Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Europie chyba wirusowi odpowiada klimat i lekceważenie kwarantanny😁.w Chinach łep wystawisz za okno to cie snajper odjebie.a u nas grille nad Wisłą robią.wróbelki coś cwierkaja że rok szkolny już się zakończy

Opublikowano

Dlatego w Chinach świętowali ostatnio dwa dni bez nowego zakażenia. łącznie trwało to u nich ponad 3 miesiące? w Europie jak tak dalej pojdzie i ludzie bedą lekceważyli kwarantannę i zasadę "zostan w domu" to i poł roku się z tego nie wygrzebiemy. Ale myślę, że za 2-3 tygodnie u nas zamiast śmieszków przyjdą płaczki i wtedy dopiero pojda po rozum do głowy co niektórzy, a dla niektorych już będzie za poźno. Podobno we Wloszech rzeczywiscie w dół zakopali masę osób...😳😳😳nieprawdopodobne😳

Opublikowano

nieee, to w Polsce  ! 🤣🤣🤣🤣🤣

ale juz dawno temu, jestesmy pionierami 🤣

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Paulina1985 napisał:

Dlatego w Chinach świętowali ostatnio dwa dni bez nowego zakażenia. łącznie trwało to u nich ponad 3 miesiące? w Europie jak tak dalej pojdzie i ludzie bedą lekceważyli kwarantannę i zasadę "zostan w domu" to i poł roku się z tego nie wygrzebiemy. Ale myślę, że za 2-3 tygodnie u nas zamiast śmieszków przyjdą płaczki i wtedy dopiero pojda po rozum do głowy co niektórzy, a dla niektorych już będzie za poźno. Podobno we Wloszech rzeczywiscie w dół zakopali masę osób...😳😳😳nieprawdopodobne😳

Tylko  że  na to  co  podają  oficjalnie  władze  chin   trzeba  raczej  traktować  z przymrużeniem  oka 

90750714_2764845726895946_80065680691555

Edytowane przez Gość
Opublikowano

tak,chociaz myslę, ze bardziej przekłamywali na początku i jeszcze PRZED epidemią. Teraz z powodu powrotow mają znowu 46 chyba zakażonych wśród wlasnie powracających...🙄

Opublikowano

Ja bym się nie zdziwił gdyby chinole mieli na to lek😁trochę u siebie potruli ludzi i teraz rapt zero zachorowań.a świat paraliż.i za pół roku można po kolei walić w łep wszystkie wrogie im kraje

W 3 tajemnicy fatimskiej to właśnie chinole mają rozpętać lll wojnę światową

Strzeżcie się 😶

Opublikowano (edytowane)

Polskie światełko w tunelu

W obozie rebelianckim pracującym nad nową terapią mamy też badaczy, którzy próbują znaleźć piętę achillesową koronawirusa i stworzyć włócznię, która ugodzi go w to czułe miejsce [8]. Jednym z nich jest Polak – profesor Marcin Drąg, który wraz ze swoim zespołem z Politechniki Wrocławskiej, we współpracy z niemieckimi naukowcami z Lübeck University, ujawnił słaby punkt naszego wroga. Jest nim białko potrzebne wirusowi do replikacji: proteaza SARS-CoV-2 Mpro [24].

"Zsyntetyzowaliśmy kombinatoryczną bibliotekę fluorogenicznych substratów z glutaminą w pozycji P1. Użyliśmy jej do określenia preferencji substratowej proteaz SARS-CoV i SARS-CoV-2, z zastosowaniem zarówno naturalnych, jak i wielu nienaturalnych substratów" - podają naukowcy w swoim przedruku wyników badań [24].

Tłumacząc z języka medycznego na język polski: zespół profesora Drąga znalazł białko, bez którego wirus nie może się namnażać, opisał dokładnie, jaki ma ono kształt i jak wyglądają jego "włączniki". A mają one z grubsza kształt dziurki od klucza.

Aby białko odpowiadające za namnażanie wirusa zostało uruchomione, inne białko musi je "włączyć". Przekręcić klucz. Prof. Drąg i jego zespół wykonali precyzyjny odlew tej dziurki od klucza. Odlewem tym można zapchać dziurkę, a tym samym – uniemożliwić włączenie białka. Jeśli wirus nie będzie się mógł namnażać, infekcja zostanie powstrzymana.

Odlew "dziurki od klucza" ma jeszcze jedną zaletę – po połączeniu się z zamkiem wysyła sygnał świetlny, dlatego możemy go wykorzystać również do stworzenia bardzo precyzyjnych, szybkich i tanich testów diagnostycznych.

