Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@jahooo no właśnie dzisiaj mówię do szwagra że na drugi rok chyba przerobie na kosz ale wtedy przyczepy trzeba  poprzerabiac bo szyberków nie mam. Żmijką szybciej szło to fakt,ale roboty przy niej więcej i człowiek się namacha łopatą(żmijka bez kosza). Kupiłem dmuchawę na RMG i na większą kasy by zbrakło,chyba że większy silnik założyć

Opublikowano
10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

@jahooo no właśnie dzisiaj mówię do szwagra że na drugi rok chyba przerobie na kosz ale wtedy przyczepy trzeba  poprzerabiac bo szyberków nie mam. Żmijką szybciej szło to fakt,ale roboty przy niej więcej i człowiek się namacha łopatą(żmijka bez kosza). Kupiłem dmuchawę na RMG i na większą kasy by zbrakło,chyba że większy silnik założyć

Możesz dołożyć jeszcze 1m ruły do pierwszego odcinka poziomego.

Wiatr otwieram na 1/2 lub 3/4 a ssawkę na max. Tylko, że ja mam 7.5 kw na przekładni pasowej, czyli trochę większą wydajność.

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Skąd się biorą ceny za te przyczepy? Powinni je sprzedawać w komplecie z zetorami po 60000....

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-autosan-d55-CID757-IDFJ1wv.html

Cena wysoka  ale ona więcej wytrzyma niż 6tonowy pronar i metal-fach.

Koledze w metal-fachu po roku powietrze zaczęło schodzić między oponą a felgą. Powiedzieli że źle użytkuje. Powkładał dętki i ma spokój. 

Opublikowano

Pytanie mam do wlascicieli Wladymircow badz innych starych ciagnikow chlodzonych powietrzem.  Czy  macie zamontowane zegary temperatury z kapilara? Kapilar umieszczony w żeberkach cylindrow/głowicy. Czy skala 120 st.C jest wystarczająca?

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Koledze w metal-fachu po roku powietrze zaczęło schodzić między oponą a felgą. Powiedzieli że źle użytkuje. Powkładał dętki i ma spokój. 

potwierdzam w pronarce t-671 tez musiałem dętki powkładać bo kurwicy szło dostać 

Opublikowano
4 godziny temu, izydor6280 napisał:

rozumiem że żniwa, rozumiem że wschód, ale jednak mocne przegięcie https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-autosan-4500-kg-pierwszy-wlasciciel-CID757-IDFVzr8.html#fad5d2de1a

Lubelskie tego nie ogarniesz, kraina przyczepami ze złota płynąca.😂

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ale pierolisz Pan, mam nowego pronara 8t i nawet przez myśl nie przeszło by mi porównanie do takiego sztrucla.

16 minut temu, ramzes10 napisał:

W dzisiejszych czasach 200 km to nic ludzie całą Polskę potrafią przejechać żeby znaleźć porządny sprzęt.

Opublikowano

Czytaj że zrozumieniem chłopcze.  Czy ja gdzieś  pisałem o 8t?  A poza tym ciekawe jak będzie ten twój pronar wyglądał jak przywiezie tyle co ta.  O ile jeszcze będzie istniał. 

Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Czytaj że zrozumieniem chłopcze.  Czy ja gdzieś  pisałem o 8t?  A poza tym ciekawe jak będzie ten twój pronar wyglądał jak przywiezie tyle co ta.  O ile jeszcze będzie istniał. 

Chłopcze a  widziałeś  jaka jest rama w pronarze 6 i 8 ton ? Jeśli nie to zachowaj te złośliwości dla siebie. Mój pronar po tylu latach pewnie będzie wyglądał tak samo uwniano jak ta autosanka i nic w tym nadzwyczajnego.

Opublikowano

Byłem oglądać pronara 6t używanego to rama była tak pogieta i pospawana że ta d55 to lalka.  Chciałem zrobić zdjęcia ale właściciel nie pozwolił.  Cenił za nią 17000.

Opublikowano

To kółko wzajemnej adoracji sobie darujcie. Jeśli przy 50ha i trzodzie na płytkiej ściółce plus pomiot z  jest nie używana to niech tak będzie. A co do tego pronara to jest jedno stare przysłowie ,,jak dbasz tak masz'' ja autosanki już na złomie  widziałem i mam mówić że to uwno nic nie warte ?

Opublikowano

Nie robię gówno burzy . Porównujesz stare do nowego to już samo z siebie się wyklucza. Dalej powtórzę jak dbasz tam masz.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Narko napisał:

Pytanie mam do wlascicieli Wladymircow badz innych starych ciagnikow chlodzonych powietrzem.  Czy  macie zamontowane zegary temperatury z kapilara? Kapilar umieszczony w żeberkach cylindrow/głowicy. Czy skala 120 st.C jest wystarczająca?

We Władymircu czujnik jest w oleju i zdarza się że do 100 st dochodzi ale niezwykle rzadko , w DEUTZ jest czujnik w głowicy ale  zegar ma tylko pole zielone i czerwone bez cyfr oznaczających temperaturę 

Myślę że 120 wystarczy

A co kombinujesz ?

Edytowane przez Marecki2922
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

We Władymircu czujnik jest w oleju i zdarza się że do 100 st dochodzi ale niezwykle rzadko , w DEUTZ jest czujnik w głowicy ale  zegar ma tylko pole zielone i czerwone bez cyfr oznaczających temperaturę 

Myślę że 120 wystarczy

A co kombinujesz ?

Deutz 7006 przeszedl generalny remont. Chcialbym tak zapobiegawczo dolozyc zegar temperatury silnika.  Kapilare chcialbym umiescic miedzy zeberkami glowicy.

Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Znajomy kupił pronarke niby 6 ton na podwójnych burtach,a gabarytowo jak zwykła 4 tonowa autosanka bo tez ma taką właśnie. Nasypał pszenicy i w pronarce burty powyginalo.

Wujas ma pronarke 6t na podwójnych burtach nie pamietam nazwy modelu ale ogólnie przyczepka super, użytkuje ją z 10 lat i zwozi zboża z 40 hektarów. Do tej pory nie ma żadnych odkształceń ani uszkodzeń. Sam ją pożyczam na żniwa i bardzo mi sie podoba, chciałbym taką na własność. No ale ceny...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v