Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

Nie tak dużo znowu. 

Ale jednak , próbuję zrozumieć po co ten patent . A po za tym . Ta kosiarka co wstawiłem , godna polecenia ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy napisał:

Znaczy ramiona w lewo idą ? To do cholery kręcenia na odciągach ramion podnośnika ?

Podejrzewam, że to jest właśnie tak zrobione żebyś nie musiał "kręcić" odciągami. Po prostu za krótki korpus kosiarki i gdyby było centralnie to by cięła za kołem czyli nie miałaby szerokości roboczej. Być może korpus jest wspólny z kosiarką o szerokości roboczej 1,65 a ta jest agregowana zwykle z węższymi ciągnikami. Poza tym unifikacja części to mniejsze koszty, ten sam korpus, te same paski...

Opublikowano

165 identycznie ma , No i chyba kosiarka na traktor pójdzie . Tak mi się wydaje .

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Tak bywa.za tą kwotę to myślałem że całość dostałeś odrazu a tu w ratach i to bezprocentowych 

No skąd. Zgodziłem się, bo to miał być znajomy kolegi (a się okazało, że jego wujek)

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@daron64służbowym autem zajedz to może zmiękną, może coś na sumieniu mają

Kolega pracuje ze mną, także ten wujek raczej by się nie przejął.

Pytanie z innej beczki.

Wjazd na podwórko z asfaltu chce zrobić. Powiedzcie czy ubity gruz starczyłby żeby po nim spokojnie wjechać np tirem po zboze, albo ciągnikiem z dwoma przyczepami i 20pare ton na nich? Chciałem początkowo gruz i płyty na to, ale cena płyt zabija :/

Drugie pytanie - pod taki wjazd jakiej średnicy w spod kamienie największe mogłyby iść? Mam od groma, ale dość dużych - od kilkudziesięciu cm średnicy.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

@Pafnucy kosiarką będziesz kupował??? To kupuj i testuj, bo i u nas czas na zmiany...

Zaczynam próbować coś RMG . do kupna to daleko , ale trzeba wiedzieć co by ewentualnie się chciało .

Opublikowano (edytowane)

a jaki podglebie ? jak glina to trzeba głeboko wybrać co najmiej 50 cm .wykorytować , coś jak  ,,kocie łby ''kiedyś były to takie można układać na dno jak piłka do grania 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, soltys48 napisał:

Za połowę odkupie dług 😁

A to by się zdziwił jakby mu ktoś ręce połamał za sto złotych 😆

3 minuty temu, jarecki napisał:

a jaki podglebie ? jak glina to trzeba głeboko wybrać co najmiej 50 cm .wykorytować 

No nie piasek. Stała tam kiedyś stodoła, teraz ja rozebrałem, budynek się zmniejszył i chciałem zrobić w tym miejscu wjazd. Wybrałoby się ile by trzeba było. Gruzu też, o ile znajomy nie sprzeda, to mogę mieć większą ilość. Jutro ma przyjechać koło 30ton narazie. No i się zastanawiałem jakiej wielkości kamienie można dać w spod.  Drobnych nie mam, bo poszły w drogę i zostało mi w uj dużych, ale nienwiem czy się nadadzą.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Czy ktoś może mi powiedzieć , dlaczego w tych kosiarkach zaznaczony element (wieżyczka) nie jest na środku ? Jak to się spisuje w użytkowaniu ?

KR3_58551.jpg

Aby mnjej materiału im poszło, wtedy jest po złozeniu o tyle krótsza. według mnie nie powinno przeszkadzać.

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Jak duże kamienie, to minimum 1m trzeba obkopać, bo inaczej mróz będzie wysadzał w górę

Mam tego wystarczająco, żeby na głębokość przemarzania wybrać, bardziej chodziło mi o to, czy na takich dużych kamieniach (w szczeliny tego gruzu, albo żwiru mógłbym nasypać), czy będzie wystarczająco stabilnie

Opublikowano

Chciałem kupić jumby, ale kuzwa w okolicy używek nie ma, a nowe to po ~40zl netto za szt., to jak policzyłem na sam wjazd parę metrow od asfaltu, to musiałbym ze 4kola na same płyty.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, daron64 napisał:

Chciałem kupić jumby, ale kuzwa w okolicy używek nie ma, a nowe to po ~40zl netto za szt., to jak policzyłem na sam wjazd parę metrow od asfaltu, to musiałbym ze 4kola na same płyty.

Jeżeli  wybierzesz powiedzmy  1 metr to nasypujac  gruz  najważniejsze  abyś  zagęszczal stopniowo.Na spod daj trochę  piasku-delatacja  to podstawa.Możesz  zastanowić  się  nad trelinka....

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v