Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic wieczne nie jest. pewno wentylacja słaba i zimy swoje robią.

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

O jakie pańskie podniebienie ma królewicz - jakbyś głodny był to by Ci się uszy trzęsły jakbyś wcinał cebularza :D

Masz współrzędne geograficzne - zapraszam :D

51°38'32.8"N 22°26'39.5"E

Tak w ogóle to Ty zacząłeś więc nie piskaj :D

na komisariat policji zapraszasz?

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Mateusz3512 napisał:

No 1300 to ma na pewno, widziałem kuhn master 102 to jest dużo krótszy od mojego i już inaczej go się nosi, bo tak nie jest wysadzony do tyłu, a waga podobna

Bez obciążników z przodu przód w MFie latał przy kvernelandzie

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

A to u nas tego praktycznie nie ma. Cegła to cegła, biała cegła to biała cegła, suporeks to suporeks, a to to jakieś ch*j wie co 😛

Bo u Was najładniejsza cegła i dachówka w całym kraju

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Bo u Was najładniejsza cegła i dachówka w całym kraju

Cegły coraz mniej uświadczysz. Stare budynki albo poremontowane i niestety potynkowany, albo się wala. Dachówkę jak na wiosnę z obory zdejmowałem, to stara poniemiecka to dobrze wygląda dopuki jej się w ręce nie weźmie - taka już kasza. Wszystko w dziury na drodze poszło. A ta z paskiem to została złożyłem pod drzewem. Jakby kto chciał, to tam z 800szt w różnych długościach mam :) A jeszcze czeka mnie niechybnie w ciągu kilku lat rozbiórka starej chaty z dobudówka, to też myślę, że ponad 300m dachu.

Cegła to na kupce na w ziemi stara poniemiecka rozbiórkowa leżała, to tylko się brzegi pozaokraglaly, a kupowana z lokalnej cegielni ze 30pare lat temu, złożona i przykryta, to się porozwarstwiala na plastry.

Opublikowano
8 godzin temu, SamaPrawda napisał:

https://www.olx.pl/oferta/silownik-hydrauliczny-dwustronnego-dzialania-skok-200mm-hit-dwustronny-CID757-IDAP2cg.html

Nada się taki siłownik do hydraulicznego otwierania rozsiewacza? Nie będzie za słaby lub za wolno się otwierał? 

ja mam taki w c360 w wspomaganiu wstawiony to gdzie to chcesz do rozsiewacza, lepiej elektryczny załóż 

6 godzin temu, danielursus3p napisał:

Ale pier**lisz, widzę to zupełnie inaczej. U bambrów podwórko eleganckie budynki, maszyny jak się patrzy, 5 letnie audice, ale to u tych co ryzykowali i mieli łeb na karku, u tych co wiecznie lament, gówno jest, gówno było i gówno będzie, ale to w każdej dziedzinie nie tylko w rolnictwie.

wszystko zależy od sytuacji i gospodarności, jak ktoś ogarnięty to nie ma znaczenia w jakiej branży będzie robił, i tak zarobi

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Mi się podobają zabudowania w płd wlpk okolice Leszna, Krotoszyna. Czerwona cegła przed wojenna super wyglada.

to samo co cała opolszczyzna, na mojej wiosce ( całe 10nr ) jest 5 budynków budowanych po wojnie, a 20 jest przedwojennych, ba większość jest z 18xx a i jedna stodoła ( cała murowana i dużych rozmiarów) jest 17xx, i podobnie jest cały dolny śląsk i część lubuskiego, i tak patrząc na zabudowania to niemcy bardzo to fajnie mieli rozwiązane, przy obrządkach mieli tak rozwiązane że wszystko pod dachem, nie musieli pod niebo iść na deszczu moknąć, jak ja przerabiałem starą oborę na koziarnie to były tam normalnie poidła,ba nawet gdzieś leży miska ( z tegoż poidła ) z lat 30stych, nie mówiąc o dużej ilości autochtomów , którzy do dziś prowadzą gospodarstwa

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kontenovy napisał:

w okolicy jedna z pierwszych większych obór stawiana blisko 15 lat temu z silikatu to już bloczki wypadają ze ścian szczytowych na winklach 

Co Ty pier... U nas zakłady blisko to budynków różnych z tego nastawiane, i obory też, niektóre stawiane w latach 70 - 80, sam mam dwa budynki i nic takiego się nie dzieje 🙆‍♂️

Opublikowano

Ojciec jak stawiał oborę, to na strychu siano i część słomy, zboże w zasieku w paszarni - wszystko w jednym budynku. Teraz by mu weterynaria nie pozwoliła na takie wybryki.

Opublikowano

Na drugiej połowie podwórka ktora nalezala do mojego wujka stała obora 36x8 z 1902 roku. Najpierw kojce dla świń, pomieszczenie dalej stajnia na 8koni, następnie obora na jak dobrze pamietam 35 szt.Drzwi do tej obory 2.5m szerokie. Karmilo się od przodu bo przed korytem metrowy chodnik. Nad calym budynkiem strop betonowy na siano i slome. Za obora dalej był cieletnik, a nastepnie znowu stajnia. Do kazdego pomieszczenia okienka w stropie do zrzucania siana. Na strop schody w dwoch koncach obory. Gdyby nie to ze wujek o to wgl nie dbał i jak juz kupilismy to nieoplacalne było remontowanie tego, budynek bardziej funkcjonalny niz nie jedna nowa obora... kuzyn z 15 lat temu postawil obore i dzban tak to rozplanowal ze wszystko taczka robi...

7 minut temu, igor10246 napisał:

ja mam taki w c360 w wspomaganiu wstawiony to gdzie to chcesz do rozsiewacza, lepiej elektryczny załóż 

wszystko zależy od sytuacji i gospodarności, jak ktoś ogarnięty to nie ma znaczenia w jakiej branży będzie robił, i tak zarobi

to samo co cała opolszczyzna, na mojej wiosce ( całe 10nr ) jest 5 budynków budowanych po wojnie, a 20 jest przedwojennych, ba większość jest z 18xx a i jedna stodoła ( cała murowana i dużych rozmiarów) jest 17xx, i podobnie jest cały dolny śląsk i część lubuskiego, i tak patrząc na zabudowania to niemcy bardzo to fajnie mieli rozwiązane, przy obrządkach mieli tak rozwiązane że wszystko pod dachem, nie musieli pod niebo iść na deszczu moknąć, jak ja przerabiałem starą oborę na koziarnie to były tam normalnie poidła,ba nawet gdzieś leży miska ( z tegoż poidła ) z lat 30stych, nie mówiąc o dużej ilości autochtomów , którzy do dziś prowadzą gospodarstwa

Opublikowano
56 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak myślicie, warte to to pieniędzy? A może ktoś oglądał?

https://www.olx.pl/oferta/plug-4-skibowy-obrotowy-kuhn-master-120-CID757-IDHrKJZ.html#0ba8c18049

Bierz demblona od @Mateusz3512

56 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak myślicie, warte to to pieniędzy? A może ktoś oglądał?

https://www.olx.pl/oferta/plug-4-skibowy-obrotowy-kuhn-master-120-CID757-IDHrKJZ.html#0ba8c18049

Bierz demblona od @Mateusz3512

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v