Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, igor10246 napisał:

za taurusy szykuj 12 tyś + felgi 

Ja w tamtym roku za opone 520/70/38 cultora nowke reklamacyjna zapłaciłem 1300zł za sztuke więc czasami można znaleźć okazje.

Ile za takie imadło można zapłacić?

20201030_154243.jpg

Opublikowano
26 minut temu, turion23 napisał:

Ja w tamtym roku za opone 520/70/38 cultora nowke reklamacyjna zapłaciłem 1300zł za sztuke więc czasami można znaleźć okazje.

Ile za takie imadło można zapłacić?

20201030_154243.jpg

Różnie cenią i 250 i 500 i za 700 widziałem.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, daron64 napisał:

Pany, moge kupić na miejscu taka o przyczepkę. Zarejestrowana, opłacona (jak to powiedział właściciel - znajomy miał papier, ja miałem przyczepkę), cena 2k zł. Problem w tym, że jest w pizde wysoka i w ch*j wielka. Wymiary ma 1.5x2.5, wysokość jak widać. Pan z tyłu ma koło 170cm wzrostu. Ciągana była terenówka, ja mam niedużego sedana. Co myślicie?

IMG_20201030_141054318_copy_1024x768~2.jpg

IMG_20201030_141344541_copy_1024x768.jpg

IMG_20201030_141350720_copy_1024x768.jpg

2 godziny temu, daron64 napisał:

No to jak wstyd, to nie kupuje :) Pewnie skończy się właśnie na marketowe. Są tam jakieś lepsze i gorsze firmy, czy wszystko w granicach 2k to będzie to samo?

Dzieki

Wujas do swojej jednoosiowej dołożył druga os, to po półtorej tony owsa wozilismy 😛 i tatak jak mówisz - na lokalnych drogach nikt nie sprawdza, chyba że ewidentnie się przegnie

U nas niedaleko koleżka rozbiera ciągniki to chyba 550 wolał, bo wujek chciał kupić. 

Pytanie ekstra. 

Szlifierka na dużą tarcze, ile trzeba wydać minimum, żeby to pochodziło trochę?

Wstyd to kraść i z baby spaść. 

Nie  kupuj tych tanich markowych przyczepek bo to uwno nadaje się jedynie do wozenia  pierza a  i to bym się o nią martwił czy na zakręcie gdzieś nie zostanie. A jak jest za wysoka to zawsze można pokombinować i obniżyć, baza i papier jest to można cuda zrobić.

Jak się jednak nie zdecydujesz to podaj namiary chętnie ją zabiorę.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Wstyd to kraść i z baby spaść. 

Nie  kupuj tych tanich markowych przyczepek bo to uwno nadaje się jedynie do wozenia  pierza a  i to bym się o nią martwił czy na zakręcie gdzieś nie zostanie. A jak jest za wysoka to zawsze można pokombinować i obniżyć, baza i papier jest to można cuda zrobić.

Jak się jednak nie zdecydujesz to podaj namiary chętnie ją zabiorę.

Jeśli jesteś, jak nick wskazuje, z Podkarpacia, to nie wiem czy będziesz leciał na Warmię po przyczepkę :) Ale jakbyś jednak chciał, to stoi w Pieniężnie. Jeszcze nie jest wystawiona na internetach

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

to nie jest na ramie od trucka?

Ponoć jest. Tak mówił właściciel.

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

No to jak wstyd, to nie kupuje :) Pewnie skończy się właśnie na marketowe. Są tam jakieś lepsze i gorsze firmy, czy wszystko w granicach 2k to będzie to samo? 

Pytanie ekstra. 

Szlifierka na dużą tarcze, ile trzeba wydać minimum, żeby to pochodziło trochę?

Przyczepka do takiej kwoty wszystkie w jeden kij

Duża kątowka mam Hikoki G23ST, trochę ponad 300 kosztuje

• Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, bratrolnika napisał:

Przyczepka do takiej kwoty wszystkie w jeden kij

Duża kątowka mam Hikoki G23ST, trochę ponad 300 kosztuje

@daron64Potwierdzam hikoki też mam jak narazi ponad pół roku i mogę polecić, kupiona dzięki sugestii @bratrolnika👍

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Różnie cenią i 250 i 500 i za 700 widziałem.

