Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

U mnie koleś co ma pole obok mojego woził obornik, czy jakiś osad z oczyszczalni - jednym ciągnikiem z jednym rozrzutnikiem 15t - ponad 30km w jedną strone

osad początkiem września będą mi za free wozić

Opublikowano

@soltys48 niektóre firmy to jeszcze doplacaja żeby osad brać 

Chociaż ostatnio niechętnie bo amatorów coraz więcej na ten towar 

Opublikowano
szwagier24 napisał:

19 minut temu, jedrus2020 napisał: A ja chce sprzedać od brojlera na pryzmie to nie mogę znaleźć chętnych tylko że nie mam jak załadować na patelnię.   okolice Piotrkowa. Mogę oddać 500 zl za patelnię lub 50 zl za rozrzutnik 4.5t z zakładnikiem   Piotrkow w łódzkim? Tak Piotrków Trybunalski

Opublikowano

@jedrus2020 za daleko ale tak myślałem 50-60 zł za 5 ton może się dogadam z sąsiadem 😔

A co do osadów z mleczrni jeden czy dwóch bierze nom stop -codziennie dwa kursy jak święto to wcale wywrotką i na pole . A drugi zestaw z beczką białe zlewki i na pole . 

Z miasta wożą też goowna z oczyszczalni ścieków gdzieś w pola jednemu z kilometr odemnie przywieźli śmierdziało z daleka dobrze że zimą do wiosny poleżało i rozwiózł . Za karę mu nie szło rozrzutnikiem musiał wywrotką i rozbronowywać 😁 

Niewiem jak to jest rolnik ma mieć płytę na odchody zwierząt a ludzkie nie muszą tylko rozwożą 

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

A ja chce sprzedać od brojlera na pryzmie to nie mogę znaleźć chętnych tylko że nie mam jak załadować na patelnię.

okolice Piotrkowa. Mogę oddać 500 zl za patelnię lub 50 zl za rozrzutnik 4.5t z zakładnikiem

Kuźwa właśnie chłopaka łódką bym wysłał tylko problem z załadunkiem.

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Przy 40t/ha 5 tys o.O warto tyle kasy dawac ? 

U nas to bierze się to tuneli bo na pola to za drogo.I tak najwięcej idzie kurzaka ogólnie tylko nam chcą powoli zabronić stosowanie kurzaka ze względu na zawartość antybiotyków w gnoju 

Opublikowano

Jak bym miał załadunek na łódkę to bym jakoś ten gnoj upłynnił A tak jak mam jeszcze ładowarkę najmowac i zgrywac to wszystko w czasiebi zarobić na tym 100 zł to szkoda mojej roboty.

U mnie mówią,,jak ci zimno,to obłóż się gów...'',a wiadomo co za zima?😔,.Nowy kopiec Kościuszki szykuje się ?🙆‍♂️😉,a tak na poważnie,jak ten obornik zostanie,to trzeba by lekko oddychać,nigdy zaciągać się:ph34r:,pewnie gołodupców obok nie masz. Tylko bez urazy,ja sobotą staram się gnojowicy ani obornika nie wożić,już wioskowym nie pasuje. Ten obornik ,to zarazem dobro jak i problem😐

Opublikowano
37 minut temu, kizak napisał:

wioskowym nie pasuje😐

U nas na wsi (ok 50 mieszkańców) sprzedały się 3domki. Jeden kupił facet ze wsi żeby mieć bazę bo obok ma pasiekę, drugi kupili jacyś z Gdańska, co to zdalnie mogą pracować, ale z nimi nie sąsiaduje, nie mam koło nich pola, nawet rzadko kiedy koło nich przejeżdżam. No ale jeden domek to tak jakby zaraz za płotem. Obok mnie jest domek i działka przedzielone na pół. Jedna połówka (ta zaraz obok mnie) domu i działki jest pustą, bo babka zmarła, a ma z 5dzieci i nie mogą się dogadać. Za to drugą połówkę ktoś kupił i nie wiadomo kto 🤨 dobrze, że mam bufor w postaci tej opuszczonej części.

Opublikowano
kizak napisał:

Jak bym miał załadunek na łódkę to bym jakoś ten gnoj upłynnił A tak jak mam jeszcze ładowarkę najmowac i zgrywac to wszystko w czasiebi zarobić na tym 100 zł to szkoda mojej roboty.

U mnie mówią,,jak ci zimno,to obłóż się gów...'',a wiadomo co za zima?😔,.Nowy kopiec Kościuszki szykuje się ?🙆‍♂️😉,a tak na poważnie,jak ten obornik zostanie,to trzeba by lekko oddychać,nigdy zaciągać się:ph34r:,pewnie gołodupców obok nie masz. Tylko bez urazy,ja sobotą staram się gnojowicy ani obornika nie wożić,już wioskowym nie pasuje. Ten obornik ,to zarazem dobro jak i problem😐

Na razie problemów nikt nie robił. Jest składowane trochę od głównej wsi. Dookoła kurniki więc z nich też się trochę niesie więc niech ich też pogonią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v