Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jeśli statystycznie na tysiąc grup jedna ma przeżyć to ci co przeżyli zawsze to za cud uznają
a wnikanie dlaczego akurat oni może dać fałszywe wnioski o jakiejś ich wyjątkowości, być może najlepiej pasowali do określonych warunków, w innych przeżył by kto inny.
dowodów na brak cudów nie znajdziesz bo nie ma kogo o nie zapytać, nie ma komu tej tezy zaskarżyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Tym większą ma siłę im większa grupa.

Gorzej jak się serwer odbiorcy zatka tym "spamem" modlitewnym, co tylko zniecierpliwieniem administratora się może zakończyć ,:lol:

Opublikowano

Korona panuje .

Organizm człowieka jest wstanie sam się uleczyć jeśli ma pozytywne nastawienie do danej sytuacji udowodniono naukowo .

Depresja i zamknięcie się w sobie sam się wyniszcza wewnętrznie , rozmowa grupowa daje siłę taką nie widzialną .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, mirro napisał:

Gorzej jak się serwer odbiorcy zatka tym "spamem" modlitewnym, co tylko zniecierpliwieniem administratora się może zakończyć ,:lol:

a no może właśnie adblocka włączono (?)

Galan
w Indiach zebrał się wielotysięczny tłum kilka dni temu co hałasem wirusy zabijał
darli się na całe ryje jakieś dzwonki tłuczki etc. a stali w gęstym tłoku i są nawet tacy co twierdzą że sporo wirusów zwalczyli

fakt autentyczny sprzed kilku dni a tylko kursywą zostawiłem bo tylko na taką czcionkę zasługuje zważywszy że ja takiej do kpiny z nierozumu używam

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

a może ten wirus to dobra rzecz, może się ludzkość zastanowi nad własnym życiem, za tą pogonią za pieniędzmi, za dobrobytem, za kolejną zmianą telefonu, auta czy w przypadku rolnika traktor, praca do utraty tchu brak czasu dla dziecka . każdy ma pole do zastanowienia się nad sobą . patrzcie jak ludziom brakuje dziś kościoła, pozamykane wszystko jest , jak człowieka ciągnie tam. wczoraj obsadzalem kwiatami Krzyż i figurkę Matki Bożej jak to pięknie wygląda, przyszedł nawet ksiądz proboszcz , popatrzył, widać było lze w jego oku, i tak zaczęliśmy rozmawiać, idą święta , piękne święta, zwycięstwo życia nad śmiercią i co to będzie, jak ta Wielkanoc będzie wyglądać, gdzie adoracja, gdzie grób gdzie czas zadumy, gdzie radosne obchodzenie Wielkanocy, to już nie będzie to samo. to już nie będzie takie same życie po tej epidemi. myślę że każdy zastanowi się nad swoim życiem i postępowaniem . nad tym że jednak nie można ojców oddać na poniewierkę do zakładu opieki ponieważ stają się blokada dla ciebie. każdy się zastanowi czy można jednak tak łatwo zabić czy odebrać życie. każdy się zastanowi nad własnym postępowaniem. dobrze że u nas jeszcze kościół nie zginął, ale mało brakuje do tego, lewackie siły zaatakowały , gdzie są ci co profanowali mszę, gdzie są wszystkie feministki, gdzie jest lgbt, co nagle tak cicho siedzą, co boją się ! przecież oni niczego się nie bali , feministki nawet zabić własne dziecko pod sercem! ludzie opamietajmy się zanim nie będzie za późno. Pan Bóg daje nam sygnały aby się opamiętać i wrócić do wartości i pokory a nie że człowiek jest panem wszystkiego bo tak nie jest. pozdrawiam was, możecie się nie zgodzić z tym co pisze, nie mam pretensji :) Ywa Hitler też mówił że , dajcie mi polskich żołnierzy a podbije świat! polscy to mądry naród tylko gubi nas pewność siebie , zarozumialstwo i brak współpracy a także sprzedawstwo i donosicielstwo. historia to dobitnie pokazuje! ale teraz przyjdzie czas dla nas, jeszcze świat się będzie nam kłaniał w pas i uczył się od nas. ja może nie dożyje tego ale kwestia 50 lat i wspomnicie moje słowa!

Też by mi się marzyło by te przemyślenia się sprawdziły .   

Gdy wstawiłem ostatniego posta , to na obiadek poszedłem i w międzyczasie przypomniało mi się że, ja osobiście właśnie wczoraj  spotkałem się z kierowcą który przywiózł pory z Belgii do polskiego hurtownika . W kilka osób z nim rozmawialiśmy i dopiero pod koniec rozmowy powiedział nam z kąt przyjechał i że tylko temperaturę  kierowcy mają badaną i wio do przodu . 

