Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

No to dobrze,było wystawić dobry komentarz i ocenę.W tym wszystkim o to chodzi żeby się nabić w butelkę.

To już twoja sprawa jak postąpisz,po prostu mają już trochę pozytywów i nie chcą zmieniać konta na nowe,staraj się o wymianę,tadz gwarancja powinna być nawet na chińskie,tym bardziej jak to się stało od razu po zakupie.

Nawet jak wymienią . Na wuj mie nowy taki sam badziew . Za delikatny materiał na nogi i tyle . Napraw gwarancyjnych to mam powyżej uszu z telefonem . 3 razy w ciągu roku . I szlag pamięć przy okazji rwa razy trafił .

Opublikowano

No ja też tak miałem były telefon żony 5 razy w końcu kupiłem i 5S i święty spokój jak włączyła tak używa po dziś dzień(3lata)

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

kółka od zgrabiarki, i możesz śmigać pomiędzy kuchnią, kiblem a komputerem bez wstawania😂

W razie W może posłużyć za wózek do rozpoławiania ciągnika. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

@Pafnucy jak coś to ci ten krzyżak do kółek uspawam z profila 50x50x4, tego nie ugniesz, kółka od zgrabiarki, i możesz śmigać pomiędzy kuchnią, kiblem a komputerem bez wstawania😂

i siłownik od D-47 zamiast tego chińskiego amortyzatorka

• Haha 3
Opublikowano

Jajcarze . :D

Bodaj to pogadać na AF . Dobry humor na resztę dnia gwarantowany . 👍

Opublikowano

Ja pamiętam jak kiedyś w warsztacie był problem popielniczki. Wreszcie przy piątku pospawaliśmy z dwóch bębnów hamulcowych i kawałka wydechu. Mieściła 1l petów i nigdy żaden wiatr jej nie przewrócił. 

Opublikowano (edytowane)

https://m.olx.pl/oferta/same-leopard-85-z-turem-mx-CID757-IDEQvDQ.html?reason=

Panowie  już gdzieś wcześniej pisałem że kolega uparł się na takiego leoparda w sumie na ten konkretny model, chce zastąpić 360 z turem ale czymś nie drogim. Drogo wyjdzie naprawa tego trzeciego biegu, części tylko ze szrotow czy nowe też jeszcze idzie dostać?? Warto się tym interesować w tych pieniądzach? 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Nie wierzę że właściciel nie zajrzał do skrzyni przed sprzedażą. I więcej niż jestem pewien że przestraszył się kosztów naprawy, gdyby tu chodziło o 2 czy 3 tys.zl to by to zrobił i sprzedał ciągnik za normalne pieniądze

Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/same-leopard-85-z-turem-mx-CID757-IDEQvDQ.html?reason=

Panowie  już gdzieś wcześniej pisałem że kolega uparł się na takiego leoparda w sumie na ten konkretny model, chce zastąpić 360 z turem ale czymś nie drogim. Drogo wyjdzie naprawa tego trzeciego biegu, części tylko ze szrotow czy nowe też jeszcze idzie dostać?? Warto się tym interesować w tych pieniądzach? 

ten ładowacz na nim to wart 10tys więc jak i 10tys jeszcze naprawa to cena ok

bratrolnika za rozpołowienie i zajrzenie do skrzyni to 1-1,5tys złotych

Opublikowano

Nie cena jest tu problemem, a to co tam się zadziało w tej skrzyni. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w promieniu powiedzmy 50km nie mam pojęcia, gdzie mógłbym dorobić jakaś część do skrzyni. Handlarzy starociami też za wiele nie ma, żeby szukać używek. 

No i tak jak pisze brat - nie wierzę, że właściciel nie zaglądał i nie orientował się w tym co i za.ile trzebaby było zrobić.

• Like 1
Opublikowano

za granicą mógłby być sprzedany bez wnikania co się stało , tam za drogo serwis czy mechanik kosztuje, ale u nas na pewno ktoś zaglądał i najprędzej części brak

Opublikowano
13 godzin temu, sebe1033 napisał:

wcześniej miałem a nawet mam jeszcze stigę tylko silnik padł już -mocy brak i bardzo trudno uruchomić już . Ale trochę lat pokosiła a miała co kosić . 

Z racji zużycia stigi trzeba było drugą kupić tylko większą i mieli w sklepie -tak dałem się nabrać kawasaki ale silnik tylko a tak to chińska kosa nawet nazwy nie pamiętam , ale że w stiga silnik padł nie przekładnia , to kupiłem tą Kawasaki jak tu w linku chwalą się że silnikiem , tylko krótko ją mam bo rok 

https://allegro.pl/oferta/duza-mocna-kosa-spalinowa-tj53-2-7km-kawasaki-8921539480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Narzędzia+ogrodnicze+oraz+nawozy+i+preparaty&gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9SzETA1p-pwsHqv6AeoeAk-GNx2JEsoH2zkO_W04AwRdBCMiC-k9-RoCIFMQAvD_BwE

Mam kawasaki kbh45, oryginał od silnika do przekładni. W tym roku stuknęło jej dziesięć lat i jeszcze jakoś "chodzi" ale tylko dzięki moim "patentom". Nie oszczędzam jej i użytkuję przez cały rok (nie sezonowo). Kosa dobra ale żadna rewelacja, a części drogie i dość trudno je znaleźć. Nie kupiłbym jej drugi raz. Teraz tylko stihl albo husqvarna...

Opublikowano

Już myślałem i o tym. Jeszcze jedna osoba na forum robiła agregaty. Narazie muszę kasę nastrugac, ale już sobie powiedziałem, że to był ostatni sezon, gdzie siałem solo samym siewnikiem

Opublikowano

Jakie polecacie opony 16.9-r28? Tzn producenta. Mam mitasy od nowości, protektor jeszcze gruby ale co z tego jak pękają. Czy może te pęknięcia przy protektorze udałoby się naprawić w jakimś zakładzie wulkanizacyjnym?

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Zetorek 8145,  ale i tak nie wjeżdżam prosto w orane, także wystarczy jakiś lekki - po co męczyć dziadka.

A jakie masz oczekiwania jeżeli chodzi o agregat 

Bo mam samoróbkę i chyba będzie na sprzedaż 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v