Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja dziś pierwsze orki zacząłem germańskim pługiem i powiem ci że już bym nie wrócił do naszego radła😆

Bo miałeś stare, z nowszych to byś był podniecony po orce jak stonka po stosunku 🤭

@stempos1980to teraz od nowego sezonu wypierdzielaj z tą papryką na giełdę do Berlina, 😁

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Wlal bys dobry olej przy tych godzinach raz na 3 lata i pieniadze na kobietę bys mial...

Rozbierales kiedys silnik po superolu? Ja po rozebraniu silnika tydzien z brudnymi lapami chodzilem. W 80 tce ja kupilem dostala fusha 15w40 i po roku czasu jak zdjalem pokrywe zaworów to wszystko czyste, po remoncie silnika zalana turdusem i teraz po sezonie wszystko czyste, zero osadu. Jedynie cisnienie z pol bara nizsze miala na tym oleju bo rzadszy. Kiedys lali superol nawet cb bo innego nie było. Do kibla tez za stodole chodzisz? Kiedys chodzili i tez zyli.

Kobity nigdy nie było i nie będzie.

Ja jakiegokolwiek rozbierania sam bym się nie podjął bo jeszcze do kupy nie złożę potem jak trzeba. Ja jestem noga z mechaniki, proste rzeczy tak, cokolwiek bardziej skomplikowanego to płacę i ma być zrobione.

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

z takiego plastiku jak ponton

Czy kajak? To się nazywa laminat 

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Bo miałeś stare, z nowszych to byś był podniecony po orce jak stonka po stosunku 🤭

A daj spokój , u nas jak upier..lą jakąś maszynę to ciągnik musi mieć 2x taką moc żeby to podnieść czy pociągnąć, stal licha to walą profile i inne części masywne żeby to nie rozerwało się na gwarancji . 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Kobity nigdy nie było i nie będzie.

Ja jakiegokolwiek rozbierania sam bym się nie podjął bo jeszcze do kupy nie złożę potem jak trzeba. Ja jestem noga z mechaniki, proste rzeczy tak, cokolwiek bardziej skomplikowanego to płacę i ma być zrobione.

Zalej lepszym olejem to bedziesz placil mniej jak mechanik nie zużyje 20l zmywacza do domycia części...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Znaczy te nowsze to które? 

Unia, agro masze, itp, chyba akpil też tak źle nie redli 

Opublikowano

akpila miał siąsiad, tyle że zagon, redliło to tak samo jak UG stare, jebnął w krzaki i kupił jakiś zagraniczny chyba overum bo niebieski na zabezpieczeniu i teraz widać że orka malina.

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

no i remont co chwilę silnika :D

Moja c330 rok 88. Ojciec do 2005r obrabiał 20ha.  Do tej pory dół nie ruszany zmienione tłoki i tuleje. Widziała tylko superol. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

akpila miał siąsiad, tyle że zagon, redliło to tak samo jak UG stare, jebnął w krzaki i kupił jakiś zagraniczny chyba overum bo niebieski na zabezpieczeniu i teraz widać że orka malina.

ale jaki to był akpil 🤔 mam kmj i nie narzekam dobrze kryje nawet po qq na ziarno to tak w ogóle kopia vogelnota tak że tego jaki masz pług Uziu 😉😁

• Like 1
Opublikowano

nie wiem co to za model, na pewno nie był kopią vogla. W voglu lemiesz ma pół metra, odkładnia metr, tamto to może pół kopia :D

2 minuty temu, 6465 napisał:

Moja c330 rok 88. Ojciec do 2005r obrabiał 20ha.  Do tej pory dół nie ruszany zmienione tłoki i tuleje. Widziała tylko superol. 

no a na dobrym oleju jeszcze ten silnik kolejne 15 lat by te 20 ha obrabiał.

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

Byle jaka baletnica narzeka na rąbek od spódnicy. ☺

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Akpil km80 i km180 wszystkie podzespoły v&n.

tylko to są obrotówki, sąsiada był zagonowy 4 skibowy na pewno nie na voglu. Kiedyś zobaczę model i napiszę, jak na złom nie sprzeda.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może te czh na wygląd uni. Jak inne to daj namiar. @Uziu92 dla Ciebie też coś skapnie za info ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jeden kij akpil i kvrneland. rydlem przekopie i tez bedzie. dyskusja niczym jakie cycki fajniejsze duze czy male. huk ide spac pojebany dzionek ,szklanka bimbru i swiat fajniejszy. swoja droga to babą ktos oral? ide spac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v