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Galan
w Indiach zebrał się wielotysięczny tłum kilka dni temu co hałasem wirusy zabijał
darli się na całe ryje jakieś dzwonki tłuczki etc. a stali w gęstym tłoku i są nawet tacy co twierdzą że sporo wirusów zwalczyli

Dobrze że z otwartymi mikrofalówkami nie stali na ulicy.:lol:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

wolę już kotleta z duńskiej świni niżeli ciebie

chcesz żeby wirusów z Danii szofer tirowy nazwoził? ;) to już lepiej z tego naszego zAeSeFionego dzika te kotlety zdrowsze ... yy ten , pewniejsze

termometry termowizyjne na wychłodzoną zimnym wiatrem skórę, maseczki z celulozowej substancji i testowanie chorych jak już gorączkę mają; oto metody walki z rozprzestrzenianiem się covid
Wy się uważacie za rozumnych ludzi?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, wiesiek63zmc napisał:

Swinia duńska ale u nas hodowana na naszym zbożu

Nie do końca na naszym zbożu bo są fermy w Polsce Duńskie  przywożą własną paszę .

Opublikowano

Aja czuje jakby żarła nasze zamojskie i co

3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie do końca na naszym zbożu bo są fermy w Polsce Duńskie  przywożą własną paszę .

Aja czuje jakby żarła nasze zamojskie i co

4 minuty temu, galan99 napisał:

Opublikowano
dysydent napisał:

jeśli statystycznie na tysiąc grup jedna ma przeżyć to ci co przeżyli zawsze to za cud uznają
a wnikanie dlaczego akurat oni może dać fałszywe wnioski o jakiejś ich wyjątkowości, być może najlepiej pasowali do określonych warunków, w innych przeżył by kto inny.
dowodów na brak cudów nie znajdziesz bo nie ma kogo o nie zapytać, nie ma komu tej tezy zaskarżyć

cuda byly są i będą kolego, to wiara to czyni czy w uzdrowienie czy inne sprawy. koleżanka z kuzynem byli małżeństwem i nie mogli mieć dzieci 8 lat, próbowali wszystkiego nawet in vitro, co uważam że jest wspaniała żecza dla niepłodnych. odbyli pielgrzymkę na jasną górę , tam ksiądz powiedział że wisi nad nimi dziwne fatum, i odprawimy kilkanaście mszy w ich intencji, że ten ksiądz zawsze będzie ją dołączał jak będzie odprawiał. trwało to pół roku a w końcu udało im się a lekarze naprawdę rozłożyli już ręce z beznadzieji. nie wiem czy był to cud ale dzisiaj mają trojaczki. ja się śmieję że pan Bóg dał im z nawiązką za te wszystkie przeplakane lata

galan99 napisał:

Korona panuje .

Organizm człowieka jest wstanie sam się uleczyć jeśli ma pozytywne nastawienie do danej sytuacji udowodniono naukowo .

Depresja i zamknięcie się w sobie sam się wyniszcza wewnętrznie , rozmowa grupowa daje siłę taką nie widzialną .

tak kolego to prawda, depresja i beznadzieja jest najgorsza z tego wszystkiego a pozytywne nastawienie ma ogromny sukces w walce. zawsze trzeba się uśmiechać i mieć wiarę że będzie dobrze. ja mam dziwne przeczucie że Polska się obroni i wyjdzie silniejsza z tego

dysydent napisał:

to Polak nie potrafi wyhodować świni na terytorium własnego kraju i aż Duńczycy musieli?
w czym problem?

w dopłatach kolego ;) robił byś pszenicę po 100zl za tonę jak bym ci dopłacił do każdej tony 1000zl ?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

cuda byly są i będą kolego

cudów nie ma są tylko zdarzenia na granicy prawdopodobieństwa jak na razie nikt nie udowodnił bodaj jednego które by prawdopodobieństwo przekroczyło
jedynie nasza niewiedza wiele z rzeczy za cud uznaje bo nie wszystko wiemy o naturze rzeczy. Zapychanie tej niewiedzy Wiarą jest bardzo ryzykowne bo kiedyś w płaską ziemię wierzono, to że czegoś nie wiem nie znaczy że muszę wierzyć w imaginację i proszę nie naginaj nikogo siłą na swoje bo dyskusja o rzeczach na tysiąckroć wytłumaczalnych niema żadnego sensu ponad stratą czasu. 
Twoja Wiara Twoja prywatność, moja wiara moją. Wierzę że wiele człowiek jeszcze takich płaskich ziem zaokrągli jak też już nie wierzę a wiem że nigdy wszystkich a nawet znaczącego odsetka aby mógł powiedzieć znam naturę większości. Każdy niech szuka po swojemu i tak wszyscy błądzą a na to pełno wielu innych dowodów abym walczył otwarcie z przymuszaniem do Wiary w imaginację. zaś przedstawienie dowodów niezbitych dla Wiary tę Wiarę zabija i zamienia ją w Wiedzę.
Ty wierzysz że mamroty drugiego człowieka sprawiły zajście w ciążę a ja nie. i na tym tę dyskusję zakończmy. Jedyne co nas łączy to Wiara w celowy sens wszystkiego jako całości bo współczesna Wiedza zdaje się temu przeczyć co tylko może dowodzić jej niskiego poziomu
ok?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

to Polak nie potrafi wyhodować świni na terytorium własnego kraju i aż Duńczycy musieli?
w czym problem?

