Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mogłem kupić jak nie wziąłem pieniędzy? Dlatego chciałem to załatwić dzisiaj Zresztą z właścicielem tylko przez telefon rozmawiałem a sprzedawała rodzina. Z resztą nie ważne. Każdy i tak swoje wie najlepiej.

Opublikowano
4 minuty temu, Morion napisał:

Jak mogłem kupić jak nie wziąłem pieniędzy? Dlatego chciałem to załatwić dzisiaj Zresztą z właścicielem tylko przez telefon rozmawiałem a sprzedawała rodzina. Z resztą nie ważne. Każdy i tak swoje wie najlepiej.

Spoko, rozumiem 

5 minut temu, Morion napisał:

Spoko, rozumiem 

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Troche wynalazek. Może być problem z częściami i ich cenami. Ogólnie chwalone ciągniki dopuki chodzą.

Niby dlaczego wynalazek? 

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Do 100 kilometrów to nie jest daleko po takie sprzęty gorzej jak byś zrobił 300-400 i przed brama gość dzwoni że sprzedane już to wtedy idzie się wk.....ić

Ja tyle smigam codziennie do pracy w jedną stronę, a tu po sprzęt - daleko

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

ta, cała wieś zła tylko my dobre :D znam znam :D

sołtys kiedy za cielakami jedziesz?

Na razie nie wybieram się

9 godzin temu, 6465 napisał:

Ja bym się w życiu nie odważył kupić takiego starucha z zachodu.  Jeśli już to coś z krajowego podwórka ewentualnie wschód. Ale to tylko moje zdanie. 

@TheraRolnik

@soltys48 te ośki to już masz u siebie? 

Trzeba je wyciąć

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

@sołtys48 zluzuj skrzynkę albo wyślij mi nr tel do siebie na pw

Wolne

Opublikowano
38 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Fend seria 300 fajne maszyny. Sam chciałbym takie coś tylko ta cena. Wałek 750 w nich to fajna sprawa do zgrabiarki, opryskiwacza, przetrząsarki.

Do tego jeszcze wiekszosc ma szybką skrzynie.

Tzn za wysoka cena ? Da się dołożyć mu koni ? Tak chociaż żeby miał z 10 więcej 

Opublikowano

Ponoć się da. Pisał tu ktoś na forum Fendta że kwestia ustawienia pompy. Drogo jak sk... Za tą kase można wychaczyć jakąś młodszą Renate. Tobie radził bym Case 956, 1056 to już maszyny do cięższych zadań. Mi potrzebny jest jakiś pomocnik i stawiam na Renault 90-34 albo Case 4240.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ponoć się da. Pisał tu ktoś na forum Fendta że kwestia ustawienia pompy. Drogo jak sk... Za tą kase można wychaczyć jakąś młodszą Renate. Tobie radził bym Case 956, 1056 to już maszyny do cięższych zadań. Mi potrzebny jest jakiś pomocnik i stawiam na Renault 90-34 albo Case 4240.

Czy ona aż taka wysoka ? Za fergusona np. 690 z podobnych lat trzeba tyle samo zapłacić 

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Fend seria 300 fajne maszyny. Sam chciałbym takie coś tylko ta cena. Wałek 750 w nich to fajna sprawa do zgrabiarki, opryskiwacza, przetrząsarki.

Do tego jeszcze wiekszosc ma szybką skrzynie.

fendt 300 to super ciągnik, jeśli dobrze utrzymany to warto dać dużo, 3 wałki są super na łąki, trochę się nimi w tym roku najeździłem, a co do wolnej skrzyni to nie pamiętam jak dokładnie jest tam rozwiązane ale szosówka 40 jest zawsze bo to są " odwrócone" biegi 1,2,3, i jest zblokowany na dzwigni albo na wodziku, 

7 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Tzn za wysoka cena ? Da się dołożyć mu koni ? Tak chociaż żeby miał z 10 więcej 

dołożyć pewnie się da, jak pompa ta sama bo to te same motory, ba nawet turbo możesz mu dołożyć wtedy będzie miał ok 90km, ale i tak przy twoim areale brałbym 6tkę, sam kupiłem i powiem tyle, że nawet na moje łąki gdzie taki 308 albo 309 by się idealnie sprawdził to te 6 cylindrów ma kopa i ciężej zdusić jak 4kę, chociaż tu masz turbomatika więc jazda to prawdziwa przyjemność, widziałem niedawno ogłoszenie za 22 albo 25 tyś 311 bez kabiny, nawet wstawiałem, kupić kabinę ze szrotu i założyć i masz czołga na lata 

Opublikowano (edytowane)

22 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Bierz takie coś https://www.olx.pl/oferta/fiat-agri-1180-CID757-IDFjiFr.html będziesz zadowolony.

Ta może  jeszcze tego malowańca ma brać 🙆‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

19 godzin temu, Ursus932 napisał:

Nikomu nie zawracam d*py, raczej odwrotnie to ludzie z forum koniecznie namawiaja na zachodni, a po drugie co niektórzy wkurwiaja 😉

Sam wstawiałeś linki do aukcji z zachodnimi, nawet farmtrac-a chciałeś, zresztą Ty sam nie wiesz co chcesz najlepiej kup łopatke do piaskownicy a będziesz zadowolony.🤭🤗

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

22 godziny temu, Krzysztof81 napisał: Bierz takie coś https://www.olx.pl/oferta/fiat-agri-1180-CID757-IDFjiFr.html będziesz zadowolony. Ta może  jeszcze tego malowańca ma brać 🙆‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Lepiej jakiegoś rozjebanego Ursusa kupić? Albo Zetora bez napędu za 40 tyś? Te Fiaty to bardzo dobre ciągniki. Kolega ma takiego, jeszcze starszego i zapierdala aż miło posłuchać. Z Fiatami jest podobnie jak z Renault - samochody g... warte ale ciągniki robili dobre.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v