Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Winnetou napisał:

Te komunikaty, że nie ma uprawy i info o błędach poznikały po ponownym uruchomieniu. Czyli usunięcie  działki i wprowadzenie nowej wystarczy, bez robienia uprawy od nowa. W podsumowaniu wszystko gra, tylko to JPO trzeba było od nowa, bo się skasowało. Chyba będzie dobrze;)

Nie widzę to ciężko wyrazić opinię. Jak nie masz błędów oraz nie ma działek ewidencyjnych o powierzchni niezgloszonej to masz dobrze. Swoją drogą to duże u was rozdrobnienie i bardzo dużo działek niezgłoszonych do dopłat.

2 godziny temu, luki9610 napisał:

Teraz każde BP ma teraz stanowisko do spr zmiany numeracji działek pojedz i załatwisz to w 5 minut.  tak to u mnie wyglądało, 

Zawsze tak było. Wszystko zależy na jakiego pracownika trafisz. Jedni poga a drudzy powiedzą nie dosłownie sam sobie radz.

Opublikowano
w dniach od 9 do 30 września 2020 roku, można składać „Wnioski o przyznanie pomocy dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19”.

Pomoc dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19 przeznaczona jest dla podmiotów szczególnie dotkniętych kryzysem związanym z COVID-19 i wymagających wsparcia w celu utrzymania płynności finansowej i przetrwania kryzysu.

O przyznanie pomocy mogą ubiegać się rolnicy, w przypadku, gdy rolnik lub jego małżonek:

1 według stanu na dzień 1 marca 2020 r. był posiadaczem, oznakowanych oraz zarejestrowanych w rejestrze zwierząt gospodarskich oznakowanych i siedzib stad tych zwierząt, o którym mowa w przepisach o systemie identyfikacji i rejestracji zwierząt, co najmniej: a) 3 sztuk samców gatunku bydło domowe (Bos taurus), których wiek wynosił co najmniej 12 miesięcy i nie więcej niż 24 miesiące lub

b) 3 sztuk samic gatunku bydło domowe (Bos taurus) typu użytkowego mlecznego lub typu użytkowego kombinowanego, których wiek przekraczał 24 miesiące, lub

c) 10 sztuk samic gatunku owca domowa (Ovis aries), których wiek wynosił co najmniej 12 miesięcy, lub

d) 5 sztuk samic gatunku koza domowa (Capra hircus), których wiek wynosił co najmniej 12 miesięcy, lub

e) 1 sztuki zwierzęcia gatunku świnia (Sus scrofa) i do dnia 15 lipca 2020 r. zgłosił oznakowanie co najmniej 21 sztuk zwierząt tego gatunku urodzonych w siedzibie stada posiadacza tego zwierzęcia, których urodzenie nastąpiło w okresie od dnia 1 listopada 2019 r. do dnia 31 maja 2020 r.  oraz ten rolnik lub jego małżonek do dnia zakończenia naboru wniosków o przyznanie pomocy prowadzi działalność rolniczą w zakresie chowu lub hodowli co najmniej jednego z gatunków zwierząt, których był posiadaczem w dniu 1 marca 2020 r., lub 

2 według stanu na dzień 1 marca 2020 r. prowadził produkcję drobiu hodowlanego w związku z prowadzeniem produkcji jaj wylęgowych kur rzeźnych w rozmiarze co najmniej 1 000 sztuk, lub 

3 według stanu na dzień 1 marca 2020 r. prowadził produkcję: a) kurcząt rzeźnych w rozmiarze co najmniej 1000 sztuk lub

b) gęsi rzeźnych w rozmiarze co najmniej 1000 sztuk, lub

c) indyków rzeźnych w rozmiarze co najmniej 1000 sztuk  oraz w okresie od dnia 15 marca 2020 r. do dnia 15 czerwca 2020 r. dokonał przemieszczenia kurcząt rzeźnych, gęsi rzeźnych lub indyków rzeźnych, lub

4 w 2020 r. prowadził uprawę roślin ozdobnych w: a) szklarniach ogrzewanych o powierzchni uprawy co najmniej 25 m2 lub

b) tunelach foliowych ogrzewanych o powierzchni uprawy co najmniej 50 m2.

Wnioski o przyznanie pomocy, wraz z wymaganymi załącznikami, składa się do biur powiatowych Agencji, właściwych ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wnioskodawcy, na formularzu udostępnionym przez Agencję.

Opublikowano

Bezsensowne rozdawnictwo i tyle.... Ale dajom to trza brać 😋

Opublikowano

Zapomiałeś dodać że nasze wnuki będą musieli oddawać 🤔

Opublikowano (edytowane)

Mylisz się już za chwilę będziesz bulił za te długi co poczyniła "dojnazmiana "... 😋 A bogaty jak zwykle się wywinie 😂😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

No ja tylko pobieram i do skarpety wale i nie zamierzam wydawać bo nimom na co 😂😂😂😂

Opublikowano

W skarpeie pieniądz szybko traci

Podobnie jak inwestycje w nieruchomości też są ryzykowne ostatnio

Opublikowano

Czy w poplonach EFA14A  na tą chwilę mogę przeprowadzić wapnowanie czy w razie kontroli mogą się uczepić? Wiem że nie wolno stosować zabiegów chemicznych, a nawożenie???

Opublikowano
Dnia 2.09.2020 o 19:09, staszek131415 napisał:

W skarpeie pieniądz szybko traci

Podobnie jak inwestycje w nieruchomości też są ryzykowne ostatnio

Nie wiem czy wiesz filozofie.... ale można kupić euro i się jest na plus  .... 😋

Opublikowano

To do bydla mlecznego co  trzeba rano i wieczorem doic nalazic sie  tylko 1000zl dostanie a taki co ma byki da 2x dziennie tylko zarcia i lezy jak byk reszte dnia 5oo0tys to co to za sprawiedliwosc

Opublikowano

Ktoś już zna kurs euro do dopłat?

Z tego co wkleję szału spodziewać się nie trzeba:

Kurs euro do dopłat w 2019 roku wynosił 4.3782 zł (w 2018 r. - 4.2774 zł). 23 września 2020 r. kurs euro wynosił 4,5001 zł. W okresie od 23 września 2019 do 24 września 2020 minimum (14 stycznia 2020) to 4,2219 - maksimum (24 marca 2020): 4,6146. Średnia: 4,3852 – a więc bardzo bliska ubiegłorocznego kursu.