Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym patrzył bardziej na zużycie danego egzemplarza niż na naklejki. Z częściami do ani jednej ani drugiej raczej nie bedzie problemu. Mozesz zapytać w okolicy, ale nawet w razie awarii, jak zamowisz w jakimś e sklepie do 13 to na drugi dzień masz na podwórku. Nie wiem ile masz wyjść w ciągniku, ale warfama ma swój rozdzielacz, wpinasz tylko dwa węże do ciągnika, wkladasz do kabiny cos jak joystick i masz sterowanie wszystkimi funkcjami. W sipmie z tego co się orientuję do włączenia aparatu musisz ciągnąć za linkę, chyba ze ktoś z opcji wziął hydraulike.

• Like 1
Opublikowano

Mam sipme czerwoną,wymieniliśmy uszczelniacze w dwóch tłokach no i siłowniki nie trzymają klapy przy dobijaniu(nie ma zamków). Jak odpowietrzyć układ? Zawór koło dźwigni jest ok,nie cieknie i tam zmienialiśmy dwa sezony temu oringi. W tamtym.roku jedna strona tylko nie trzymała i bele się rozłazily ale to pod koniec sezonu się zrobiło i w tym już zmieniliśmy uszczelniacze a tu taki klops i klapę wysadza

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja bym patrzył bardziej na zużycie danego egzemplarza niż na naklejki. Z częściami do ani jednej ani drugiej raczej nie bedzie problemu. Mozesz zapytać w okolicy, ale nawet w razie awarii, jak zamowisz w jakimś e sklepie do 13 to na drugi dzień masz na podwórku. Nie wiem ile masz wyjść w ciągniku, ale warfama ma swój rozdzielacz, wpinasz tylko dwa węże do ciągnika, wkladasz do kabiny cos jak joystick i masz sterowanie wszystkimi funkcjami. W sipmie z tego co się orientuję do włączenia aparatu musisz ciągnąć za linkę, chyba ze ktoś z opcji wziął hydraulike.

Plus warfamy a la ursus jest cała hydraulika w kabinie,ma tylko jeden walec wyrzucający belę,tak jak w starszych Kroniaczkach,w sipmie dwa,dodatkowo sipma ma szerszy podbieracz. Tak że jak grabisz karuzelową,i przy wietrze,może wszystkiego z boku czysto nie złapać,ale to minimalne ilości.  jak pracujesz na,, poligonie'' sipma ma bardziej wystające palce z ,,blach''podbieracza. I co najważniejsze w jednej jak i w drugiej,belę by stanęła w komorze to trzeba mieć wiedzę by tak zrobić. Osobiście widziałem w zeszłym roku, jak belował słomę na zarobek ,i bele stawały a i owszem,a normalnie prawie nie możliwe. Ze łachocze jedna jak i druga,no cóż,belę kręcą belki na grubych łańcuchach i tak ma być. Wcześniej miałem welgerkę 12 i trochę tych walców się ,,objadłem'' pomimo że ryflowane,wspawki,pręty,sztabki......,teraz czuję że żyję, a nie belowanie suchęgo od 19.30 do 9 rano   A propo zapowietrzania,czy czasem nie ma jakiegoś lekkiego wycieku oleju i przy pracy w drugą stronę lekko nie zasysa powietrza?wprost w układ?

Edytowane przez kizak
nieuwaga
Opublikowano

W sipmie te dwa walce wyrzucające mają taki mały problem że jak dostanie się kamień pomiędzy to od razu scina zabezpieczenia i bele trzeba ręcznie wyciągać 😕

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Mam sipme czerwoną,wymieniliśmy uszczelniacze w dwóch tłokach no i siłowniki nie trzymają klapy przy dobijaniu(nie ma zamków). Jak odpowietrzyć układ? Zawór koło dźwigni jest ok,nie cieknie i tam zmienialiśmy dwa sezony temu oringi. W tamtym.roku jedna strona tylko nie trzymała i bele się rozłazily ale to pod koniec sezonu się zrobiło i w tym już zmieniliśmy uszczelniacze a tu taki klops i klapę wysadza

Jak dla mnie to ten zawór do wymiany jest

jpg.jpeg

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Pablo9812 napisał:

Też właśnie tak myślałem odnośnie tej Krone,że ta cena coś nie taka. Czyli tak jak się spodziewałem Sipma czy Warfama ? Która z tych pod względem awaryjności/dostępności części i jakości belek wyjdzie najkorzystniej ?

Tania bo KR160, mało kto chce stałokomorową co robi bele 120x150. Za KR130, która robi bele 120x120 średnio cena x2 w porównaniu do tej

Opublikowano
4 godziny temu, sladan napisał:

Jak dla mnie to ten zawór do wymiany jest

jpg.jpeg

No właśnie się zastanawiam czy to może być przyczyna,ale jeden tłok trzymał w miarę a po zmianie uszczelniaczy już nie. W tym rozdzielaczu zmieniliśmy oringi i jakoś śmigało z dwa sezony a mieliśmy nowy kupiony i dobrze że zauważyłem że oring puszcza to się wymieniło a nowy rozdzielacz oddaliśmy,ale.widocznie trzeba było go zmienić od razu

Opublikowano

Kiedyś wymieniałem w prasie Omas ten zawór. Pasował od Sipmy (swoją drogą, ktoś poruszał temat tej prasy niedawno - części jak najbardziej pasują od Sipmy) i problem z uchylaniem klapy zniknął.

Opublikowano
7 godzin temu, sladan napisał:

Kiedyś wymieniałem w prasie Omas ten zawór. Pasował od Sipmy (swoją drogą, ktoś poruszał temat tej prasy niedawno - części jak najbardziej pasują od Sipmy) i problem z uchylaniem klapy zniknął.

To chyba ja😉,mało tego jest,jedną jedyną widziałem za Gołdapią,przy granicy na wąskim podbieraczu😐😕🙏

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

To chyba ja😉,mało tego jest,jedną jedyną widziałem za Gołdapią,przy granicy na wąskim podbieraczu😐😕🙏

Moja cały czas u nas we wsi jest. Znajomy ode mnie ją kupił do 3P

Opublikowano

O ja prdl, ale miszcz. Paka na tym będzie ładnie kołysać na boki.

100 na obiad i flaszkę niech opuści i jadę po nią😁

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

to chyba nie twój wytwór?

Coś Ty on takich ładnych nie potrafi robić 😋

A już widzę sam się do tego przyznal👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v