Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, hubertb napisał:

x340 mają w pełni synchronizowaną skrzynie jedna przesuwka = tysiąc dwieście polskich nowych złotych. Skrzynia jest inaczej ze stopniowana niż w 60 i 7211. Różni się też położenie pompy hydraulicznej. 

To widocznie w błąd mnie wprowadził właściciel takiego ciągnik , pod zdjęciem pytałem i napisał że tylko 4 i 5 . A pompę to wiem że mają przy silniku 

Opublikowano

Ursus tylko pierwsze roczniki produkcji miały czasem co było rzadkością skrzynie bez synchronizacji. 

Lukasz to wszystko zależy od stanu ciągnika, cena hmmm pytanie czego szukasz. 

Opublikowano
34 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

maszyna znajomego stan dobry mechanicznie on w lesie robi więc wiesz jakoś piękny nie jest  ogólnie dobry  silnik prawie cały nowy skrzynia obudowa nowa bo stara -pękła w lesie i wiele innych w części, w lesie się nie obijał dla tego cały powzmacniany i poprzerabiany  :) 

Opublikowano
25 minut temu, red83 napisał:

Brakuje jeszcze w tytule tekstu typu: Zobacz jaki dzik😀 bo plaka to już widać bogactwo. 

jak coś to dopisze niema problemu.

a coś o cofaniu licznika też?

Opublikowano
7 minut temu, szmergiel napisał:

Takie charaterystyczne zabudowania A w pierwszej chwili nie zczaiłem że to Twoja perełka.😕😕 

Masz jakieś jeszcze na stanie oprócz tego ? 

Opublikowano

Jakiejś koparki nie masz do opylenia ? Bo szukam drugiej ale same trupy, z tą pierwszą to jak w totka trafiłem ale teraz to już cięższy temat żeby coś znaleźć 

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

To szukaj po zdjęciach w ogłoszeniach 

Szukałem, nic konkretnego nie zobaczyłem narazie. Tylko foto tabeli wysiewu innego producenta, ale o tej samej budowie, to było, że łopatki a4/B5. Ale która to jest a/b i z której strony jest 1/5. Ehh idę dalej oglądać zdjęcia :)

1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

maszyna znajomego stan dobry mechanicznie on w lesie robi więc wiesz jakoś piękny nie jest  ogólnie dobry  silnik prawie cały nowy skrzynia obudowa nowa bo stara -pękła w lesie i wiele innych w części, w lesie się nie obijał dla tego cały powzmacniany i poprzerabiany  :) 

Przypomne, po raz kolejny, co kiedyś mówił znajomy, który ma zul 

"Darek, nigdy, ale to nigdy, nie kupuj ciągnika, który robił w lesie".

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

Bardziej coś w stylu "przebieg 700mth i cały czas rośnie". Będzie pasować do tego "pedantycznie zadbany" :) Opis i zdjęcia śmierdzą handlarzem na taką odległość, że w warmińsko mazurskim - przez ekran telefonu od plaka aż kręci się w głowie :)

Chodzi mi tylko o styl ogłoszenia - do Ciebie absolutnie nic nie mam, bo Cię nie znam. Peace.

Opublikowano (edytowane)

@leonardo111 To już mam mętlik . Ale jeśli posiadacze  zetora piszą to tak musi być 👍

To jeszcze przy okazji jako posiadacza prosze o opinie tego ciągnika 😏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Panowie szybkie pytanie, czy stary a nowy typ pompy oleju silnika w 385 różni się tylko zaworem czy jest cos jeszcze co by nie pozwoliło ich stosować zamiennie? Od 6 cyl jest wyżej kolo zębate i nie pasuje. Nie wiem jak to jest z nowym a starym typem 4 cyl. Różnica ceny spora 420 stary typ 240 nowy... 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Lukasz to wszystko zależy od stanu ciągnika, cena hmmm pytanie czego szukasz. 

Generalnie rozglądam się trochę za 16245 i wpadło mi to ogłoszenie. Cena trochę wysoka ale wyposażenie lepsze. Założenie pierwsze było prosty ciągnik za ok 60000.

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

@daron64

Tu jest trochę widać

Tamten post edytowalem i dopisałem, że częściowo znalazłem odpowiedź, ale tego nie zapisało. Dziwnie to forum działa. Dzięki za chęć pomocy 👍

Opublikowano

I to nie świadczy o braku synchronizacji.

Lukasz a rozglądałeś się za renówką? Nie szukaj prostego ciągnika bo to bezsensu ciągnik takiej mocy ma mieć przynajmniej EHR. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v