a pytanie bardzo dobre ,ale odpowiedz bedzie czekała w innym temacie B|

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Kolejny raport mało optymistyczny

A pierwszy przypadek przywleczony był skąd?

Ano od germańca jak zawsze.

https://www.lublin112.pl/54-kolejne-przypadki-zakazenia-koronawirusem-w-polsce-w-tym-na-terenie-woj-lubelskiego-zmarla-kolejna-osoba/

podziękował bym Ci za zmianę tematu ale za takie wieści raczej się nie dziękuje.
a że od germańca? a dlaczego nie od Chińczyka? a może jeszcze od kogo innego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I ja to słyszę, i ja tak wierzę,
Płaczę, i mówię pacierze.
„Słuchaj dzieweczko! krzyknie śród zgiełku
Starzec; i na lud zawoła;
„Ufajcie memu oku i szkiełku,
„Nic tu nie widzę dokoła.

„Duchy karczemnej tworem gawiedzi,
„W głupstwa wywarzone kuźni.
„Dziewczyna duby smalone bredzi,
„A gmin rozumowi bluźni.“

Dziewczyna czuje, odpowiadam skromnie,
A gawiedź wierzy głęboko,
Czucie i wiara silniej mówi do mnie
Niż mędrca szkiełko i oko.

Martwe znasz prawdy, nie znane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce, i patrzaj w serce

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorlublin7341 napisał:

cuda byly są i będą kolego, to wiara to czyni czy w uzdrowienie czy inne sprawy. koleżanka z kuzynem byli małżeństwem i nie mogli mieć dzieci 8 lat, próbowali wszystkiego nawet in vitro, co uważam że jest wspaniała żecza dla niepłodnych. odbyli pielgrzymkę na jasną górę , tam ksiądz powiedział że wisi nad nimi dziwne fatum, i odprawimy kilkanaście mszy w ich intencji, że ten ksiądz zawsze będzie ją dołączał jak będzie odprawiał. trwało to pół roku a w końcu udało im się a lekarze naprawdę rozłożyli już ręce z beznadzieji. nie wiem czy był to cud ale dzisiaj mają trojaczki. ja się śmieję że pan Bóg dał im z nawiązką za te wszystkie przeplakane lata

tak kolego to prawda, depresja i beznadzieja jest najgorsza z tego wszystkiego a pozytywne nastawienie ma ogromny sukces w walce. zawsze trzeba się uśmiechać i mieć wiarę że będzie dobrze. ja mam dziwne przeczucie że Polska się obroni i wyjdzie silniejsza z tego

w dopłatach kolego ;) robił byś pszenicę po 100zl za tonę jak bym ci dopłacił do każdej tony 1000zl ?

Nie prosciej było wysłac kobiete na wakacje chociażby do Mielna tam ja ktoś by zapłodnił. Nieważne kto spłodził wazne kto wychowuje.

Opublikowano

Już jest w Hrubieszowie i będzie więcej .

Potwierdzone wyniki zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 dotyczą kobiety w przedziale wieku 21-40 lat z powiatu hrubieszowskiego w stanie dobrym, sposób zakażenia w trakcie ustalania oraz mężczyzny w przedziale wieku 21-40 lat z powiatu lubelskiego w stanie dobrym, który wrócił z kraju o dużej transmisji wirusa.

Opublikowano

Bo za późno zamkneli granicę, trzeba było jak jeszcze w polsce nie było a nie sponsorować loty do domu.

Tetaz już po ptokach.

Kto kochał zagraniczne życie to powinien tam zostać na dobre i na złe, a nie zwozic zarazę do Polski.

Ale teraz to można pogdybać.

Wszystkie przypadki to kontakt z chorym, a jakby nie było powrotu do kraju to by i wirusa nie było.

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano (edytowane)

Ja już raz wspominałem i wspomnę jeszcze raz powinni wprowadzić zakaz przemieszczania się pomiędzy województwami oczywiście z wyjątkami jak przewóz towarów czy tam paczek... co się dzieje już w mazowieckim...

Edytowane przez Roki212
  • Thanks 2