleżanka do mamy później nie dzwoniła. To jest pic na wodę. Są dziury i fatalne wykonanie. Mama mówiła, że widziała faceta w tv i kwarantanne mu o tydzień przedłużyli. Bo dopiero po tygodniu od przyjechania jego dane pobrane na granicy trafiły do systemu.

Odwiedzający patrol liczy kwarantannę od daty wpisania do sytemu a nie przyjazdu. A ta już od początku jest opóźniona.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

tak jak zamykali granicę z soboty na niedziele jednego weekendu to wszyscy którym udało się wjechać od momentu ogłoszenia do wejścia w życie wjechali bez żadnych ograniczeń , kwarantanny

śmieszne jakie to państwo jest ubogie w rozum

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

kwarantanna dla wszystkich domowników przybysza z zagranicy powinna byc wprowadzona 2 tygodnie temu.

zmarnowali czas 😉🤣

Tak masz rację, pic na wodę jak razem mieszkają w domu i kwarantanna nie dla wszystkich.

1 minutę temu, racyl napisał:

tak jak zamykali granicę z soboty na niedziele jednego weekendu to wszyscy którym udało się wjechać od momentu ogłoszenia do wejścia w życie wjechali bez żadnych ograniczeń , kwarantanny

śmieszne jakie to państwo jest ubogie w rozum

No i to się teraz mści.

Opublikowano

Biedna @tess  już była załamana ograniczeniem wolności, a tu dokręcili jeszcze śrubkę, zamiast ładnie poprosić.   :P   xD

Opublikowano

po sąsiedzku wrócili z irlandii w piątek, policje widziałem w poniedziałek ale nie wiem czy wcześniej była to tak żle nie ma

Ale domownicy jeździli gdzie chcieli a przecież jedna kuchnia, jedna łazienka

Opublikowano

A czy ważne jest kto i kiedy nie! Kolega wrócił w piątek drugi w sobotę obaj dobrowolnie siedzieli na d*pach. Nie mieli żadnych objawów, starali się izolować nawet od najbliższych. Jak ktoś jest kretynem to nim będzie i trzeba mu kary i nakazów bo inaczej nie rozumie. 

Opublikowano (edytowane)

w moim sąsiedztwie wrócili już na stałe w piątek a w sobotę przyjechał tir z ich dobytkiem to siłą rzeczy cała rodzina musiała go rozładować

w tym tygodniu w piątek będzie 2 tyg i chyba zdrowi

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

w moim sąsiedztwie wrócili już na stałe w piątek a w sobotę przyjechał tir z ich dobytkiem to siłą rzeczy cała rodzina musiała go rozładować

A w niedzielę pewnie pojechali samochód kupić?   :P  :D