Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To auto to jako spełnienie marzeń. Bo ogólnie to będzie dobra skarbonka.

Gość pisze że do wymiany szyba, remont zawieszenia, wymiana opon. Choć jak patrzę to raczej koła wypada zmienić A nie same opony bo wygląda jakby stał na kołach od Pandy😉

Opublikowano

o to toto. widzę znasz człowieka. :D

1 minutę temu, soltys48 napisał:

To tych z drugiej strony Wieprza tylko tak jeżdżą 🤔

Opublikowano

To prawda, lata 90te to jedna wielka skarbonka i dziwaczne ceny, ale i magia.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ywa napisał:

A pojemność nie zniechęca Was ?

Te RAMy wychodziły też chyba z silnikami Cumminsa w dieslu, takimi jak w New Holandach TG255.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zadaj sobie pytanie czy jesteś w stanie zdetalować hektar czosnku. 

Kup chyba ze 2 tony ząbków do sadzenia, sadzarkę, nawozy opryski, opłać ludzi i już ci duźo ubędzie. 

I to nie tak że umyślisz sobie i wszędzie posadzisz. 

Słuchaj w tym roku zdetaluj hektar dobrej kapusty białej i masz 80tys zł. Łatwiej jak czosnek. 

Ale to wszystko ładnie na papierze. Życie weryfikuje i czasem na łopatki kładzie.

Panie @Agresttak nawet przez chwilę nie u wierzyłem w te kokosy z czosnku 🙃 wiem że to obrót a nie zysk netto, do tego jeśli bym się zdecydował to będzie jakieś 10 arów bo wiem że to nie łatwo będzie sprzedać.   Trochę kiedyś sadzilismy cebuli i buraczka, więc jeśli się zdecyduje na wiosnę to zacznę od tych, ma znajomy sadzarke do dymki to może i czosnek tym pójdzie?? Narazie kombajnu nie będę kupował, na początek mam kopaczke i rodzinę do zbierania 😉 a jak coś wypali że będzie szło to kupie Bolka,. Oj położyło życie hodowle bydła  🙆‍♂️ mleko też ja dostaje 1,10 a za taką samą ilość i parametry w innej części kraju 1,50, więc wiem że pogoda i cena weryfikuje wszystko

A jak nie to obsieje pół łubinem i drugie kukurydza będę żył skromnie ale spokojnie jak  Pan Rysiek @Rolnik1973👍 ogarnie się starymi gratami 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Z łubinu na pewno. 

Czosnek był najbardziej dochodowym warzywem, ale teraz masa ludzi go uprawia. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
36 minut temu, Ywa napisał:

Chcę tego grata, liczę na pozytywne opinie, proszę https://www.otomoto.pl/oferta/dodge-ram-dodge-ram-1500-5-2-v8-4x4-ID6DnGHf.html

Kordel Walker, strażnik teksasu takim jeździł

17 minut temu, Ywa napisał:

A pojemność nie zniechęca Was ?

Fajna pojemność

13 minut temu, Ywa napisał:

przypuszczam, że oc jakieś 2 tys pewnie

Kiedyś to było tak że w taryfikatorach silniki dzieliły się na kategorie pojemności, ale powyżej 2000ccm dla osobówek była jedna stawka

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Z łubinu na pewno. 

Czosnek był najbardziej dochodowym warzywem, ale teraz masa ludzi go uprawia. 

No z łubinu to nie tylko dopłata na konto 😎, lubin aby pokrył paliwo i nasiona 

Opublikowano (edytowane)

noo bo dopłaty i ich stawka będzie wieczna :D jak się ludzie na warzywa przerzucą to i one polecą z ceną na łeb i szyję, tak jak jest z owocami że cena dobra raz na 5 albo 10 lat, a tak to jakieś grosze. Do tego samo założenie uprawy  i jej prowadzenie przy aktualnym klimacie u nas wymaga nakładów ogromnych, najlepiej było by pod dachem mieć, bo jak nie wysuszy to zaleje, zamrozi, zasypie gradem, połamie wichurą itd.  Z resztą przy aktualnej polityce rolnej, gdzie obrót jest co chwilę o 180* to trzeba mieć szczęście, anielską cierpliwość i kasę żeby co chwilę profil produkcji zmieniać.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano

I z tym może być problem. 

Jak masz zakład blisko to podpisz kontrakt na dynię. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Mocy to akurat u niego jak na lekarstwo. Z 5 litrów ledwo 220 km. Amerykańce są raczej niwysilone i przez co dosyć trwałe.

Gdzieś czytałem że Amerykanie podawali moc przekazywaną na kołach ale czy to rzeczywiście prawda 

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

A jak nie to obsieje pół łubinem i drugie kukurydza będę żył skromnie ale spokojnie jak  Pan Rysiek 

a ile ha pan masz jeśli to nie tajemnica jeśli można wiedzieć?

Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

noo bo dopłaty i ich stawka będzie wieczna :D jak się ludzie na warzywa przerzucą to i one polecą z ceną na łeb i szyję, tak jak jest z owocami że cena dobra raz na 5 albo 10 lat, a tak to jakieś grosze. Do tego samo założenie uprawy  i jej prowadzenie przy aktualnym klimacie u nas wymaga nakładów ogromnych, najlepiej było by pod dachem mieć, bo jak nie wysuszy to zaleje, zamrozi, zasypie gradem, połamie wichurą itd.  Z resztą przy aktualnej polityce rolnej, gdzie obrót jest co chwilę o 180* to trzeba mieć szczęście, anielską cierpliwość i kasę żeby co chwilę profil produkcji zmieniać.

A kolego dlatego ja nie inwestuje w bóg wie jaki sprzęt, dopłaty się skończą to prawda, więc jak nie będzie się opłacać już nic to moje antyki na złom pojadą, problem to mogą mieć ci co inwestują bóg wie ile 

8 minut temu, Agrest napisał:

I z tym może być problem. 

Jak masz zakład blisko to podpisz kontrakt na dynię. 

I nas w okolicy nikt tego nie uprawia

@witejus będzie 40 ha 

Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mocy to akurat u niego jak na lekarstwo. Z 5 litrów ledwo 220 km. Amerykańce są raczej niwysilone i przez co dosyć trwałe.

To moc na kołach i konie prawdziwe a nie skośnookie kucyki

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

no to ładnie

Na dziś to pikuś, i trzy małe ursusy to ryją 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v