Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, daron64 napisał:

@Agrest chyba ostatnio szukał, to powinien być w temacie.

Szukałem zachodniej . Kupiłem Howarda 1,8m z nożami w super stanie plus kilka w zapasie, plus konstrukcja do robienia redlin pod sadzenie truskawek czy siew cebuli za 4000zł. Waga 550kg.

Sprzedałem grudziądzką 1,6m uszkodzoną w 15minut za 1350.

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/glebogryzarka-unia-grudziadz-CID757-IDE2sGB.html#75f30d11a5

Ile jest warta glebogryzarka w podobnym stanie i czy szybko idzie to sprzedać bo znajomy chce mi dać taką w rozliczeniu za talerzówke

Dla mnie bez wartości. Ale żeby sprzedać a nie sprzedawać to  2000zł już jest ceną akceptowalną dla kogoś potrzebującego. Dużo ludzi kupuje je tylko po to żeby przerobić do truskawek

Edytowane przez Agrest
Ebana autokorekta
Opublikowano

przy używanym problem będzie jak tabliczki nie masz to diagnosta nie wypisze kwitu 

https://allegro.pl/oferta/nowy-hak-holowniczy-wiazka-fiat-cinquecento-haki-8463785544?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24

mam od nich hak i trzyma nic się nie dzieje już w drugim samochodzie , przyczepka jednoosiowa , max miałem z 700 -800 kg może ładunku +przyczepka wrażenia nie zrobiło na haku (nic sie nie odgiął ) co innego na samochodzie 😄.

@soltys48 Ty jak ciągasz przyczepy półciężarowe to może i lepsze haki potrzebne 😄

@daron64 przyczepkę kupiłem zwykłą sam , na co patrzeć na ramę czy nie pogięta i nie za cienka , no i wymiar skrzyni mam 1x2 metra to tak szału nie ma trochę złomu wchodzi , worki z cementem też , ale drzwi to np 90 i to tył otwarty 

3 godziny temu, jaco512 napisał:

nie bardzo bo jak widzę to dolna rama cała od rozrzutnika 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

A do czego takie masywne glebogryzarki potrzebne są w Niemczech to kamienie mielą to muszą być masywne ale u nas ziemia miętka .

bzdury pleciesz

@sebe1033 czy duże czy małe przyczepy ważne jest bezpieczeństwo Twoje i innych na drodze, i wiem o czym pisze-wypadków kilka miałem

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

A do czego takie masywne glebogryzarki potrzebne są w Niemczech to kamienie mielą to muszą być masywne ale u nas ziemia miętka .

Masa nie bieże się z niczego. Jak cięźka to i odpowiednio mocniejsza przekładnia. Ja kupiłem do likwidacji porzeczek po tym jak Unia Grudziądz  poległa po 450m gryzenia.

Opublikowano

Jak do do likwidacji porzeczek to tak bo jak do sadzenia warzyw czy siewu to wystarcza lżejsza .

2 minuty temu, soltys48 napisał:

@galan99może u was w koziej wólce , pamiętaj jedno to nie cały kraj

A co mnie obchodzi cały kraj u nas niema i to wszystko w temacie my mamy ziemie w kamienie .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sebe1033 napisał:

możesz więcej szczegółów , kupiłem ten z linku i żadnych problemów 

akurat od tych z linku brałem  3 haki

5 minut temu, galan99 napisał:

Jak do do likwidacji porzeczek to tak bo jak do sadzenia warzyw czy siewu to wystarcza lżejsza .

A co mnie obchodzi cały kraj u nas niema i to wszystko w temacie my mamy ziemie w kamienie .

To nie wypowiadaj sie że w POLSCE

Edytowane przez soltys48
interpunkcja
  • Haha 1
Opublikowano

Hak i może być używany aby miał czytelną tabliczkę. Jak kupiłem auto to nie miał wbitego haka, myślałem że będą problemy, zajechałem na diagnostyke, facet zczytał dane z tabliczki, wydał papier. Z papierem do wydziału komunikacji. Zero problemu.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Hak i może być używany aby miał czytelną tabliczkę. Jak kupiłem auto to nie miał wbitego haka, myślałem że będą problemy, zajechałem na diagnostyke, facet zczytał dane z tabliczki, wydał papier. Z papierem do wydziału komunikacji. Zero problemu.

Nie zapomnę jak w 2009r razem z kumplem pojechaliśmy rejestrować swiezo kupione samochody, i razem po odbiór dowodu też. Odebraliśmy kwity, wychodzimy, zaglądam w dowód-patrzę, wbili mi hak, choć nie miałem, on zagląda w swój-jemu nie wbili, choć miał...

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

akurat od tych z linku brałem  3 haki

ale co dobre wkońcu ? A co tam się stało słyszałem od znajomych dwa przypadki jeden miał kulę wyrobioną i się wypieła przyczepka , drugi mistrz załadował żwiru na sam tył żeby lekko zwalić to też się wypieła 

@bratrolnika jeszcze powiedz że każdy samochód inny 

Opublikowano

Zetor taki jak szejsiontka, czyli 5211. Raz poszła dętka z lewej potem z prawej wiec czas na wymiane opon na mocniejsze. Kupiłem takie jak w linku powyżej ale radialne, i nie wiem czy nie lepszym wyborem byłyby diagonalki ale w sklepie nie było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v