Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie do zajechania  - sąsiad zatarł po wypaleniu 10lpaliwa... i te ich moce laboratoryjne 5-6 koni xD najlepszy stosunek ceny do jakości po mojemu to lidlowski parkside sieciowe . mam młotowiertarkę z 10 lat i zero problemów a trochę fundamentów skuła i w stali też się narobiła  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pawel885 napisał:

Nie do zajechania  - sąsiad zatarł po wypaleniu 10lpaliwa... i te ich moce laboratoryjne 5-6 koni xD najlepszy stosunek ceny do jakości po mojemu to lidlowski parkside sieciowe . mam młotowiertarkę z 10 lat i zero problemów a trochę fundamentów skuła i w stali też się narobiła  

Oj zatarł nie lał oleju trzeba stosować do Chińczyka 1;4 .

Ci główka w takim nacu a ile w stihlu czy husq  .

Tez są już Chińskiej produkcji .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, pawel885 napisał:

Tak się tylko wydaje... Ile wytrzyma Ci główka w takim nacu a ile w stihlu czy husq 

szwagier kupił okrzesywarkę Huski, przez trzy lata zj***ła się 4 razy, kosztowała 1500zł

potem kupił chińczyka za 500, póki co trzeci rok tnie

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, bratrolnika napisał:

szwagier kupił okrzesywarkę Huski, przez trzy lata zj***ła się 4 razy, kosztowała 1500zł

potem kupił chińczyka za 500, póki co trzeci rok tnie

Zależy jaki egzemplarz się trafi, te markowe też z chin. Ja mam kosę spalinową firmy Krysiak, kosiarkę do trawy też - chińczyki, ale z dobrą kontrolą jakości i odpukać, działają bez zarzutów. A piłę mam Makita robioną jeszcze w DE i też nie mogę złego słowa powiedzieć. U mnie chińczyk noname kosa spalinowa pracował 12 lat, może też - jak dbasz, tak masz ??

Opublikowano
rex15 napisał:

Pany, potrzebny prostownik,z  tego co widze na allegro to sporo tego jest i jakies mikroprocesorowe i inne cuda. Chce najprostszy, bez zadnych rozruchów itp.

jaki prąd lądowania ci potrzebny?Ja kupiłem z allegro zasilacz od laptopa jakieś 8.5A i napięcie 15V odrobilem tylko przewody i krokodylki całość się zamknęła w 60 zl.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Najlepsza marka tanie ma narzędzia piła spalinowa 5 lat nie do zajechania .

Firma NAC gdzie produkcja

Produkcja wielu narzędzi odbywa się w Chinach, niezależnie czy to produkcja dużych firm czy małych. Każdej marce zależy na rentowności, ale należy pamiętać, że nie zawsze produkcja w Chinach musi oznaczać słabą jakość. Wystarczy na tapetę wziąć podkaszarki, opinie na temat tego sprzętu są naprawdę nie do zajechania.

teraz chinole mają jedną z najlepiej rozwiniętych gospodarek świata a co za tym idzie technologi, a jak wiadomo jakość kosztuje, więc skoro chcesz kupić słuchawki za dolara to nie zdziw się że wytrzymają 2 tygodnie, a może trafisz na takie które potrzymają 2 lata, teraz mi padły słuchawki chińskie " podróbki" za 100 zł ( w Polsce oryginał 450) a kupiłem je w 2016, w szkole maszyny cnc z chin, ciągniki też w chinach tłuką, arbusy i solisy, chińska gospodarka gdyby chciała to by nas pożarła, bo w niemal każdym złożonym produkcie technicznym w europie, jakaś część pochodzi z chin, nie ważne czy to opona, czy bak paliwa w kosie, zawsze coś z państwa środka będzie, więc tak o chińczykach bym się źle nie wypowiadał bo jeszcze 30-40 lat temu to oni byli 100 lat za murzynami, teraz murzyni są za nimi 200, a europa 100

Opublikowano

mam podkaszarke NAC ze trzy razy kosilem i teraz leży w garażu ze 4 lata juz. działa ale słabo mi się tym kosilo jakoś dziwnie latał ten pałąk i po mojemu moc silnika nie miała przełożenia na żmijke 😊, kupiłem stihla i wiem ze kosze.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

To pił po 350 będzie aż 7

Czyli wolisz kupić 7 par butów z jarmarku po 40zł niż porządne za 300zł? Wolisz 7 wierteł za złotówkę niż jedno za 7zł?  Ciekawy tok myślenia... Pisałeś o max wykorzystaniu - jakie to max wykorzystanie jak walnie najsłabsze ogniwo czyli tłok/cylinder albo wytłucze karter z plastiku a reszta 20% zużycia i do kosza 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

tyle, żebym nie żałował za chwile, że moglem dopłacić 50zł i byloby git. Po prostu cos wartego uwagi w normalnej cenie

5 godzin temu, jahooo napisał:

Rozsądny wybór za taką cenę powyżej 300PLN to prostownik ze wspomaganiem rozruchu (40-50A). W brew pozorom czasami się przydaje w krytycznych sytuacjach, a z takim prądem jest jeszcze w miarę poręczny. Ja mam taki na kółkach marki noname China już 8 lat i tez nie narzekam, dałem coś koło 250zł wtedy i pracuje bez problemu, tylko ciężki

wolalbym cos bardziej mobilnego bez tego rozruchu, bo nie bede z tego korzystał. Teraz mam zwykły prostownik, bez żadnych przycisków czy wskaźnika prądu, tylko podlaczałem i ładowało, wiec nie wiem nawet jaki prad potrzebny itd

Edytowane przez rex15
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Chińczycy nie są winni takiej opinii na swój temat. To Janusze importerzy są winni, chcą wiertarkę za 10 dolarów żeby sprzedać u nas za 100zł to Chińczyk mu zrobi .

Też ją nazywam chińskie narzędzia chińczykami , a chodzi o te najtańsze chińskie 🤔 co to "biznesmeny" sprowadzają chyba tak to miało być, 🤣

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 godziny temu, rex15 napisał:

tyle, żebym nie żałował za chwile, że moglem dopłacić 50zł i byloby git. Po prostu cos wartego uwagi w normalnej cenie

wolalbym cos bardziej mobilnego bez tego rozruchu, bo nie bede z tego korzystał. Teraz mam zwykły prostownik, bez żadnych przycisków czy wskaźnika prądu, tylko podlaczałem i ładowało, wiec nie wiem nawet jaki prad potrzebny itd

To w takim razie Stef-Pol będzie najlepszy. Sam w domu mam Hertza  32A z rozruchem, jest mobilny, wielkości zwykłego prostownika, no ale rozruch to raczej do osobowej benzyny, ciągnika tym nie ruszysz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v