Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.01.2026 o 00:59, GrubyChłop napisał(a):

Został jeszcze jeden niezarezerowany zestaw, więc jeżeli ktoś szuka zapraszam do kontaktu :)

ebDBsNH.jpeg

W zestawie płytka, złączka męska, osłonka i kilka elementów, które czasmi ciężko dostać, jak chociażby te piny 2x3 do Teensy :)

Opublikowano

Aktualne jeszcze? A jak te płytki zamówić w jlcpcb.com? co tam kliknąć żeby wiedzieli że chcę płytkę AIO v4.5 ? zamówiłbym te 5 szt aby zobaczyć jak się tam zamawia...

Opublikowano (edytowane)

zbieram informacje do budowy autosteer, napiszcie jakie silniki raczej budżetowe można na początek wykorzystać, jakie max obroty, czy moment obrotowy?

Edytowane przez kotwczapce
Opublikowano (edytowane)

Cześć @splinter - jakoś nie zauważyłem wiadomości. Myślę, że w przyszłym tygodniu znajdę czas na wysyłkę - zapraszam do wiadomosci prywatnej, żeby nie spamować forum :). Najpierw została jedna płytka, ale tak mi się to spodobało, że kupiłem kolejną partię do reszty maszyn i znowu kilka zostało - człowiek by wiedział to by nie sprzedawał na początku.

Oprócz płytek, mam też czujniki skrętu, zębatki, obudowy i inne gadżety.

Edytowane przez GrubyChłop
Opublikowano
W dniu 13.03.2026 o 00:32, grzybu1 napisał(a):

Jeżeli ciągnik był przystosowany fabrycznie do nawigacji, to czy to coś pomaga ? Claas Arion 2015 rok. 

Wtedy tylko warto kupić płytkę obsługującą 3 kanały CAN - te standardowe v4.5 obłsugują tylko 1 kanał. Jeżeli mamy kilka to można kierować na jednej parze, a drugą wpiąć w Claasowski HMS i sterować TUZem itp.

Opublikowano

Witam . Może i ja coś dodam w kwestii modułu UM982 . Jesteśmy już po testach rozwiązania dwu antenowego z wykorzystaniem kierunku oraz pochyłu z anten GPS na jednym module um982  . Efekty są zadawalające . Wykorzystaliśmy dane pochodzące z modułu do ustalenia pochylenia  oraz kierunku zamiast IMU. Wykluczyło to całkowicie zakłócenia magnetyczne , na które narażony jest żyroskop i magnetometr. Nie wspomnę o wibracjach w starszym ciągniku . Wymagało to przypisania większości kodu ale i tak robiliśmy wersję bezprzewodową na esp32 . Tak że uważam że um982 jest w stanie zrobić robotę podobną do dwóch modułów ZED.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 23.04.2025 o 11:03, chłop z mazur napisał(a):

Swoją drogą będę zamawiał, a że minimum to 5 sztuk, będzie ktoś potrzebował?

Powitać 😉

Masz może płytkę  AiO v4.5 na sprzedaż?😉

Opublikowano (edytowane)

Mam tablet fz g1 i modul rtk z lc29hea plus antena kupione w Azji.  Użytkowane w starym ciagniku do wyznaczania scieżek w opryskiwaczu i rozsiewaczu. Generalnie rewelacja niestety pola mam bardzo nie równe ( teren górzysty) a co za tym idzie spore odchyłki przy wyznaczaniu granic i lini prowadzenia. Czy żyroskop zalatwi sprawe np. Tm171? Jak to podpiac ( z modulem rtk przez uart czy bezpośrednio do tableta usb). Poza agopengps konieczna bedzie jakas konfiguracja? Może jakieś inne rozwiazanie 

Edytowane przez slavo666
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 10:36, AdrianSocha24 napisał(a):

Powitać 😉

Masz może płytkę  AiO v4.5 na sprzedaż?😉

Jeżeli dalej potrzebujesz to do mnie leci kolejna partia. Mam teraz płytki, całe zestawy, Keye itp itd - zainteresowanie było dosyć spore, ludzie są zadowoleni, więc trochę się operacja rozrosła :)

Opublikowano
4 godziny temu, yacenty napisał(a):

keya pasuje do innch systemow czy tylko do agopen?

Ogólnie kilka firm używa tych silników - chociażby CHC Nav używa trochę zmienionej wersji. Ja importuję bezpośrednio z fabryki, która robi też dla Keya. Z tego co rozmawiałem robili coś też dla Trimble, ale to już inne modele.

• Root Admin
Opublikowano

Ja jestem ciekaw czy będzie gadać z topconem. Kolega kupił opryskiwacz hardi a ich isobus to topcon, stąd pomysł aby dołożyć jakąś prosta kierownicę, albo jakiś moduł aby zawór proporcjonalny od agopen działał z topconem

Opublikowano
4 godziny temu, yacenty napisał(a):

Ja jestem ciekaw czy będzie gadać z topconem. Kolega kupił opryskiwacz hardi a ich isobus to topcon, stąd pomysł aby dołożyć jakąś prosta kierownicę, albo jakiś moduł aby zawór proporcjonalny od agopen działał z topconem

Nie miałem nigdy styczności, mogę podpytać fabrykę :) Zasadniczo jest to komunikacja RS232 albo CAN, więc szansa jakaś jest.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem kompletnie zolony w nawigacjach wiec od razu z gory przepraszam jak bede pisal jakies glupoty 😂

Chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje jakas prosta nawigacja ktora ma tylko prowadzic ciagnik przy uprawie i siewie? Zadnych zmiennych wysiewow isobusa itd. aby tylko prowadzila ciagnik. Ciagnik starszy z 95r. Ferguson 8120

Edytowane przez kamil800
  • Root Admin
Opublikowano
W dniu 27.04.2026 o 00:19, GrubyChłop napisał(a):

Nie miałem nigdy styczności, mogę podpytać fabrykę :) Zasadniczo jest to komunikacja RS232 albo CAN, więc szansa jakaś jest.

To dopytaj proszę.

Ciągnik df m620, ekran topcon w najwyższej wersji jako sterownik do opryskiwacza hardi 

Opublikowano
W dniu 28.04.2026 o 19:31, yacenty napisał(a):

To dopytaj proszę.

Ciągnik df m620, ekran topcon w najwyższej wersji jako sterownik do opryskiwacza hardi 

Dzisiaj rozmawiałem - nie robili dla Topcona żadnych silników. Bezpośrednio też tak nie zadziała, bo jest inny portokół - mogą poświęcić czas żeby to spasować, ale to mowa o dużej kasie - raczej nie opłacalne.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 1.05.2026 o 14:22, grapen23 napisał(a):

Dziwne że keya pozwala im sprzedawać taki sam produkt taniej ze wszystkimi adapterami....

Keya od nich sama kupuje :)

• Root Admin
Opublikowano
W dniu 29.04.2026 o 21:59, GrubyChłop napisał(a):

Dzisiaj rozmawiałem - nie robili dla Topcona żadnych silników. Bezpośrednio też tak nie zadziała, bo jest inny portokół - mogą poświęcić czas żeby to spasować, ale to mowa o dużej kasie - raczej nie opłacalne.

dzieki