Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Z prawej strony przyczepy powinieneś mieć lewy gwint, a z lewej normalny.

Tobie się naprawdę dowci wyostrzył 🤔

Opublikowano

A który wcześniejszy jest naszą polską myślą techniczną ? chyba tylko "30" Wszystkie inne były tylko u nas produkowane lub robione wspólnie, np. seria ciężka nie jest do końca naszym pomysłem. 60 to nasze ma odlewy i napis na masce. 

Opublikowano
Marecki2922 napisał:

14 minut temu, 6465 napisał: https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-piaskowania-profi-do-karcher-hd-hds-7884812525 Ma ktoś z was takie coś?  Zdaje to egzamin Ja mam , i powiem że robi niezłą robote A jaki duży do tego musi być Karcher?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, hubertb napisał:

A który wcześniejszy jest naszą polską myślą techniczną ? chyba tylko "30" Wszystkie inne były tylko u nas produkowane lub robione wspólnie, np. seria ciężka nie jest do końca naszym pomysłem. 60 to nasze ma odlewy i napis na masce. 

No właśnie chodziło mi o 30 i wspólne projekty z zetorem. A nawet te co były tylko na licencji ,dawały prace naszym zakładom bo prawie wszystko było od podstawy robione u nas . A te nowe gówna przyjeżdżają na palecie garstka ludzi to składa i daje zysk panu prezesowi 

"Nasze" nie musi oznaczać że było zaprojektowane w Polske  

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Bardzo głupio rozumujesz Ursus upadł dla tego że wszystko robił sam. Blacharkę, hydraulikę, silniki gdyby ktoś w latach 90 się w porę otrząsnął i np. silniki brał z andorii, hydraulikę brać od boscha lub przynajmniej dodać opcje jej montażu itp. Ursus pewnie do dziś by coś jednak robił i dawał zarobić komuś innemu tak to tylko dusili się w tym swoim ZPC i czekali na mannę z nieba. 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Bardzo głupio rozumujesz Ursus upadł dla tego że wszystko robił sam. Blacharkę, hydraulikę, silniki gdyby ktoś w latach 90 się w porę otrząsnął i np. silniki brał z andorii, hydraulikę brać od boscha lub przynajmniej dodać opcje jej montażu itp. Ursus pewnie do dziś by coś jednak robił i dawał zarobić komuś innemu tak to tylko dusili się w tym swoim ZPC i czekali na mannę z nieba. 

A Ty głupio piszesz ,to bardziej złożona sprawa ,były zmiany własnościowe ,ludzie nie mający pojęcia o wolnym rynku do tego nędza w polskim rolnictwie w latach. 90 , nawet jakby montowali silniki mwm to kto by kupił?

A po drugie to k**wa nie napisałem że nie mieli współpracować z innymi ,tylko napisałem że projekt był kupiony A wykonanie w'Polsce i wtedy można nazwać "nasze"

Opublikowano

Jak by montowali MWM, EHR boscha i robili to za polskie cenny montażu kupił by każdy na zachodzie. Jednak woleli strajkować i klepać to samo od lat 70( w latach 70 bardzo dużo eksportowaliśmy serii ciężkiej bo była tania i dość nowoczesna). 

Opublikowano

Ty jesteś tu' najmądrzejszy ,brawo Ty !!!!!!!!!

Masz łeb jak sklep...😎

Opublikowano

Żadna myśląca firma nie sprzedała by ursusowi już "projektu" bo byliśmy takimi chinami europy. Można jedynie było kupić komponent i go zamontować bez dodatkowych kosztów wdrożenia do własnej produkcji. Przypomnę ci że seria 500 fergusona przestała być produkowana w latach 80 a nasi dalej ją uparcie klepali. 

Opublikowano

To trza było własny ciągnik zaprojektowć . belarus też tyle'lat klepią bez większej rewolucji 

Zresztą takiego 4512 sam bym teraz kupił na pomocnika

Opublikowano

Na Białorusi wolny rynek i zakupy wyglądają mniej więcej tak, możesz kupować wszystko byle było Białoruskie. To sztucznie pompowane państwowe przedsiębiorstwo.

Po za tym jakość tych ciągników i podzespołów ma już swój kultowy nie mal status. 

Izydor 3lata temu kupiłem za taka sumę hl6011 w bardzo ładnym stanie. 

Opublikowano

A co przyczepa im starsza tym lepsza? Kupisz taki złom na kołach za 5, wkładasz na wstęp 5 w burty 2 tysie w koła 2-3 kolejne na farby, obrotnice instalacje masz 14-15 tys za starą jak świat autosankę. Za 30 wyrwiesz nową na która będzie jeździć 10 lat bez dokładania i po tych 10 latach sprzedasz za 10-15 tys. 

Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Blachodachówki mi zostało w kolorze brązowym dwa arkusze, jak chcesz to ci oddam😋

Znajomy ma w c-360 założony trapez w ocynku, to z daleka go widać jak słońce świeci 😀 wcześniej chyba był dach z włókna ale widocznie się połamał

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

Znajomy ma w c-360 założony trapez w ocynku, to z daleka go widać jak słońce świeci 😀 wcześniej chyba był dach z włókna ale widocznie się połamał

Teraz jest moda na dachówki ceramiczne

Szukam przekładni do glebogryzarki Unia 9/32 lub najlepiej samego wałka - nie poniewiera się komus niepotrzebny ?

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v