Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

@6465 chyba najlepsze lata życia. 🤪

Luz Blus i Sandałki. 😁

To były czasy. 

k**wy konserwy i muzyka bez przerwy. 😁

1 minutę temu, PRIMO napisał:

@slawek74

Lada 1300 ?

Znajomy miał taką beżową ale chyba 1,5.

Ja miałem favorite 1,3. Zostawiłem ich w tyle. 

Opublikowano

1 minutę temu, 6465 napisał:

Ładna 2107.

2107 miały silnik 1500 i skrzynie 5 .

Też taką się bujałem swego czasu czarna była. 😁

3 minuty temu, 6465 napisał:

Znajomy miał taką beżową ale chyba 1,5.

Ja miałem favorite 1,3. Zostawiłem ich w tyle. 

Z moją nie miałbyś polotu. 👀

Opublikowano

moja 88rok i silnik 1300 nowsze chyba od 89/90 miały 1500 i piątke skrzynie kolor wiśniowy szła jak wściekła a czasy już nie wrócą

wałek rozrządu od niej w garażu leży to czasem jak spojrzę to się przypomni mhmm

Opublikowano

No i Ursus do prawdy ma blisko podjechać. 

On tak kupuję traktor jak ja pług. 😀

Do puki sąsiad pożycza i nie mam noża na gardle to jeszcze nie kupiłem. 😁

A jak dobrze orze i nic się w moim nie zdziera. 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Znajomy ma 3080(albo85) z wyglądu bardzo ładny, ale co jakiś czas ponoć zbierają mu się opiłki i musi wszystkie filtry od hydrauliki czyścić/wymieniać, bo cyrki się robią. Już tam paru mechaników robiło podejścia, ale nie znaleźli przyczyny. No i widziałem jakis czas temu, że wystawiał go na sprzedaż, za ~40k. Oczywiście w opisie och i ach. Przyjechali jakieś chłopaki go odpadać, przejechali się po placu i od razu z morda do niego, że pytali przecież przez telefon czy wszystko ok, że mówił że gra wszystko, że ponad 300km jechali w jedną stronę. No i tam się dość mocno ponoć wkurwili i pojechali. Swego czasu sprzedawał case'a, chyba 5120. Jakieś problemy z hydraulika, teznnienkogli znaleźć przyczyny, puścił go za bardzo małe pieniądze. Rozmawiałem z nowym wlascicielem, to mówił że pierdoła była, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać (ale nie przyznal się, co dokładnie było)

Najczęsciej fabryką opiłków w skrzyni są zużyte tarcze hamulcowe mokre bo zalane są tym samym olejem co cała skrzynia.

Opublikowano (edytowane)

W kazdym, które do tej pory naprawiałem, zjechane hamulce dawały opiłki, słabe hamowanie (tu trzeba wiedzieć, jak ma prawidłowo hamować, warto też porównać prawe koło z lewym, bo nie zawsze lecą oba na raz), wibracje przy hamowaniu.

Półbiegi mają tendencje do poślizgu, przy zmianie biegu ciągnik potrafi szarpnąć albo sie chwilę rozpędza. Objawy są różne, zazwyczaj mechanik jest wzywany, jak już wogóle nie jedzie

Ja naprawiałem kilka sztuk w MF, wielkiego doświadczenia nie mam

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Pierwsze zabawy, dziewczyny eh najfajniej się wspomina pierwszy samochód i mam do niego sentyment 

Z tych wszystkich pierwszych najlepsze sa PIERWSZE DNI OJCOSTWA-potem zone wypisuja z porodowki......☺

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Dzięki właśnie o to chodzi.  Ja jak kupiłem i zmieniłem olej w filtrze pod tylnym mostem (taki wkład z metalowej siatki) było trochę opiłków,  ale żadnych dziwnych objawów podczas hamowania nie ma,  pół biegi trochę szarpia podczas przeżucania w automacie na pusto,  z obciążeniem idzie to płynnie. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Względem tych co podsylales linki to chyba wizjer mniejszy

Mam tego Shermana, co podlinkowal, to szerszy wizjer - dla mnie bardzo na plus, no i można sobie bardziej rozjaśnić, co dla mnie też na plus. Znajomy taki mały ala zakład prowadzi - sprawa, toczy itd, generalnie jak coś się ro***erdoli i nie można tego kupić, albo łatwo naprawić, to się jedzie do niego i jeszcze nie było sytuacji, żeby powiedział "Darek, nie da się", to chłop cały czas zwykła maska, tak trzymana w ręku, a dziennie spawa więcej niż ja przez cały rok.

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Bez zaczepu, bez belki, bez obciążników. Takie powinny kosztować do 40k.

33 minuty temu, vat napisał:

Najczęsciej fabryką opiłków w skrzyni są zużyte tarcze hamulcowe mokre bo zalane są tym samym olejem co cała skrzynia.

Wlasnie rozmawiałem z innym znajomym, który i niego pracuje i mówilem mu, że z tego co po forum piszą to najczęściej chamulce są przyczyną opiłków, ale chyba nic z tym nie robią od jakiegoś czasu. Stoi tylko, nie wiem czy nim pracują. Mają jeszcze bodaj 3125, to kompletnie nic sie z nim nie dzieje i starszego MF to też żadnych problemów nie stwarza.

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Śmiech na sali.... Podwozie rekorda.... To tak jak kiedyś maluchy ogłaszali i pisali wyposażenie - prawe lusterko, kołpaki, grzana tylna szyba.... Właściciel 20 lat starszego audi parskał śmiechem 

Jaki śmiech na sali, kiedy jest kolosalna różnica miedzy tymi podwoziami, to co miał według Ciebie napisać 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Może za późno 🤔wstawiles 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v