Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Nie wiem co w nią wstąpiło,   :P  jakby jej ktoś szaleju zadał czy cóś      xD

Bym coś więcej napisał ale nie wypada pisać takich rzeczy 9_9 bądzmy grzeczni 

Opublikowano

Ja wam powiem tak... Tak będę działać na nerwy, że w końcu ktoś wymyśli jakieś lekarstwo kuźde na tego koronowirusa żebym tylko przestała😂🤣🤣

Opublikowano

Ale Ty taka nigdy nie byłaś, co Cię opętało? nie no wezwijcie egzorcystę.    :P

Opublikowano

Jak mam nie być taka jak już drugą decyzję dostałam o kwarantannie... Szlag... Ile można? 😣😣😪

Opublikowano

Dużo niestety zaszkodziły wyjazdy doktorów do Włoch na nartki. Taki standard. Po części nie ich wina. U mnie w okolicy jedna lekarka rodzinna przywiozła z Austrii na początku marca. A osoba z rodziny pracuje na OIOMie, wielu lekarzy było na nartach we Włoszech i przywieźli wirusa i najprawdopodobniej pozarażali szpitale i siebie nawzajem. Na razie o tym cichosza, bo wiadomo, że nie mamy nadmiaru ludzi.

W ogóle hospitalizować to można tysiąc chorych, przy dziesiątkach tysięcy ludzie z lekkim, a nawet średnim przebiegiem choroby muszą się leczyć w domu i samoizolować. Inaczej każdy system padnie. Niestety koncentracja chorych to nie jest idealne rozwiązanie.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, tess napisał:

Jak mam nie być taka jak już drugą decyzję dostałam o kwarantannie... Szlag... Ile można? 😣😣😪

Łeeeee jakbyś drugiego okresu nie dostała to można by panikować, a kwarantanna to przez miesiąc dwie obskoczysz.   

:P   :D  To tak dla poprawy humoru, nie załamuj się.  :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano
3 minuty temu, tess napisał:

A ten awatar to Ty bez głowy? No faktycznie coś chciałem napisać, ale napisze tylko że współczuje i wytrwałości życzę.

Opublikowano

ja myslalem ze to zespol napiecia przedmiesiaczkowego😜, moja stara tez tak dzisaj miala- ale z zupelnie  odwrotnego powodu-po tygodniu musiala wrocic do pracy, nagle wszysyc sie rozchorowali i sama musiala byc na sklepie a ruch jak w rzymie[nomen omen] ludzie maja wolne to remontuja mieszkania ,pracuja w ogrodkach, ponad 20 tys utargu.

w tamtym roku mialem kwarantanne-po operacji- miesiac w ogole z domu nie wychodzilem, drugi tylko do lekarza na kontrole, trzeci miesiac -pod koniec sie zlamalem i zaczalem pomalu kolo domu chodzic- glownie zeby dogladnac ludzi ktorzy za mnie w polu robili, czwarty miesiac - wsiadlem na ciagnik po godzinie-dwie i tak pomalu wrocilem do zycia.......

niestety zadna tarcza antywirusowa mnie nie objela, nawet nie chce liczyc ile kasy poszlo sie j.... w uslugach i likwidacji hodowli.

jak sie musi to sie da i nie wolno sie denerwowac. grunt to nastawienie, robota nie zajac i nie uciekni-tym bardziej ze jej gonic nie moglem.

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

niestety zadna tarcza antywirusowa mnie nie objela, nawet nie chce liczyc ile kasy poszlo sie j.... w uslugach i likwidacji hodowli.

Ehh te twoje szalone teorie. Ty się ciesz z likwidacji hodowli podyktowanej przerwą na operację, zamiast szukać jak zwykle dziury w całym.

Teraz przynajmniej poczujesz co to życie.

Opublikowano

Andrzej Duda: "Jeżeli są warunki, by iść normalnie do sklepu, to są też warunki, by pójść i zagłosować"

Opublikowano

porządek zrobił z tym co pis próbował przepchnąc pod pozorem pomocy obywatelom a tak naprawdę sobie zrobić dobrze

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Akurat to logiczny argument. Lepiej sprawdźcie co senat zrobił z "tarczą" 

widać co ten argument znaczy w postaci frekwencji w innych krajach w których odbyły się wybory w czasie koronawirusa

Opublikowano

4 minuty temu, hubertb napisał:

Akurat to logiczny argument. Lepiej sprawdźcie co senat zrobił z "tarczą" 

Kopertnik  narobił  bałaganu  teraz  będą  10h  w sejmie  głosować   a tak  prezydent  by  jeszcze wczoraj podpisał  a  od  dzisiaj najpóźniej jutro  by działało