Mam takie dwa ,mniejsze i większe. Na większym  ,,odpalam '' opony ,,16''. To jest imadło kowalskie,a że ojciec był kowalem to lekko nie miało,a to wygląda bardzo znośnie. Sprawdż koniec gwintu,czy nie ma luzów,. Jeśli nie masz żadnego,do 500 zł można dać spokojnie,a wtedy młotem 5 bez problemu będziesz operował   [u mnie tańczyło z  ,,9''i uwierz mi bardzo często,i wszelkie odkręcania rurą itp było co dnia]

Opublikowano

Co Wy chcecie od tej przyczepki? Solidna, a że koła pod skrzynią to wada? Fabryczne tak mają , mamy przez to większą pojemność skrzyni - to wada? https://sprzedajemy.pl/przyczepa-transporter-2615-c-dmc-1300kg-auto-paka-ozarow-mazowiecki-2-6bea9f-nr57811262

To że marketowa wytrzymała 700kg złomu to nic nie udowadnia....Pęka rama, siada śmieszna belka. Ktoś przetnie szynę kolejową  chińską szlifierką za 50zł i też będzie chwalił że mocarna . Tylko ile tych szyn przetnie ? 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Jeśli jesteś, jak nick wskazuje, z Podkarpacia, to nie wiem czy będziesz leciał na Warmię po przyczepkę :) Ale jakbyś jednak chciał, to stoi w Pieniężnie. Jeszcze nie jest wystawiona na internetach

Ponoć jest. Tak mówił właściciel.

Faktycznie trochę daleko jechać myślałem że Ty gdzieś z LLU 

Opublikowano (edytowane)

Ostatnie zakupy. Dowidat, rahsol, hazet, gedore. Chodziło mi o >32, do tego 24/27 jakoś najwięcej mi poginęło, a małe przy okazji, bo po 5 zl

4 godziny temu, bratrolnika napisał:

A nie wiem

Ale seria ST jest mniejsza, bardziej kompaktowa

A czy to to będzie pod marką hikoki, czy jeszczenHitachi robi różnicę?

IMG_20201031_110439913_copy_1024x768.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

@daron64jako używki kupione  te klucze? Teraz już tylko hikoki 

Mi pasują kuźni klucze jedyny minus to chromowanie czasami obłazi 

Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

Wszystkie są dobre tylko muszą wytrzymywać 

Kuźnia robi bardzo dobre, nie urwałem i wygiołem żadnego, oczko jest szerokie 

Na śruby dopasowane 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

@daron64jako używki kupione  te klucze? Teraz już tylko hikoki 

Mi pasują kuźni klucze jedyny minus to chromowanie czasami obłazi 

Tak, używki. Chłopak na którejś grupie na FB sprzedawał, ma jeszcze sporo kluczy, ale mniejsze rozmiary. A poniżej 24 mam dużo za dużo kluczy. Zależało mi tylko na tych dużych, bo powyżej 32 właśnie mi brakowało. A mniejsze przy okazji. No i te 27/24 też jakoś mi poginely. Nie wiem czy tam widać rozmiary na zdjęciu, ale 50-46-41-36 te większe. Tak jak na szybko obejrzałem to nie widać, żeby były poomykane, czy rozgiete gdzieś. 

Ja ostatnimi laty uzupelnialem zapasy kluczy i narzedzi. Trochę nowych, ale wiekszosc używanych po ojcu i z ryneczku i już nie mam gdzie ich trzymać 😛W sumie z rzeczy, które chciałem kupić do warsztatu to brakuje mu jeszcze tylko dużej szlifierki, bo chce zrobić ją na statywie, no ale to jeszcze teraz załatwię iiii wiertarki stołowej, ale to już chyba w przyszłym roku jednak.

A co do urywania, rozginania itd, to nie wiem co ludzie robią z tymi kluczami, ale poza jakimiś zupełnie najtańszymi to dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć klucze, ktore się w jakiś sposób zniszczyły. A używane jak to na gospodarce, nie za intensywnie.

Edit. 

Facom to chyba górna półka? Ale nie ma lepszej marki niż chrome-vanadium 🤣

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v