Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze 10 lat do tyłu naprawa akumulatorów do ciężarówek była zjawiskiem normalnym. Felg się nie regenerowało ale pompy wody w samochodach już tak, sprzęgła czy szczęki hamulcowe to do dziś na porządku dziennym. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie wiem z kim klei ale ładnie robi. Sołtysa już stoi gotowa a druga w garażu już ładnie podgoniona.

Moja już daaawno gotowa

50 minut temu, Bananek napisał:

wspomóż się eliksirem od sołtysa. debrzyniak dodaje odwagi.

To nie DEBRZYNIAK ale równie dobry😋 

Opublikowano

a za PRLu to wszystko było do naprawy  ,no oprócz szyb , znajomy mówił że jego ojciec to i w dętkach obwody zmieniał np z 7,5-20 robił 7,5-16 

A ma ktoś namiar na części do pomp paliwa , dokładniej to uszczelkę potrzebuję do pompy rotacyjnej CAV 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, sebe1033 napisał:

A ma ktoś namiar na części do pomp paliwa , dokładniej to uszczelkę potrzebuję do pompy rotacyjnej CAV 

Zadzwoń tu

602347643

Powinni mieć

Opublikowano
6 minut temu, Pablo9812 napisał:

Ten siłownik wydaje się bardzo mocno z tyłu,czy to tylko moje wrażenie ? Żeby przy jakimś ciężkim materiale podłogi nie wyrwał :D

To je fabryczna, to nic jej nie będzie, co innego lepek garazowy

Opublikowano (edytowane)

CAV stanowił część firmy Lucas, rozumiesz? Oni samodzielni nie byli od lat 20 bodajże. Notabene Czarls opracował pompę(a właściwie cały system wtryskowy) z Boschem, którego potem spłacił i produkował pompy sam. Bosch dopiero nie dawno mógł zrobić pompę promieniową(vp44) ze względu na prawa patentowe CAV ;) Musieli się przez to nieźle wk***iać jakieś kilka dziesięcioleci XD 

@sebe1033 to prosta pompa ale w domu potrafi sprawić kilka problemów. 

Edytowane przez hubertb
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v