Ceny gruntów rolnych
-
Podobna zawartość
-
Przez karol
Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Przez Dzigit189
Witajcie
Poraz pierwszy składam ofertę na przetarg ofertowy w kowr.
W jednej z rubryk trzeba wpisać propozycje zabezpieczenia czynszu dzierżawnego za 15 miesięcy, np gwarancja z banku , hipoteka , kaucja, i właśnie nie wiem co tam wpisać.
Pytanie do doświadczonych, jakie zazwyczaj stosujecie zabezpieczenie ? Do tej pory nic nie dzierzawilem
-
Przez wyrebski1
Witam Mam taki przypadek-wczoraj miałem usługę koszenia kukurydzy i operator(87 lat, ojciec usługodawcy) kosił mi w nocy i uderzył w studzienkę melioracyjną wystającą poza ziemię ponad pół metra. Są jakieś straty i usługodawca zwala tylko winę na mnie. Jak to wygląda teraz? Ja nie powiedziałem może o tej studzience, ale też nikt mnie nie pytał o przeszkodach na polu. -
Przez citrulline
Witam
Czy można legalnie ciągnąć przyczepę na haku za ciągnikiem co normalnie przystosowana jest do ciągniecia jej za samochodem? Nie posiadam auta o uciągu DMC przyczepy 3500, mało który samochód ma taki uciąg, zostają tylko busy, a musze coś przetransportować kilka razy do roku na odległośc maks kilkudzięsciu km na przyczepie lawecie, czy na dorobionym haku do belki albo dolnego zaczepu transport takiej przyczepy jest w pełni legalny?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Rozwój małych gospodarstw 2024
Czytaj dalej »
Ile kosztuje 1ha ziemi rolnej w Wielkopolsce?
Czytaj dalej »
Przyczepa niemiecka