Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

A tam taniej czy lepiej ? Bo według mnie to lepiej na miejscu kupić. 

Taniej. Ja i tak do poprawek chcę kupić więc.. A przy okazji i przyczepę skorupę bym kupił i może jeszcze coś bym dobrał.

Opublikowano
21 minut temu, danielursus3p napisał:

Taniej. Ja i tak do poprawek chcę kupić więc.. A przy okazji i przyczepę skorupę bym kupił i może jeszcze coś bym dobrał.

Taniej a o ile, moja wyprawka na ciemną stronę mocy kosztuję zawszę koło 500ojro. 

Opublikowano

O tyle, że sprzęt mam nagrany, jak trzeba zadatkowany, koszty to paliwo, nocleg jedzenie, autostrady. W ciemno nie jadę, także...

Opublikowano

Daniel z całym szacunkiem ale nie jedziesz tam pierwszy raz, kupisz tam taniej jak wiesz co i jak. Jak wsiądziesz w auto i pojedziesz z głupa stracisz tylko kasę i to dużą kasę. Lepiej już szukać na miejscu uszkodzonego. 

Opublikowano
6 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Jakby było tak jak piszesz to już by była dawno sprzedana a ona jest już na sprzedanie bardzo długo - mogę się mylić ale już z rok czasu...

Rok nie jest. Przyczepą w zeszłym roku woziłem rzepak tylko 2 worki były do szczelnienia, rama zdrowa, pneumatyka, hydraulika  i oswietlnie ok. Może za to ze na dwie strony wywrot a cena uważam po śrdoku, do negocjacji, jak sie nie sprzeda do też płakał nie będę chaiłem tylko na wiekszą jeszcze wymienić a co do ceny za półzgnite ramy od Hl wołaja 10tysi i w górę więc....

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Daniel z całym szacunkiem ale nie jedziesz tam pierwszy raz, kupisz tam taniej jak wiesz co i jak. Jak wsiądziesz w auto i pojedziesz z głupa stracisz tylko kasę i to dużą kasę. Lepiej już szukać na miejscu uszkodzonego. 

To prawda, jest tak jak mówisz. Wiem gdzie uderzyć, żeby kupić taniej więc, kolega tam siedzi na stałe, więc przetłumaczy w razie potrzeby.

Opublikowano
11 minut temu, rafix255 napisał:

Rok nie jest. Przyczepą w zeszłym roku woziłem rzepak tylko 2 worki były do szczelnienia, rama zdrowa, pneumatyka, hydraulika  i oswietlnie ok. Może za to ze na dwie strony wywrot a cena uważam po śrdoku, do negocjacji, jak sie nie sprzeda do też płakał nie będę chaiłem tylko na wiekszą jeszcze wymienić a co do ceny za półzgnite ramy od Hl wołaja 10tysi i w górę więc....

Nie sugeruj się cenami na olx i alledrogo, bo tam nawet za paświna bee pińc chcą chore pieniądze. 

Opublikowano

Twoja przyczepa - Twoja sprawa. Nie zależy Ci na sprzedaży i tyle. Jest to stara "czeszka" i to że na nią 8 ton nasypiesz nie znaczy że ma tyle ładowności. Napisz ile ma w dowodzie (jeśli dowód jest od niej). Skrzynia (pomijając wysokość) jest niewiele większa od czterotonówki, koła - opony w dobrym stanie ale wąskie i małe. Rozglądam się za przyczepą i wolałbym np. tą: https://www.olx.pl/oferta/hw-6011-pierwszy-wlasciciel-stan-bdb-CID757-IDD4IBH.html#2d1a064423 

lub tą: https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-hl-6011-hw-60-11-zamiana-CID757-IDE3k7p.html#a5a36b7359

Ceny podobne a skrzynie większe i dobrym stanie. To są takie moje uwagi - oczywiście nie sugeruję Ci zmiany ceny bo handel rządzi się swoimi prawami i może komuś będzie odpowiadać...

27 minut temu, rafix255 napisał:

Opublikowano
7 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Jakby było tak jak piszesz to już by była dawno sprzedana a ona jest już na sprzedanie bardzo długo - mogę się mylić ale już z rok czasu...

To na ile zejść z nia?? 9 tysięcy?? 7???

