Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

0,7zł

czy 0,7l ? 

1 godzinę temu, turion23 napisał:

Panowie poradzcie jakiś kompresor 50 litrowy nie za miliony.takie coś w Leroy dzis ogladalem

https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-ttdc50l-50-l-8-bar-hagen-9339902359

A moze ktos z Lidla ma taką

https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-sprezarka-parkside-10-bar-50l-9141821901

1 godzinę temu, hubertb napisał:

50l ? Przecie to zabawka. 

w dwutłoku daje radę, nawet jakiejś pierdoły malować, 1 tłok to masakra, a tak to15-20 sec mam nabite i można dalej robić, i myślę że to takie minimum, i pneumata podłączysz, mi się wydaje że są jakiejś granice poniżej których nie należy z chodzić, chyba że kupujesz kompresor do dmuchania kompa 

30 minut temu, Strongman napisał:

A co się dziwisz ja widziałem jak przy 40 maluchem skasował władymirska,2 koła się urwały a maluchowi praktycznie nić,ciągniki nie są stworzone do zderzeń jak samochody a kiedyś raz widziałem ze drogę zawiało i ciągnikiem jechał przez pola bo tam mało śniegu było i się rozpołowił na miedzy.

przypomniało mi się jak w poprzedniej robocie przy wypychaniu obornika rozpołowili ciapka w 5 min, ( przepędziliśmy krowy wyszedłem po coś do socjalnego i słyszę trzask, i dobitne KUR...........AAA, ponoć już 4 raz w karierze a już 20 lat robi 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Klucz spokojnie pociągnie 50l.  Do przedmuchiwania  jednotlokowy 50l to trochę mało ciśnienie spada i nie nadąża pompowac. 

Dzisiejszy zakup. 

IMG_20200729_151159.jpg

Jakby kogo interesowało to rurka z lampy z gazetnikiem z PRL pasuje gwintem do zwykłego chińskiego pistoletu do przedmuchiwania, ostnio szukałem czegoś do dmuchania prasy, zawsze metr dalej od kurzu 😎😎  

O taką lampę chodzi https://www.olx.pl/oferta/lampa-stojaca-z-gazetnikiem-prl-CID628-IDBkFYK.html 😁

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

zanim się obejrzysz a nowe zastosowania znajdziesz i będzie za mały piędziesiątka to dla blokowców 😀

Zgadza się. Chyba dwa sezony temu kupiłem 50, to jednak małe to to. Żeby przednie koło napompować, to parę razy musi dobijac

Opublikowano

U mnie w 50 to już uszczelka się leje olej i nie mam kiedy się za to zabrać bo zawsze potrzebna jest a to koło napompować,a teraz z kurzu kombajn dmuchnąć,jak rozkręce to nie będę miał czasu złożyć a do tego jeszcze uszczelek nie mogę znaleźć dobrych bo u tego sprzedawcy nie mają tylko do większych.

Powiedzcie mi, jak używać dmuchawy ssaco tłoczącej aby uzyskać najlepszą wydajność? POM Augustów t207/1 silnik 7,5kW, rura ssąca 3,2m, a od dmuchawy idzie rura 2m w linii prostej. Na pszenżyto ustawiłem szczelinę na ssawie 2cm,ta przesłonę zamknąłem żeby powietrza nie ciągnęło i d47 z lekką górką ciągnęło godzinę. Później wyczytałem że trzeba ją trzymać (ssawe) pod kątem 45 albo 90 stopni(ja czasami wsunąłem na płasko a czasami trzymałem pod kątem) Zwiększy się wtedy wydajność?

Opublikowano

Dobrze 50,dobrze i setka,a najlepiej pół litra ew.  0,7.O.o.By koło w samochodzie napompować to bierze się tego 25 l ,,pod pachę'' i idzie w plener. Gdzie ,,stacjonarny'',a gdzie mobilny pasowny przydatny😐

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Zgadza się. Chyba dwa sezony temu kupiłem 50, to jednak małe to to. Żeby przednie koło napompować, to parę razy musi dobijac

też kupiłem 50 l dwutłokowy i też okazał się za mały to dokupiłem drugi taki sam i połączyłem je szeregowo i teraz mam 100 l i 4 tłoki

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

To i ja się pochwalę, przedwczorajszy zakup

20200728_161355.jpg

Nosz kurła 🤨 majster od przyczep a takiego ulepa kupił 😔😁

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Nosz kurła 🤨 majster od przyczep a takiego ulepa kupił 😔😁

Do tej pory się sprzedawalo a teraz przyszedł czas samemu kupić

Ekonomia wygrała, zrobiłbym lepszą, ale nie wyszło by taniej, i do tego kupę roboty

Póki się nie złamie to będzie wozić, jak się złamie to przynajmniej kwity zostaną i wtedy będzie lepsza

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jedrus2020 napisał:

To chyba Braud na poletka, fakt, unikat

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Powiedzcie mi, jak używać dmuchawy ssaco tłoczącej aby uzyskać najlepszą wydajność? POM Augustów t207/1 silnik 7,5kW, rura ssąca 3,2m, a od dmuchawy idzie rura 2m w linii prostej. Na pszenżyto ustawiłem szczelinę na ssawie 2cm,ta przesłonę zamknąłem żeby powietrza nie ciągnęło i d47 z lekką górką ciągnęło godzinę. Później wyczytałem że trzeba ją trzymać (ssawe) pod kątem 45 albo 90 stopni(ja czasami wsunąłem na płasko a czasami trzymałem pod kątem) Zwiększy się wtedy wydajność?

Ssawka już tak ma, może ci się uda jeszcze zejść z 5-10 minut z tego czasu. Masz mały silnik 7,5kW i nie poszalejesz. Najlepiej zrobić zsyp do kosza i nie używać ssawki, idzie 2x szybciej.

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

@griga zestaw piękny, do MTZ w sam raz, ale cena trochę dla mnie za wysoka

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

no już myślałem że to nr. 13. ;)

To by nawet pasowała pod nr.13 😁

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Do tej pory się sprzedawalo a teraz przyszedł czas samemu kupić

Ekonomia wygrała, zrobiłbym lepszą, ale nie wyszło by taniej, i do tego kupę roboty

Póki się nie złamie to będzie wozić, jak się złamie to przynajmniej kwity zostaną i wtedy będzie lepsza

Jak to mówią "SZEWC BEZ BUTÓW CHODZI "

Opublikowano
59 minut temu, slawek74 napisał:

wiela?

wymiary?

1900zl, 208x118 po zewnątrz burt, 2016r.

Tak podłoga wygląda, to chyba za wiele nie wozila

47 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

5 metrowe profile wiozłem, więc dluga burte też by wstawił 😏

Może jeszcze dziś przerobie tylna burtę na podwieszana, to już 30cm dojdzie podparcia

No i wypadałoby przednia też uchylną zrobić, albo demontowana

20200728_160943.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v