Nowa Nadzieja

Polski naukowiec i jego zespół nie opatentowali wyników swoich badań. Udostępnili je bezpłatnie, by inni naukowcy mogli stworzyć skuteczny lek na COVID-19.

NALEŻY DODAĆ POLAK POTRAFI  😎

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, zetorlublin7341 napisał:

marulekk napisał: 1 godzinę temu, szmergiel napisał: bydlo tylko na strach reauguje inne metody zawodza. do inteligentnych powiesz raz i rozumie. bydlo musi byc trzymane za morde krotka bo to przez bydlo jest tak zle we wloszech ,francji czy hiszpani.ktos kto ich zna wie jak tam sie podchodzi do zycia.u nas  spoleczensto zdyscyplinowane bardziej ale i tak jest mase bydla co z n iczego sobie nie zdaje sprawy. ktos ktos swiadomie lamie kwarantanne jest debilem a zdebilem nie mozna sie liczyc jak z czlowiekiem myslacym ,guma na plecy i drakonskie kary finansowe .zlicytowac do zera durnia co swiadomie moze kogos zarazac i na bruk inaczej patologia  nie zrozumie jak nie dostanie po kieszeni.te 30tys to bardzo dobr pomysl.za pare  miesiecy jak sie uda to przetrzymac to zciagac i licytowac debili na maxa U nas może i zdyscyplinowane, ale ci co wrócili nauczyli się już robić  tak samo jak na zachodzie i myślą że tu im też wolno robić to samo. dlatego jest 30tys kary! jak go głową nie zmobilizujesz to portfelem napewno! dwóch spierniczylo, i co i na 3 miechy do pierdla poszli, głupota ja bym mu 500tys kary dupnol , może by pomyślał głową. 14 dni nie przesadzamy to nie jest tragedia! galan99 napisał: 1 godzinę temu, 6465 napisał: W TV płacz i krzyk jak tu wspierać przedsiębiorców.  A rolnik niech zdycha jak pies,  będzie szansa połączyć w duże państwowe kombinaty. A co Ty już tak narzekasz i panikujesz ??😂 Wszędzie jest kryzys przez korone ale w rolnictwie póki co jest stabilnie, przynajmniej u mnie w okolicy. Cena świń mleka czy drobiu nie spada to czym się przejmować ?? Nie ma co wychodzić za bardzo w przyszłość  i wróżyć  z fusów skoro nawet nie wiemy co będzie jutro.  2 godziny temu, zetorlublin7341 napisał: wiem że nie znosi pustki. tylko że u mnie pieniądze były bardzo potrzebne na leczenie, i na to aby móc mieć dziecko a tak z żoną czekamy masę lat i nic. mieliśmy podchodzić do specjalnej procedury ale z braku pieniędzy nie ma szans na nic. taka smutna prawda na świecie nie ma nic za darmo! Wiem że nie moja sprawa mi może nie powinienem pytać, nie chciałbym Cię urazić czy coś. Czy nie lepszą alternatywą była by adopcja skoro kosztowne leczenie nie pomaga? nie uraziles mnie, kolego to nie jest takie proste a jak myślisz to nie są łatwe sprawy, ciężko mi opisać co przeżywamy z żoną , co czujemy widząc innych szczęśliwych rodziców, my nie wiemy jak to jest cieszyć się jak żona zajdzie w ciążę oczekiwanie poród. to nie są łatwe sprawy ech, mając pieniądze jakoś się ratowales jeszcze i kupowałeś nadzieję kolego na lepsze jutro, zwłaszcza za czasów PiS gdzie leczenie w Polsce niepłodności wogole nie istnieje. tak za po było lepiej, ale cóż tak niż musi być na tym łez padole . Co do Włoch i zachorowań to nie mówię tutaj o spiskowych teoriach ale dlaczego oni palą zwłoki , czego się boją , aktualnie nie robi się tam sekcji zwłok tylko test na koronę, inna sprawa dla mnie śmieszna jest to że istnieje 6 typów koronawirus , dwa które nie atakują człowieka a świnie , dwa powodujące przeziębienie, jeden Sars i jeden covid , ten aktualny, co śmieszniejsze mając zwykle przeziębienie test jak ci zrobią jest pozytywny🤦 także możesz mieć katar i ból głowy a wyjdzie ci że korona, dlatego lekarze zalecają mimo że jesteś chory siedzieć na d*pie w domu i obserwować się. pytanie dalej dlaczego największy odsetek osób zachorowaniach jest w lombardi i na płn Włoch a nie ma prawie wcale na południu, czy tam ktoś nie kombinował z czymś🤔 to jest dziwne, że nagle umierają tam każdy kto ma jakieś dodatkowe choroby, a w Polsce pomimo zarażeń zmarły tylko te osoby które miały kontakt z osobami z Włoch . może teorie spiskowe pisze ale jest to głęboki powód do zastanowienia się, przecież w dobie gdzie jest tak dużo ciał, kopie się gleboki dół, układa jednego na drugim i zakopuje a nie spala ciała, przecież to dodatkowy czas jest jeszcze, skoro wojsko się tym zajmuje to po co robić sobie dodatkowy kłopot! a może jest tak że spalenie zaciera wszelakie ślady, i może okazało by się ze tam ktoś coś wykombinował ! od siebie, jak macie gorączkę to poinformujcie swoich domowników aby nie brali ibuprofenu, wchodzi z tym gównem w reakcję i osłabia ciało dodatkowo. tylko paracetamol! i dodatkowa ochrona z vit c, dawka 1000mg na dzień tj płaska łyżeczka kwasu askorbinowego i będzie ok. panowie trzymajmy się w duchu że przejdziemy to łagodnie. co do otuchy to historia nieraz nam pokazywała że polscy wychodzili z klęski obronną ręką, hocby przykład grupy hiszpanki. siedzieć na d*pach w domach i się odkażać intensywnie ;)

