Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ktoś, kto kiedykolwiek robił 30tką w polu, doskonale wie, że biegi i tak nie pozwolą na osiągnięcie dobrej prędkości dla tego typu maszyny

• Like 1
Opublikowano

Toż już przy głupim kultywatorze brakuje trochę szybszego biegu od 4, żeby wałek strunowy dobrze bryłki rozbijał. Na 5 nie pociągnie a 4 ciut za wolna.

Opublikowano

Ja c330 ciagalem talerzówke 2x8 szła jak dzika.  Lepsze od kultywatora bo się nie zapychało. Co prawda może na 5cm,  ale sciernisko poprzewracało. 

Opublikowano

4 b gaz do dechy i ogień ; D taki urok c330.

Ja myślę o talerzowce do 60tki 2m bo na wiosce ma 2.4 to ciężko ma na piaskach a dopiero na Rędzinie... O trzecim biegu trzeba zapomnieć pewnie.

Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał:

Ja c330 ciagalem talerzówke 2x8 szła jak dzika.  Lepsze od kultywatora bo się nie zapychało. Co prawda może na 5cm,  ale sciernisko poprzewracało. 

Czyli 1.6 czy 1.8 brać 

Opublikowano (edytowane)

Lepsze niż podorywka. Chodzi o to aby na 4 dawała radę bez problemu stąd dylemat czy 1.6 czy 1.8 i tyle.

Żeby mogła też robić głębiej niż 5cm, niszczyć poplony, łąki..

Edytowane przez Mecha
.
Opublikowano
22 godziny temu, gregor1284 napisał:

dał mi teraz w sklepie na próbę jeden komplet, to na pewno nie kupię tego dziadostwa

mf362 łąki w miarę równe ale to zależy też od wysokości koszenia, ja wolę żeby zostało 3,4cm trawy i wtedy szybciej odbija no i tak nie przypali. Jeśli ktoś kosi "na zero" to i nożyki prędzej się tempią

Do sieczkarni w kombajnie są kupione radura zobaczymy co wartają

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

U mnie stała taka w krzakach bo nie potrzebna była,ale sąsiad do t-25 jak pożyczył to jakoś tym pracował.

Ja ciapkiem też taką robiłem tylko przy większym nastawieniu kąta żeby nie ściągało to jeździłem prawymi kołami w bruździe po ostatnim talerzu tak jak w orce

Opublikowano

Dyskusja na temat szerokości talerzówki do c330m dzień 3. Zapraszam :)

1.8m czy 1.6m, niestety ale to jest pytanie.

ciężka ziemia 3kl. Przeznaczenie maszyny: talerzowanie ścierniska, łąk, poplonów itp.

tak wiem to tylko na 4 biegu pojedzie i nie da wstrząsającego efektu.

Opublikowano

ten zaczep to z jakąś jugosłowianką mi się kojarzy. @borek kupił i taki zaczep był. reszta to już nie pamiętam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v