NIe jestem sam:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-brandys-bss-7-ton-CID757-IDEshAb.html#d751a9326d

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-brandys-CID757-IDD2efL.html#088c14188b

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-brandys-CID757-IDE3Htp.html#088c14188b

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sladan napisał:

Chodzi Ci o szerokość grabienia? Jeśli tak to 3 metry

Chodzi o średnicę "karuzeli" bo one mają ok. 3m robocze razem z nagrabionym wałkiem, którego szerokość regulujesz kurtyną. Nie wiem dokładnie bo do tych modeli pottingera nie znalazłem nigdzie katalogu ani danych, dlatego pytam jaka średnica, z tego co doszukałem wychodzi raczej że szerokość robocza to max 3,2m a szerokość "karuzeli będzie gdzieś ok 2,7m, czyli wychodzi podobnie jak kuhn z linku. Ale dopóki nie pojeżdżę i nie sprawdzę to tylko przypuszczenia. Pewno w piątek lub sobotę się wybiorę pooglądać.

3 godziny temu, sebe1033 napisał:

Nie wiem nie widzę dobrze może i tu są skrętne ale to oś obrotu za kołem ?

Tak, to oś obrotu za kołem z takim "wachaczem" w kształcie poziomej litery L.

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Mialem niemeyera na skretnej wiezy, na stokach takich ze niekiedy ciagnik szedl bokiem unosilem ja lekko na cieglach i wtedy sie prostowala bo do transportu sie blokowala na wprost,

Co możesz powiedzieć na temat tej marki? Bo jest ich też kilka, jest też stoll, ale wydaje mi się ze o części może być trudniej i drożej. A do tych kuhnów, pottingerów i Detz fahrów to części na OLX od groma, a i nowe łatwo kupić.

Edytowane przez Shogun
Opublikowano
14 godzin temu, Shogun napisał:

Załozyłem nowy temat z pytaniem odnośnie zgrabiarek, ale widzę że mały tam ruch i zainteresowanie, więc zapytam tu, dużo większy zasięg.

Prosił bym o opinię na temat wyboru zgrabiarki karuzelowej ok. 3m w cenie do ok 3tys.

Modele które mnie zainteresowały i znajdują się w sensownej odległości:

- Kuhn ga300 (mój faworyt)

Deutz fahr KS 85 DN

- claas ws 310 (nie z internetu)

- Pottinger 322 (droższa i ze sztywną wieżą)

Wolał bym nieco większą, ale w moim regionie mały wybór a ceny bardzo często kosmiczne.

mogę Ci sprzedać takiego kuhna do podszykowania tzn zębów kilku brakuje i łożysko na wałku do wymiany. No i jak będzie Ci się chciało malować to pomalować bo obskurna jest

Opublikowano
8 godzin temu, Shogun napisał:

Chodzi o średnicę "karuzeli" bo one mają ok. 3m robocze razem z nagrabionym wałkiem, którego szerokość regulujesz kurtyną. Nie wiem dokładnie bo do tych modeli pottingera nie znalazłem nigdzie katalogu ani danych, dlatego pytam jaka średnica, z tego co doszukałem wychodzi raczej że szerokość robocza to max 3,2m a szerokość "karuzeli będzie gdzieś ok 2,7m, czyli wychodzi podobnie jak kuhn z linku. Ale dopóki nie pojeżdżę i nie sprawdzę to tylko przypuszczenia. Pewno w piątek lub sobotę się wybiorę pooglądać.

W weekend będę w domu, to mogę zmierzyć

Opublikowano
rafix255 napisał:

6 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Nie przejmuj się tym co Ci piszą czekaj do żniw teraz nie jest dobry okres na sprzedaż

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Nie przejmuj się tym co Ci piszą czekaj do żniw teraz nie jest dobry okres na sprzedaż

Też tak myślę. Z moją przyczepą było to samo - wszyscy twierdzili, że za drogo a po około 2 tygodniach poszła bez zająknięcia

Opublikowano

@rafix255 Przez tego wirusa i zapowiadającą się suszę każdy bierze na wstrzymanie dlatego jeszcze nie poszła.  Jak cię nie pili to przeczekaj a jak cie pili to za 9000 mogę po niedzieli ja zabrać. 

Opublikowano

Ja niestety przyczepę kupowałem w lipcu i przed żniwami szły jak świerze bółki a teraz sytuacjia z korona blokuje wszystko sam porzebuję trochę drobnych rzeczy pokupić ale jakoś nie bardzo z wyjazdem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v