Możesz tą swoją wypowiedz do ładu i składu doprowadzić aby dało to się przeczytać, bo wszystko na jedną kupę wrzucone i wymieszane

Chyba że to moj telefon coś odjebuje

🤔

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ubezpieczenia-rolnicze-i-krus/18801-rolnik-z-koronawirusem-za-kazdy-dzien-dostanie-15-zl-chorobowego

Ale rolnik sie obłowi x🤑

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Program rolniczy Tydzień dziś zamarł .Zapomnieli o rolnictwie.Widocznie My się nie liczyliśmy nie liczymy i nie będziemy liczyć

Nasze samozatrudnienie się nie liczy.Wybraleś zawód chłopa rolnika to twoja  bajka

Teraz kombinuj

Oj rządzący w nas ta sama krew płynie

Żebyśmy my wam do d--y się nie dobrali

Opublikowano (edytowane)

Docenią docenią tylko niech ten 👑syf rozleje się bardziej i zamkną granice na przepływ towarów to dopiero będą szanować nas rolników. 

Widzę że niektórym jest do śmiechu ale poczekajmy jeszcze trochę a zmienią zdanie nieprawdasz @kb4512 ?

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)

Mnie już  sąsiad  straszył  żeby  pilnować bo sadzeniaki z pod folii będą  wyciagać🤭 

Wielu  znajomych już  na wieś  uciekło z miast bo tu spokojniej w małych moejscowosciach. Trza pukawke kombinować😎

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Czy ktoś w Polsce słyszał o choćby jednym przypadku zachorowania na koronaświrusa pracownika biedronki albo innego marketu? No właśnie, a są to ludzie w grupie największego ryzyka. Oni nie będą chorować bo reszta pracowników nie przyszła by do pracy. Ciekawe, prawda?

Co do błagania i proszenia rolników to śmieszne marzenia małych dzieci. Dobra zmiana zarządzi konfiskatę i sami będziemy prosić o jedzenie. 

Otwórzcie oczy!!!

• Like 2
Opublikowano

Zapraszam  po konfiskatę.dopuki mnie nie ubijecie, ja postaram się ubić jak najwiecej

Opublikowano

@bobienko pół roku temu gdyby rząd prowadził 30 tysięcy kary za wyjście z domu to ludzie by protestowali, dziś się cieszą. 

Macie jedzenie to róbcie weki itp i zakopujcie w beczkach, ciemny lud będzie bił brawo jak będą konfiskaty. Oby nie posunęli się do tego.

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

Zapraszam  po konfiskatę.dopuki mnie nie ubijecie, ja postaram się ubić jak najwiecej

Ototo, przypomną sobie wszyscy o nas jak głód  do du...y zajrzy 🤨

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

To dotyczy wszystkich sprzedawców i o ile przemysłowe można by jeszcze zamknąć rozporządzeniem o tyle spożywki sie nie da  bo wiadomo

Spozywka sama by się zamknęła z braku pracowników gdyby choćby jeden zachorował bo reszta by przestała chodzić do pracy. Dziwnym trafem sprzedawcy mimo kontaktów z ludźmi przez cały dzień nie chorują.

Przywiozą do niemieckich marketów z zagranicy a od Polaka i tak nie kupią tak jak do tej pory.